*του Γιάννη Σιττέ
Στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ υπάρχουν οι περιλήψεις των επεισοδίων της σειράς 1821 που παρουσιάζεται η ιστορία όπως την αντιλαμβάνεται ο ΣΚΑΪ η «Υψηλή Πύλη» και τα αφεντικά τους.

* Επειδή στα ψιλά γράμματα και τις λεπτομέρειες κρύβονται «αλήθειες» και προθέσεις, οι εθνομηδενιστές αποκαλύπτονται από τα ίδια τους τα κείμενα.
Στην περίληψη του 4ου επεισοδίου μεταξύ άλλων διαβάζουμε
[……. Η ολοκληρωτική καταστροφή της και ο αντίκτυπος της «Σφαγής της Χίου» στη διεθνή κοινή γνώμη είχε ως συνέπεια οι ξένες κυβερνήσεις να αλλάξουν σταδιακά στάση……..]
Στην περίληψη του 3ου επεισοδίου μεταξύ άλλων διαβάζουμε
[…….Η επικράτηση των Ελλήνων στην Πελοπόννησο κλείνει με την άλωση της Τριπολιτσάς, το πιο βίαιο επεισόδιο της εξέγερσης που καταλήγει στη σφαγή του μεγαλύτερου μέρους του μουσουλμανικού πληθυσμού της πόλης……]
ΣΧΟΛΙΑ
– Παρατηρούμε ότι η φράση [«Σφαγής της Χίου»] που αναφέρεται σε σφαγή Ελλήνων βρίσκεται μέσα σε εισαγωγικά ( που σημαίνουν αμφισβήτηση του γεγονότος )
– Αντιθέτως η φράση [σφαγή του μεγαλύτερου μέρους του μουσουλμανικού πληθυσμού] που αναφέρεται σε σφαγή Τούρκων, είναι εκτός εισαγωγικών ( που σημαίνει την αποδοχή του γεγονότος )
* Είναι προφανές ότι οι συγγραφείς της ΝΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ γνωρίζουν πολύ καλά την Ελληνική γλώσσα ( παρά την βαρβαρική τους συνείδηση ).
Αυτά τα εισαγωγικά ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ προθέσεις, για όσους εξακολουθούν να θέλουν και να μπορούν να βλέπουν τι έρχεται.
** Ίσως ήρθε και η ώρα μαζικής αντίστασης – αποσύροντας τις καταθέσεις μας από την «Εθνική» τράπεζα, χορηγό της εκπομπής. 
*http://isites1.blogspot.com/