Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Alpha Bank – Εθνική: Φήμες για συγχώνευση των δύο τραπεζών

- Advertisement -

Εντονες φήμες κυκλοφορούν στην αγορά ότι το πρωί της Παρασκευής η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας κατέθεσε πρόταση στην Alpha Bank για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών.
Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Εθνικής δε θέλησαν να σχολιάσουν τις φήμες, ενώ αναβρασμός επικρατεί στα διοικητικά επιτελεία και των υπόλοιπων μεγάλων τραπεζικών ομίλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Τράπεζα αναμένεται σε λίγη ώρα να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί, η οποία έχει πυροδοτήσει την άνοδο του τραπεζικού κλάδου στο ΧΑ. Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank.
Η διοίκηση του χρηματιστηρίου ανέστειλε τη διαπραγμάτευση των δύο μετοχών λίγο πριν τις 15:30, με την Εθνική στο +2,14% και την Alpha Bank στο +6,32%. Την ίδια ώρα η Eurobank ενισχυόταν κατά 5,33%, η Τράπεζα Πειραιώς κατά 3,70%, το ΤΤ κατά 4,65% και η ΑΤΕ κατά 1,18%.
Τα μεγέθη των δύο τραπεζών Η συγχώνευση των δύο τραπεζών, θα δημιουργήσει ένα σχήμα με συνολικό ενεργητικό 190 δισ. ευρώ, χορηγήσεις 126 δισ. ευρώ και καταθέσεις 108 δισ. ευρώ σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη.
Το μερίδιο της νέας τράπεζας στην ελληνική αγορά θα φτάνει το 36,5% στις καταθέσεις και το 33% στα δάνεια, ποσοστά υπερδιπλάσια από το δεύτερο πιστωτικό ίδρυμα, την Eurobank.
*tovimaonline

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog