Με μία αγωνιστική και 80.000 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ από την πειθαρχική επιτροπή της Superleague για τα επεισόδια στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου. Καταθέτει έφεση ο “δικέφαλος”. 5.000 ευρώ πρόστιμο για τον “Καπετάνιο”. Όλες οι αποφάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο σκεπτικό της απόφασης “οι πράξεις του κατηγορητηρίου συνιστούν την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 5 α’ Ι του Π. Κ της ΕΠΟ (ευρείας κλίμακας επεισόδια)”. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ καλείται να δώσει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στη ρεβάνς του προημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, στην άδεια Τούμπα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο “δικέφαλος” αναμένεται να καταθέσει έφεση την Τετάρτη στην δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, ζητώντας η εκδίκαση να γίνει πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, έτσι ώστε σε περίπτωση δικαίωσης το ματς να γίνει με κόσμο.
Η υπόθεση εκδικάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, με την πλευρά του «Δικεφάλου του Βορρά», να εκπροσωπείται στην διαδικασία από τον υπεύθυνο επικοινωνίας, Κυριάκο Κυριάκο, τον υπεύθυνο ασφαλείας, Νώντα Παπαεπαμεινώνδα και τους νομικούς εκπροσώπους της ΠΑΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη και Λάμπρο Μπίρδα.

Η υπερασπιστική γραμμή επικεντρώθηκε στην κατάρριψη της -επιβαρυντικής- έκθεσης της Αστυνομίας για τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα και έξω από το γήπεδο, στο περιθώριο του αγώνα με τον Ολυμπιακό στον Βόλο. Έκθεση που στον ΠΑΟΚ χαρακτηρίζουν “εκδικητική λόγω των ευθυνών που επιρριφθήκαν από την ΠΑΕ στην Αστυνομία για τους κακούς χειρισμούς της και τη ρίψη δακρυγόνων, με συνέπεια να εξαγριωθούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και να ακολούθησουν όσα ακολούθησαν”.

Πιο αναλυτικά οι αποφάσεις:

Α) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδες πεντακόσια ευρώ

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδες πεντακόσια ευρώ

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Διότι «Στο 65΄λεπτό του αγώνα, μετά την εκτέλεση πέναλτι του Παναθηναϊκού, ο τέως Πρόεδρος αυτού εισήλθε στο μπουθ, από όπου γινόταν η αναμετάδοση του αγώνα, από τον speaker της ΝΟVA με αποτέλεσμα τη διακοπή του ήχου αναμετάδοσης του αγώνα»: πέντε χιλιάδες ευρώ

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: “Θεωρεί ότι οι πράξεις του κατηγορητηρίου συνιστούν την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 5 α΄ Ι του Π.Κ. της ΕΠΟ (ευρείας κλίμακας επεισόδια) και επιβάλλει την ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και χρηματική ποινή ογδόντα χιλιάδων (80.000,00) ευρώ”

* Η υπόθεση ΠΑΕ Καβάλα-Χρ. Ψωμιάδης αναβλήθηκε για την Παρασκευή 28-1-2011 και ώρα 12.00