Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η «νέα» ιστορία του ΣΚΑΪ εντός και εκτός εισαγωγικών

- Advertisement -

*του Γιάννη Σιττέ
Στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ υπάρχουν οι περιλήψεις των επεισοδίων της σειράς 1821 που παρουσιάζεται η ιστορία όπως την αντιλαμβάνεται ο ΣΚΑΪ η «Υψηλή Πύλη» και τα αφεντικά τους.

* Επειδή στα ψιλά γράμματα και τις λεπτομέρειες κρύβονται «αλήθειες» και προθέσεις, οι εθνομηδενιστές αποκαλύπτονται από τα ίδια τους τα κείμενα.
Στην περίληψη του 4ου επεισοδίου μεταξύ άλλων διαβάζουμε
[……. Η ολοκληρωτική καταστροφή της και ο αντίκτυπος της «Σφαγής της Χίου» στη διεθνή κοινή γνώμη είχε ως συνέπεια οι ξένες κυβερνήσεις να αλλάξουν σταδιακά στάση……..]
Στην περίληψη του 3ου επεισοδίου μεταξύ άλλων διαβάζουμε
[…….Η επικράτηση των Ελλήνων στην Πελοπόννησο κλείνει με την άλωση της Τριπολιτσάς, το πιο βίαιο επεισόδιο της εξέγερσης που καταλήγει στη σφαγή του μεγαλύτερου μέρους του μουσουλμανικού πληθυσμού της πόλης……]
ΣΧΟΛΙΑ
– Παρατηρούμε ότι η φράση [«Σφαγής της Χίου»] που αναφέρεται σε σφαγή Ελλήνων βρίσκεται μέσα σε εισαγωγικά ( που σημαίνουν αμφισβήτηση του γεγονότος )
– Αντιθέτως η φράση [σφαγή του μεγαλύτερου μέρους του μουσουλμανικού πληθυσμού] που αναφέρεται σε σφαγή Τούρκων, είναι εκτός εισαγωγικών ( που σημαίνει την αποδοχή του γεγονότος )
* Είναι προφανές ότι οι συγγραφείς της ΝΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ γνωρίζουν πολύ καλά την Ελληνική γλώσσα ( παρά την βαρβαρική τους συνείδηση ).
Αυτά τα εισαγωγικά ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ προθέσεις, για όσους εξακολουθούν να θέλουν και να μπορούν να βλέπουν τι έρχεται.
** Ίσως ήρθε και η ώρα μαζικής αντίστασης – αποσύροντας τις καταθέσεις μας από την «Εθνική» τράπεζα, χορηγό της εκπομπής. 
*http://isites1.blogspot.com/

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. επειδή αυτή η ιστορία έχει καταντήσει γραφική,μπορεί κάποιος να παραθέσει τις αντίθετες απόψεις ,βασισμένες σε επιστημονικές θέσεις και ιστορικές μελέτες επιστημόνων,για να κάνουμε την σύγκριση και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας ;;; και σε τελική ανάλυση,είτε μας αρέσει,είτε όχι,είναι αποτέλεσμα έρευνας και καταθέτουν τις απόψεις τουσ επιστήμονες…

  2. Μπροστά στον Τατσόπουλο ο Παπαρηγόπουλος και ο Φωτάκος (που έζησε την επανάσταση) δεν είναι τίποτα. Έχεις δίκιο. Αναρωτήθηκες για τις πηγές του σκαι; Αν σε πούνε κλέφτη εσύ οφείλεις να αποδείξεις ότι δεν είσαι; ή αυτοί που σου δημιουργούν νέο βιογραφικό; Κουμπάρε σύνελθε.

  3. Το δημοσίευμα αφορά τα εισαγωγικά και το τι σημαίνουν. Επί της ταμπακέρας αγόρι μου έχεις κάτι να πεις. Τα περί γραφικής ιστορίας κλπ κράτα τα για πάρτη σου. Αν για σένα τα εισαγωγικά δεν σημαίνουν τίποτα, για τους γνωρίζοντες την Ελληνική γλώσσα σημαίνουν πολλά.

  4. o Παπαρηγόπουλος είναι γνωστό ότι προσπάθησε να δημιουργήσει εθνική συνείδηση (χωρίς αυτό να είναι κακό)…ο Φωτάκος τί ακριβώς έχει πεί δηλαδή που να είναι αντίθετο σε αυτά που λένε ;;;…κανείς δεν μας δημιουργεί νέο βιογραφικό…απλά,ακούγονται πράγματα που δεν μας τα έμαθαν στο σχολείο…όσο για την χρήση της ελληνικής γλώσσας,φίλτατε,και από τον τρόπο γραφής μου και από το επάγγελμά μου,νομίζω ότι είναι προφανές ότι την κατέχω αρκετά …οι πηγές του Σκά'ι' είναι όλοι αυτοί οι επιστήμονες που βγαίνουν και μιλάνε μετά…ειλικρινά,μπήκες στον κόπο να τους παρακολουθήσεις ;;;…γιατί έχετε πιαστεί όλοι στις απομονωμένες φράσεις (καλά το έχουν πάρει το μάθημά τους από τον μέγα δάσκalό τους τον Γκαίμπελς οι εθνικιστές),και δεν ασχολείστε με την ουσία…όσο για την ταμπακιέρα,όπως λες κι εσύ,δεν απάντησες ποιά είναι τα επιστημονικώς επαληθευμένα στοιχεία που αντικρούουν τα λεγόμενα τους…;;;…και δεν αναλώνομαι σε ψευτομαγκιές του διαδικτύου ,(του στιλ "αγόρι μου ,κράτα τα για πάρτη σου")…αν θες να κάνεις συζήτηση,κάνε την με επίπεδο και με επιχειρήματα,αλλιώς να κανονίσουμε να πάμε στο καφενείο να παίξουμε κανένα τάβλι και μεταξύ ούζου και μεζέ,να πούμε και ιστορίες για την μεγάλη Ελλάδα,που όλοι την ζηλεύουν και θέλουν να την καταστρέψουν …

  5. Περί των εισαγωγικών στη σφαγή της Χίου, δεν άκουσα ακόμα τίποτα, τα υπόλοιπα άστα. Περί Γκέμπελς αρκεί το mega και η ελευθεροτυπία και τον έχεις μπροστά σου.

  6. λοιπόν,για να τελειώνουμε και αν είναι να κάνουμε σοβαρή συζήτηση (το λέω επειδή αναδημοσιεύεις αναδημοσίευση , κολλώντας ένα "Γιάννης Σιτές" από πάνω,οπότε δεν ξέρω αν απλά την πάτησες ή το κάνεις εσκεμμένα…)…(εδώ κολλάει ,φίλε μου ο γκαιμπελισμός…παίρνω ένα κομμάτι από ένα κείμενο και το χειρίζομαι ,όπως με βολεύει…) και επειδή έχεις απέναντi σου (διαδικτυακά,εννοώ,μην παρεξηγηθούμε..δεν έχουμε να χωρίσουμε κανένα χωράφι…είμαι πάντα υπέρ του γόνιμου διαλόγου,αρκεί να βασίζεται σε επιχειρήματα…),άτομο που δεν αφήνει τίποτα να περάσει στο ντούκου και το ψάχνει,για να στηρίξει τα επιχειρήματα του,σου παραθέτω το κείμενο του ΣΚΑ'Ι'…(ολόκληρο)
    " Το 1821, οι επαναστατημένοι Έλληνες δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πως θα αντικαταστήσουν την εξουσία των Τούρκων. Την επίλυση αυτού του προβλήματος θα αναλάβουν κάποιοι Έλληνες της διασποράς.

    Το 1821 φθάνουν στην επαναστατημένη Ελλάδα τρεις εξέχοντες Φαναριώτες — ο Δημήτριος Υψηλάντης, ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος και ο Θεόδωρος Νέγρης. Οραματίζονται μια κεντρική διοίκηση κι ένα ευρωπαϊκό φιλελεύθερο κράτος. Όμως οι εξεγερμένοι Έλληνες τους αντιπαθούν — και όχι μόνο για τους τρόπους και το ντύσιμό τους.

    Για τους περισσότερους Έλληνες, ακόμα και η ανάγκη σχηματισμού μιας κεντρικής κυβέρνησης δεν είναι καθόλου προφανής…

    Ελεύθεροι από τους περιορισμούς που μέχρι τότε τους επέβαλε η τουρκική εξουσία, οι οπλαρχηγοί του Μοριά οργώνουν τη νότια Ελλάδα, επιχειρώντας να αντικαταστήσουν την οθωμανική εξουσία, συχνά με αθέμιτα μέσα.

    Στο μεταξύ τα ακραία αντίποινα της Πύλης επιβάλλονται με τον πιο παράλογο τρόπο στην Χίο, ένα από τα πλουσιότερα νησιά της Οθωμανικής επικράτειας, με ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με τη Δύση. Η ολοκληρωτική καταστροφή της και ο αντίκτυπος της «Σφαγής της Χίου» στη διεθνή κοινή γνώμη είχε ως συνέπεια οι ξένες κυβερνήσεις να αλλάξουν σταδιακά στάση. Το ελληνικό αίτημα για ανεξαρτησία αρχίζει να αντιμετωπίζεται ως δίκαιο. "

    …τα εισαγωγικά καταλαβαίνεις ότι μπήκαν για να τονίσουν τον τίτλο και όχι για να αμφισβητήσουν το γεγονός;;;(αν δεν το κατάλαβες,διάβασε την ακριβώς προηγούμενη πρόταση,περί παράλογων αντιποίνων στην Χίο)…καταλαβαίνω ότι χτυπάνε ευαίσθητες χορδές,αλλά,δυστυχώς,οι ακραίες απόψεις,πατάνε πάνω σε αυτά τα λεγόμενα,τα παραμορφώνουν και τα χρησιμοποιούν για να κερδίσουν οπαδούς…ο Χίτλερ,ανέβηκε στην εξουσία,πατώντας στην χαμένη τιμή μιας εξαθλιωμένης Γερμανίας…(προς Θεού,δεν σε κατηγορώ,για ακραίες απόψεις…τουλάχιστον ,μέχρι τώρα,δεν μου έδειξες κάτι τέτοιο…)..με απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπο σου,κι ας μην γνωριζόμαστε…

  7. α,και κάτι ακόμα…σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ με τα κανάλια…βλέπω πολύ επιλεκτικά πράγματα στην τηλεόραση (μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού) και δε νπεριμένω τον κάθε πληρωμένο μεταφορέα γεγονότων,για να διατυπώσω άποψη…προσπαθώ να διασταυρώνω τα γεγονότα και να τα αναλύω,όσο μπορώ,με το φτωχό μυαλό μου…δεν χρειάζεται λοιπόν,να λέμε το αυτονόητο,για τον ρόλο της τηλεόρασης …

  8. Γράψε και συ μια ιστορία – όπως θα την ήθελες – μπορείς. Γιώργο άλλαξέ τα όλα – δεν φώναζαν – τα πράσινα ανθρωπάκια; Ε ο giorgos τα αλλάζει όλα, όπως τον συμβουλεύει και η μαμά του με βαθύτατο μίσος προς Ελλάδα και ορθοδοξία (ο πατέρας της στέλεχος των ιαχωβάδων στις ΗΠΑ )
    -ο στρατούλης του κάτι σαν τον a.v.
    -κάτι για ελικοδρόμιο στο Μαξίμου ακούγεται τελευταία.

  9. φίλτατε,απάντηση δεν βλέπω να δίνεις με επιχειρήματα και αρχίζεις να με ανησυχείς … δεύτερη φορά που με κατατάσσεις σε στρατούς…εγώ,μάγειρας ήμουν και έκανα ότι μπορούσα (για να κάνω λίγο πλάκα,γιατί σοβαρά δεν μπορεί να μιλήσει κανείς σε τέτοιο επίπεδο …)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog