Ο Νίκος Τούτουζας, πολιτευτής με το κόμμα του ΛΑΟΣ από τη Θήβα ήταν ανάμεσα στους ακροδεξιούς που συγκρούστηκαν το Σάββατο με τα ΜΑΤ στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτοικος.

Μην έχοντας να κάνει τίποτε άλλο το μεσημέρι του Σαββάτου, ο κ. Τούτουζας βρέθηκε από τη Θήβα στον Άγιο Παντελεήμονα στο πλευρό των ακροδεξιών και συμμετείχε στα επεισόδια. Μάλιστα, ο τηλεοπτικός φακός τον “συνέλαβε” επ’ αυτοφώρο να κρατάει ένα ρόπαλο και να φοράει ένα μαύρος κράνος, ενώ σε άλλες φωτογραφίες φαίνεται να είναι στα σκαλιά της εκκλησίας όπου οι ακροδεξιοί συγκρούονταν με τα ΜΑΤ.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι βρισκόταν στα επεισόδια αλλά όπως είπε δεν κρατούσε ρόπαλο, αλλά μία πλαστική σωλήνα, την οποία βρήκε στο έδαφος και απλά την μάζεψε. Πάντως, μετά τη δημοσιοποίηση του αποκαλυπτικού βίντεο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης διέγραψε τον κ. Τούτουζα από το κόμμα.

Πάντως, ενδεικτικό των επικίνδυνων παιχνιδιών στον Άγιο Παντελεήμονα είναι η αποκαλυπτική έρευνα του NewsIt, καθώς από τις 2 συλλήψεις και τις 13 προσαγωγές μόνο ένας είναι τελικά κάτοικος της συγκεκριμένης περιοχής.

Οι υπόλοιποι σύμφωνα πάντα με στοιχεία της αστυνομίας ήταν από την Πετρούπολη, Περιστέρι, Ναύπλιο, Γκύζη, Νέο Ηράκλειο, Εύβοια, Καματερό, Πέραμα, Ιλίσια, Σαλαμίνα, Πειραιάς, Αιγάλεω. Και μόνο ένας από αυτούς ήταν “αγανακτισμένος” κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονα.

Υπενθυμίζεται οτι το περασμένο Σάββατο περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, στο πλαίσιο εκδήλωσης διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι «Κάτοικοι Αγ. Παντελεήμονα», εναντίον του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου που είχαν προγραμματίσει για τις 2 μετά το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, συνδικαλιστικοί φορείς, φοιτητικοί και μαθητικοί σύλλογοι.

*newsit.gr