Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μιλούν οι πρώτοι Έλληνες που γύρισαν από το Κάιρο: “Ζήσαμε την κόλαση της Αιγύπτου!”

- Advertisement -

Την αγανάκτησή τους για τα αντανακλαστικά της ελληνικής πολιτείας, εκφράζουν  μιλώντας στην  web TV του protothema.gr οι πρώτοι τουρίστες που έφτασαν το απόγευμα της Δευτέρας από το Κάιρο, διηγούμενοι τις δύσκολες ώρες που πέρασαν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

«Είδαμε το θάνατο με τα μάτια μας και η ελληνική πολιτεία ήταν απούσα!», αναφέρουν απογοητευμένοι, τονίζοντας πως μόνο η Ελλάδα δεν έχει στείλει ακόμη αεροσκάφη  να παραλάβουν τους Έλληνες που ζητούν να επαναπατριστούν.

Οι εικόνες που μας μεταφέρουν από την Αίγυπτο είναι δραματικές, με κύριο χαρακτηριστικό το φόβο και την απελπισία όσων ζουν εκεί. Οι πυροβολισμοί, οι λεηλασίες καταστημάτων, οι φωνές διαδηλωτών, καθώς και τα άρματα μάχης στους δρόμους του Καϊρου συνθέτουν  ένα σκηνικό πραγματικού πολέμου.

«Η κατάσταση είναι έκρυθμη και επικίνδυνη, κυρίως όταν πέσει η νύχτα. Τότε δεν τολμάς ούτε στο παράθυρο να πλησιάσεις!», μας αναφέρει ο κ. Χρίστος  Ναόμου, λίγα λεπτά αφού επέστρεψε από το Κάιρο που επισκέφθηκε ως τουρίστας. Ο ίδιος μεταφέρει την αγονία δεκάδων Ελλήνων που επιθυμούν να επαναπατριστούν.

Τα άρματα μάχης, καθώς και τα πολεμικά αεροσκάφη που πετούν πάνω από την Αίγυπτο, δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας στους κατοίκους, οι οποίοι είναι τρομοκρατημένοι και ανησυχούν ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή, μας καταθέτει ο κ. Ανδρεαδάκης, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα όταν άρχισαν τα βίαια επεισόδια.

Απελπιστική η κατάσταση στο αεροδρόμιο

Παράλληλα, περιγράφει σκηνές χάους στο αεροδρόμιο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, όπου  η κατάσταση μοιάζει εκτός ελέγχου, με  χιλιάδες ανθρώπους να περιμένουν να ανοίξει μια δίοδος για να φύγουν από την χώρα.

«Είναι πολλοί εκείνοι που επιθυμούν να επιστρέψουν. Η κατάσταση τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στους δρόμους για να φτάσεις σε αυτό, είναι απελπιστική. Δεκάδες είναι εκείνοι που περιμένουν από το Σάββατο στο αεροδρόμιο προκειμένου να βρουν μια πτήση για να ξεφύγουν από την κόλαση», μας αναφέρει.

Την ίδια ώρα, μεγάλη είναι η ανησυχία και η αγονία των συγγενών, εκείνων που βρίσκονται στην Αίγυπτο, οι οποίοι ζητούν επίμονα από την ελληνική πολιτεία να βοηθήσει τους δικούς τους ανθρώπους να επιστρέψουν πίσω καθώς, όπως τονίζουν, οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες.  «Η κόρη μου, μου μετέφερε ότι η κατάσταση είναι τραγική, δεν υπάρχει νερό και τα τρόφιμα είναι λιγοστά», μας αναφέρει η μητέρα μίας κοπέλας που βρέθηκε τις ημέρες αυτές στην χώρα.   

Ωστόσο, υπάρχουν και φωνές που υποστηρίζουν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απελπιστικά, όπως μεταφέρονται. «Η μοναδική δυσκολία που αντιμετωπίσαμε ήταν μόνο η πρόσβαση μας στο αεροδρόμιο του Καΐρου», μας αναφέρει επιβάτης της πτήσης Α3 931, λίγα λεπτά αφού έφτασε από την Αίγυπτο στην Ελλάδα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog