Λουτράκι  11/02/2011Προς :
Ko Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη
και αρχηγό της Δημ. Παράταξης –  Με τους Πολίτες Μπροστά.
Κο Αντιδήμαρχο, Γ. Δέδε, με αρμοδιότητες  στον πολιτισμό, τουρισμό, αθλητισμό και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, καθώς και πρόεδρο της επιτροπής για την διεξαγωγή του καρναβαλιού στον Δήμο μας.
Την επιτροπή διαχείρισης των καρναβαλικών εκδηλώσεων του Δήμου μας.

Κύριοι,

Διανύοντας μια δύσκολη οικονομική και επαγγελματική περίοδο, όχι μόνο σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο, θα θέλαμε να επισημάνουμε και να παρατηρήσουμε ενέργειες, που ίσως δημιουργούν υπόνοιες δυνητικής διαπλοκής και αδιαφάνειας, από άγνοιά σας ή και απροσεξίας της επιτροπής καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Για να είμαστε πιο σαφής, δεν είναι δυνατόν άτομα που συμμετέχουν και λειτουργούν στην επιτροπή καρναβαλικών εκδηλώσεων, να είναι συγχρόνως και κριτές και κρινόμενοι του ίδιου τους του εαυτού.

Συγκεκριμένα, γνωρίζετε ότι συμμετέχουν στην επιτροπή η Κα Πέτρα από τους Αγ. Θεοδώρους, που είναι manager καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, – προσπάθησε να πουλήσει την πραμάτεια της στην επιτροπή, στην οποία συμμετείχα προσωπικά εκπροσωπώντας την ένωσή  μας -, και η Κα Παππά Χρυσούλα που διατηρεί καθαριστήριο στην ίδια πόλη – να σημειώσετε ότι μετά το πέρας του καρναβαλιού, οι στολές που είναι περίπου 8.000, δίνονται για καθάρισμα.

Για τους λόγους αυτούς αλλά και για λόγους διαφάνειας, επαγγελματικής δεοντολογίας, ισονομίας και ισοπολιτίας, επιβάλλεται  να απομακρυνθούν οι αναφερόμενες συναδέλφισσες από την επιτροπή διαχείρισης του καρναβαλιού, διότι δεν μπορούν να αποφασίζουν για τον εαυτό τους, όσον αφορά την ανάληψη εργολαβιών και να έχουν οικονομικές συναλλαγές με την επιτροπή στην οποία συμμετέχουν.
Αυτό το θεωρούμε άκρως αντιδεοντολογικό που συνηγορεί κατάφωρα στον αθέμιτο ανταγωνισμό, καταργώντας στην πράξη την ισονομία και ισοπολιτεία για τους επαγγελματίες του Δήμου μας.

Πιστεύουμε ότι θα γίνει κατανοητή η δίκαια παρατήρησή μας και θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, διότι δικαίωμα στην ζωή έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι έμποροι και επαγγελματίες του Δήμου μας.

Μετά τιμής,

Για την Ένωση Εμπόρων και Βιοτεχνών Λουτρακίου

Γεώργιος Μαρίνης