Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο καβαλΑΡΗΣ είναι κόκκινος! (video)

- Advertisement -

Ενδεκάδατο ντεμπούτο…
Ο Τοροσίδης αποδείχθηκε ανέτοιμος και ο Ερνέστο Βαλβέρδε τοποθέτησε στη θέση του τον Μανιάτη, ο οποίος και έκανε ντεμπούτο ως βασικός με τη φανέλα του Ολυμπιακού.
Κάτω από τα δοκάρια ο Πάρντο και στα αριστερά ο Μπράβο, ενώ κέντρο άμυνας οι Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ. Ο Μοντέστο παρέμεινε στο βασικό σχήμα και σε ρόλο αμυντικού μέσου, ο Ιμπαγάσα ξεπέρασε το πρόβλημα και βρέθηκε δίπλα στον Γάλλο. Ο Φουστέρ στον άξονα, ο Τζιμπούρ στα δεξιά, Ριέρα στα αριστερά, ενώ το πρόσωπο των τελευταίων ωρών, ο Μιραλάς δικαιώθηκε και άρχισε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μιχαλήτσος χρησιμοποίησε κάτω από τα δοκάρια τον Βελλίδη στη θέση του ανέτοιμου Σηφάκη. Ο Βαγγέλι στα δεξιά, ο Μίσελ στα αριστερά, ενώ Λαζαρίδης, Γκιάρο αποτέλεσαν το κέντρο άμυνας. Οι Φατί – Πρίττας ήταν τα δυο αμυντικά χαφ, ο Νέτο στα δεξιά, στα αριστερά ο Τόχα, ενώ ο Κόκε ήταν ο περιφερειακός επιθετικός και βοηθούσε τον Μπομπαντίγια, ο οποίος για πρώτη φορά πήρε θέση βασικού στον Άρη.

Πρώτο γκολ στο ημίχρονο, δεύτερο ο Τζιμπούρ!
Ένταση, πάθος σε ένα καυτό γήπεδο ήταν τα στοιχεία που με το… καλημέρα έδειξαν οι δυο ομάδες. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυνατά, Τζιμπούρ, Ριέρα άνοιγαν διαδρόμους, και Ιμπαγάσα, Φουστέρ έδιναν ώθηση από τον άξονα. Το πρωτο τέταρτο κύλησε με τους φιλοξενούμενους να έχουν το πάνω χέρι και τον Αργεντίνο να έχει μια «μαγική» μπαλιά στο 13’ στον Μιραλάς, το πλασέ του οποίου δεν βρήκε στόχο.

Στο 16’ ωστόσο ήρθε η ανώμαλη προσγείωση για τους «ερυθρόλευκους», όλα ξεκίνησαν από ένα πλάγιο, ο Κόκε έκανε εξαιρετικό τακουνάκι στον Νέτο, ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε την αργή αντίδραση της άμυνας, αλλά και την άστοχη έξοδο του Πάρντο και με το εύστοχο πλασέ έβαλε… φωτιά στο «Βικελίδης». Ο Νέτο έγινε και ο παίκτης που έβαλε τέλος σε ένα απίστευτο σερί των Πειραιωτών, που για 25 διαδοχικά ματς δεν είχαν δεχθεί γκολ στο ημίχρονο!

Κάπου εκεί ο Άρης με την ψυχολογία στα ύψη ανέλαβε τον έλεγχο, Φατί και Πρίττας έκαναν ό,τι ήθελαν στον άξονα και ο Μπομπαντίγια με τον Κόκε έβρισκαν χώρους για να βγαίνουν μπροστά. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αναπτυχθεί, ο κινητήριος μοχλός, Ιμπαγάσα ήταν αρκετά νευρικός, σε κάποιες φάσεις έχανε τον έλεγχο, ενώ στην πλάτη του είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα. Οι Πειραιώτες μόνο με ατομικές ενέργειες γινόντουσαν απειλητικοί, όμως τα δυο σουτ του Τζιμπούρ (23’,27’) δεν βρήκαν στόχο. Μάλιστα, στο 28’ ο Κόκε πήγε να μιμηθεί τον… Ρούνεϊ, αλλά το απίστευτο ψαλίδι κατέληξε άουτ.

Ο «πονοκέφαλος» του Βαλβέρδε έγινε μεγαλύτερος στο 27’ όταν είδε τον Μιραλάς να τίθεται νοκ άουτ εξαιτίας προβλήματος στη μέση. Βέβαια, το «πλήγμα» είχε και… συνέπειες, θετικές, ο Ζαϊρί βρέθηκε στα δεξιά, ο Τζιμπούρ στην κορυφή και ο Ολυμπιακός έδειχνε πιο επικίνδυνος. Στο 39’ ο Αλγερινός… τρομοκράτησε τον Βελλίδη και εκμεταλλευόμενος την ασίστ – όνειρο του Ιμπαγάσα έφερε το ματς στα ίσα. Ήταν το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά το δεύτερο στην ίδια σεζόν στο «Βικελίδης», αφού είχε σκοράρει και στο 4-0 της ΑΕΚ.

Φωνές για πέναλτι μαρς!
Με το γκολ του Τζιμπούρ να έχει ανεβάσει τους «ερυθρόλευκους», η επανάληψη ήταν ίδια με το α’ μέρος, και τον Ολυμπιακό να πιέζει με το… καλημέρα. Στο 48’ οι φωνές του πάγκου ακούστηκαν στον… Πειραιά, με τον Σιδηρόπουλο να «κλείνει τα μάτια» σε καθαρό τράβηγμα του Πρίττα στον Ριέρα μέσα στην περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι δεν πήραν την παράβαση, κάτι που έπαιξε ρόλο και στην ψυχολογία. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, με τον Ολυμπιακό να φωνάζουν για ακόμα μια φάση στο 57’ σε ανατροπή του Μοντέστο από τον Βαγγέλι, με τον Γάλλο όμως να έχει κάνει επιθετικό φάουλ.

«Χτύπησε» ο Φουστέρ και + 10!
Με τον Καστίγιο στο παιχνίδι ο Άρης από το 73’ προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός, όμως ο Φουστέρ από το… πουθενά απέδειξε γιατί είναι το καλύτερο χαρτί του φετινού Ολυμπιακού. Στο 78’ πήρε την… ασίστ από τον Μίσελ και με ένα εξαιρετικό γυριστό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βελλίδη. Ο Μιχαλήτσος έπαιξε το τελευταίο του χαρτί περνώντας και τον Τσέζαρεκ στο ματς, όμως ο Κροάτης στην μοναδική καλή φάση που είχε στο 89’ δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω.

Πονοκέφαλος Χ3 για Βαλβέρδε!
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε το… δώρο γενεθλίων, ο Ολυμπιακός πάει στο ντέρμπι με ένα μεγάλο πλεονέκτημα, με τον Βάσκο όμως να έχει το μυαλό του στους… τραυματίες. Μιραλάς, Μανιάτης και Μπράβο αποχώρησαν από το ματς με προβλήματα τραυματισμών, ενώ χρειάστηκε να παίξουν οι ανέτοιμοι Ιμπαγάσα και Τοροσίδης (μπήκε στο 73’ στη θέση του Μανιάτη).

Man of the match: Για ακόμα ένα ματς ο Νταβίντ Φουστέρ ήταν ο παίκτης που «ξεκλείδωσε» τη νίκη για τον Ολυμπιακό και τον έφερε ακόμα πιο κοντά στον τίτλο. Ο Ισπανός είχε εκρήξεις, εμπνεύσεις, αλλά και μια γκολάρα στο 78’, όταν το γυριστό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βελλίδη.

Αδύναμος κρίκος: Η τρίτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος έδειξε πολλές αδυναμίες, «κόλλησε» και στα δυο γκολ του Ολυμπιακού, και γενικά τα βρήκε σκούρα με τους «ερυθρόλευκους».

Στο ύψος του: Ο Ραφίκ Τζιμπούρ ήταν ο παίκτης που έδωσε το έναυσμα για μια σημαντική ανατροπή χάρη στο εξαιρετικό τέρμα που πέτυχε. Ήταν το πρώτο γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά το δεύτερο σε αυτό το γήπεδο την ίδια σεζόν, αφού είχε σκοράρει και ως παίκτης της ΑΕΚ. Είχε καλή παρουσία και έγινε επικίνδυνος αρκετές φορές για την εστία του Άρη. Ο Ολυμπιακός πάντως ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική ημέρα και τον Ιμπαγάσα, με τον Αργεντίνο να έχει εμπνεύσεις κάτι που φάνηκε και στο πρώτο τέρμα της ομάδας του.

Η γκάφα: Λάθος έξοδο από τον Πάρντο, αλλά και λάθος πάσα από τον Μίσελ. Οι συγκεκριμένες ενέργειες έφεραν δυο γκολ για τους αντιπάλους, όμως το λάθος του Βραζιλιάνου ήταν αυτό που τελικώς έκρινε το ματς και έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στον Ολυμπιακό.

Το στραγάλι: Ο Ολυμπιακός «φωνάζει» για το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ριέρα, με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να κάνει το μεγάλο λάθος και να μην βλέπει την παράβαση. Δεν τα πήγε καλά ούτε στον πειθαρχικό έλεγχο, αφήνοντας τα νεύρα των παικτών ατιμώρητα, με τους «κίτρινους» να διαμαρτύρονται γιατί δεν δόθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ιμπαγάσα και τους «ερυθρόλευκους» για τη μη αποβολή του Γκιάρο στον Ριέρα.

Το ταμείο του Gazzetta: Μαρινάκης και Βαλβέρδε τόνιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας πως το ματς στο «Βικελίδης» είναι… τελικός και ο Ολυμπιακός έδειξε πως ήθελε το παιχνίδι περισσότερο. Ο «τρομοκράτης» σκόραρε στο καλύτερο σημείο του ματς και έδωσε σύνθημα ανατροπής, ενώ ο Φουστέρ απέδειξε γιατί είναι ο MVP της φετινής ομάδας. Ο Ολυμπιακός «δραπέτευσε» από τη Θεσσαλονίκη έπειτα από 14 μήνες (!!), είναι στο +10 περιμένει το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, ενώ είναι πιο ήρεμος για τη «μάχη αιωνίων» το ερχόμενο Σάββατο.


- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog