Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χωρίς γιατρό οι Άγιοι Θεόδωροι

- Advertisement -

Την αναλγησία του κράτους και του αρμόδιου υπουργείου Υγείας καταγγέλλει ο πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Αγίων Θεοδώρων κ. Σταύρος Καβαλάρης, αφού ο γιατρός του ΙΚΑ που πήγαινε κάθε Τρίτη στην περιοχή για εξέταση και συνταγογράφηση, σταμάτησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Ταυτόχρονα και ο γιατρός του πολυιατρείου, δεν ξέρει ακόμα τι θα γίνει με τις συνταγογραφήσεις, ή αν θα μετακινηθεί από την περιοχή ή όχι, με αποτέλεσμα, τη «νύφη» να πληρώνουν οι ηλικιωμένοι και οι ασφαλισμένοι.

Συγκεκριμένα στην καταγγελία αναφέρονται τα εξής: «Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού των Αγίων Θεοδώρων, τα εγγεγραμμένα μέλη, οι φίλοι, οι εθελοντές μας και οι οικογένειές τους, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ την αυθαίρετη διακοπή των υπηρεσιών της ιατρού του ΙΚΑ Β. Παπακωνσταντίνου  που κάθε Τρίτη ημέρα της εβδομάδας ερχόταν στους Αγ. Θεοδώρους να προσφέρει ιατρική περίθαλψη και συνταγογράφηση στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.
Είναι αδιανόητη και μόνον η σκέψη ότι πολίτες κυρίως της τρίτης ηλικίας εγκαταλείπονται στην τύχη τους χωρίς να γνωρίζουν πότε, που, ποιός τέλος πάντων θα φροντίσει για αυτούς και τις ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που χρειάζονται. Και βέβαια, είναι Αίσχος, Ντροπή, Κακομοιριά, Αδιαφορία και Κατάντια του συστήματος αλλά και απόλυτη Αναλγησία, Γαϊδουριά και Εξαπάτηση αυτών που υποθετικά φροντίζουν για την περίθαλψη των περήφανων γηρατειών, των μεσήλικων και των νεώτερων που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Όλοι γνωρίζουν ότι εδώ και 3 μήνες περίπου δεν έχουμε γιατρό του ΙΚΑ.
Ο γιατρός στο πολυϊατρείο που νόμιμα συνταγολογεί για το ΙΚΑ, λόγω της νεφελώδους καταστάσεως που επικρατεί μέχρι να του δοθούν σαφείς οδηγίες, είναι στον αέρα αφού δεν γνωρίζει αν θα συνεχίσει με το παρόν καθεστώς η όχι, αν θα μετατεθεί ή εάν τελικά θα κλείσει το πολυϊατρείο μας, όπως φημολογείται.
Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι ότι τα ραντεβού του είναι κλεισμένα μέχρι τον Φλεβάρη και ΤΕΛΟΣ, γιατί μετά ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει. Οι ασφαλισμένοι και κυρίως οι συνταξιούχοι βρίσκονται σε χαώδη κατάσταση, οι υπερήλικες αφήνονται στη μοίρα τους, εξαναγκάζονται σε επιπλέον έξοδα στην εποχή της επιβαλλόμενης λιτότητας μετά από το κρατικό τσεκούρεμα των συντάξεων, τους εκμεταλλεύονται κάθε λογής τσάτσοι, νοιώθουν τελείως ανασφαλείς και ανήμποροι να τρέχουν από δω και από εκεί για να καλύψουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που το κράτος οφείλει με διαύγεια, σαφήνεια και υπευθυνότητα να προσφέρει. Σαν Έλληνες αλλά και Ευρωπαίοι Πολίτες, ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ είμαστε αγανακτισμένοι και διατεθειμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά υπερασπιζόμενοι τα δίκαια και εθιμικά συμφέροντά μας συμπεριλαμβανομένου και του υπέρτατου αγαθού της Υγείας, φθάνοντας μέχρι και το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σε πρώτη φάση συγκεντρώνουμε υπογραφές και θα κινηθούμε νομικά εναντίον του οργανισμού (ΙΚΑ) και παντός άλλου υπευθύνου, καταθέτοντας Μηνύσεις και Αγωγές μηδέ εξαιρουμένων των καταλήψεων ή το κλείσιμο των Π.Ε.Ο.Α.Κ και Εθνικής Αθηνών – Πελοποννήσου οδικών αρτηριών. Παράλληλα θα ζητήσουμε την κάλυψη των ενεργειών μας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ λοιπόν την άμεση επίλυση των δυο θεμάτων που παραθέσαμε παραπάνω δηλαδή: 1- Επαναφορά του ιατρού ΙΚΑ. 2- Τι πρόκειται να γίνει τελικά με την λειτουργία του Πολυϊατρείου των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, συμπεριλαμβανομένης και της επάνδρωσής του με το προσωπικό όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία. ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΟΠΟΙΩΝ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΜΑΣ. Χωρίς η παρούσα να έχει την έννοια τελεσιγράφου, παρέχουμε χρονικό περιθώριο 15 ημερών με λήξη την 31η Ιανουαρίου για να εξετάσετε και απαντήσετε στα δίκαια αιτήματά μας».
*korinthiannews

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog