Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Διαμαντοπούλου: “Είχαν σχέδιο να κάψουν την Αθήνα”

- Advertisement -

“Υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για να γίνει άμμος και αίμα η Αθήνα στην κατάληψη της Νομικής”, είπε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, στη Βουλή για το θέμα της Νομικής.

 Η υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του πρώην υφυυπουργού της ΝΔ Σπύρου Ταλιαδούρου, είπε πως ήρθε η στιγμή να αντιμετωπιστεί με ριζοσπαστικό και μόνιμι τρόπο το πρόβλημα της σωστής λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Τμημάτων,

Οι προτάσεις της υπουργού παραπέμπουν σε “εκπαιδευτικές και όχι αστυνομικές επιπτώσεις” για τους παρανομούντες φοιτητές και μία διοίκηση των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που θα λογοδοτεί στην κοινωνία και όχι μονάχα σε όσους την εκλέγουν.

Από την άλλη δε, η κ. Διανατοπούλου εκφράστηκε θετικά για τις θέσεις του κ. Ταλιαδούρου(ο οποίος πρότεινε, μεταξύ άλλων, την ίδρυση σώματος “προληπτικής προστασίας των πανεπιστημίων υπαγόμενο στις πανεπιστημιακές αρχές”), αντιδιαστέλλοντάς τες με τις “ακραίες πράξεις και θέσεις” της Νέας Δημοκρατίας, που κατά την γνώμη της, συνιστά ένα ““come back” της δεξιάς του παρελθόντος”.

“Ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουμε με ριζοσπαστικό και μόνιμο τρόπο τη λειτουργία των ΑΕΙ. Την επομένη μέρα της λήξης της κατάληψης της Νομικής, φοιτητές σταμάτησαν την εξέταση σε συγκεκριμένο μάθημα. Για φανταστείτε ένα πανεπιστήμιο που κάθε μέρα φωνάζει τον αστυνομικό ή τον εισαγγελέα! Είναι δεκάδες τα καθημερινά περιστατικά και στις ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζονται με συγκεκριμένο τρόπο:

Οι φοιτητές που λειτουργούν κόντρα τους κανόνες του πανεπιστημίου, πρέπει να έχουν πανεπιστημιακές επιπτώσεις και όχι αστυνομικές. Η πρόταση που έχουμε καταθέσει, αφορά τη ριζική αλλαγή του μοντέλου διοίκησης.

Χρειάζεται αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου, που θα ορίζει μόνο του την διοίκηση και τον σχεδιασμό του, αλλά ταυτόχρονα θα λογοδοτεί και στην κοινωνία” ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

“Γιατί σήμερα, οι διοικούμενοι ενός χώρου εκλέγουν αυτόν που θα τους διοικήσει – κι αυτός καλείται να ελέγξει αυτούς που τον έχουν εκλέξει. Όλο το σύστημα είναι δομημένο έτσι, ώστε να μην είναι δυνατή η διοίκηση” παρατήρησε μεταξύ άλλων η κ. Διαμαντοπούλου.
*cosmo.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. "Οι φοιιτητές που λειτουργούν κόντρα τους κανόνες του
    πανεπιστημίου,πρέπει να έχουν πανεπιστημιακές επιπτώσεις και
    .οχι αστυνομικές"
    Πολύ ωραία.! Ομως Αννούλα,επιπτώσεις για τις κομματικές νεολαίες πουέχουν ρημάξει την πανεπιστημιακή ζωή και την
    έχουν αντικαταστήσει με μια ρηχή φαντασμαγορία… πότε θα
    εισηγηθείτε κ.Διαμαντοπούλου;;;
    Τι έχετε να μας πείτε για τους επαγκελματίες φιτητοπατέρες
    σας,που ανταλλάσουν ψήφους με μαθήματα,μεταπτυχιακά, διδακτο-
    ρικά,και ακαδημαϊκές θέσεις;;;
    Για όλα αυτά και πολλά άλλα,το άσυλο σας φταίει που δεν
    παέι τίποτα καλά σ΄αυτό τον τόπο;;;
    Λίγο τσίπα, έλεος πια.
    Ηλίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog