Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Αγριεύει» η κατάσταση στην Αίγυπτο

- Advertisement -

Με μολότοφ επιτέθηκαν Αιγύπτιοι διαδηλωτές κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα της εξέγερσής τους κατά του καθεστώτος του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ σε κυβερνητικό κτίριο στο Σουέζ, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του κτιρίου να τυλιχτεί στις φλόγες.
Συγκεκριμένα οι διαδηλωτές είχαν στόχο τους το κτίριο γραφείων του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος αλλά απέτυχαν να το καταστρέψουν αφού η πυροσβεστική έσπευσε και έσβησε τη φωτιά, ενώ η αστυνομία απώθησε ταυτόχρονα τους διαδηλωτές με τη χρήση δακρυγόνων και λαστιχένιων σφαιρών.
 Οι αρχές της χώρας διέταξαν το κλείσιμο των καταστημάτων μετά από πολλές καταγγελίες για πυρκαγιές και κλοπές που σημειώθηκαν σε πολλά απ αυτά.
Τα επεισόδια στο Σουέζ συνεχίζονταν μέχρι αργά ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων οι τραυματίες στο Σουέζ από τις βραδινές συμπλοκές με την αστυνομία έφτασαν τους 55.
Η Γαλλία κάλεσε του γάλλους πολίτες που διαμένουν στην Αίγυπτο η βρίσκονται εκεί για διακοπές να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να μην εμπλέκονται σε διαδηλώσεις και να μην κυκλοφορούν σε περιοχές όπου έχουν ξεσπάσει επεισόδια.
*newsday.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog