Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γιούνκερ: «Να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα»

- Advertisement -

Μια δήλωση – έκπληξη περιελάμβανε η ομιλία του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ κατά την διάρκεια της τελετής για την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Γιουνκέρ σε μια αποστροφή της ομιλίας του ζήτησε να «επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα», ενώ ακόμα τόνισε ότι «όλοι πρέπει να σεβαστούν την αξιοπρέπεια της Ελλάδας τόσο για το παρελθόν της όσο και για το σήμερα».

Ο κ. Γιουνκέρ υποστήριξε ακόμα ότι «δεν νοείται ευρωπαϊκή  και νομισματική ενοποίηση χωρίς την Ελλάδα». Τέλος, επισημαίνοντας ότι δεν επιθυμεί να παρέμβει στα εσωτερικά της χώρας μας, υποστήριξε ότι «οι θυσίες που κάνετε οι Έλληνες αξίζουν τον κόπο, για το μέλλον των παιδιών σας».

Συνεχίστηκε έτσι το μπαράζ θετικών δηλώσεων του κ. Γιουνκέρ, που αποδεικνύεται εξαιρετικά φιλέλληνας και από τους βασικούς υποστηρικτές της προσπάθειας της χώρας μας στο εξωτερικό. Το κακό είναι ωστόσο ότι τα κλειδιά τα κρατούν άλλοι: οι γάλλοι και οι γερμανοί στην περίπτωση της οικονομίας, οι βρετανοί σε εκείνη των μαρμάρων του Παρθενώνα…

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog