Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 2-1 και τέλος το πρωτάθλημα!

- Advertisement -

 Με γκολ του Τζεμπούρ στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 2-1 του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι των “αιωνίων”, κρατώντας απόρθητο το “Καραϊσκάκη” και αυξάνοντας την διαφορά στους δέκα βαθμούς. Δίκαια τα παράπονα των “πράσινων” για το γκολ του Κατσουράνη που ακυρώθηκε.

Η μπίλια τελικά έκατσε στο “κόκκινο” και ο Ολυμπιακός πήρε μια μεγάλη διαφορά στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέδρε με γκολ του Τζεμπούρ στις καθυστερήσεις νίκησε με 2-1 τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι των “αιωνίων” κρατώντας απόρθητο το “Καραϊσκάκη” και αυξάνοντας την διαφορά στους δέκα βαθμούς.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός, ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο, εκτός του γκολ του Λέτο, πέτυχε άλλο ένα με τον Κατσουράνη το οποίο ακυρώθηκε, ωστόσο μια αδράνεια της άμυνας στις καθυστερήσεις του στοίχισε τον βαθμό.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας (63%), πιέζοντας ψηλά, όπως κάνει στα περισσότερα ματς, πετυχαίνοντας ένα γκολ από την γνωστή κομπίνα που κάνουν οι “ερυθρόλευκοι” σε εκτελέσεις φάουλ. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έψαχνε με βαθιές μπαλιές τον Σισέ, με τον Γάλλο να μην μπορεί να απειλήσει, καθώς ήταν πολύ μόνος του. Οι “πράσινοι” πάντως διαμαρτύρονται μια φάση, ζητώντας πέναλτι στο 43′.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, κάτι που θύμισε πολύ το ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός μπήκε νωχελικά, ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε έδειξε να είναι πιο οργανωμένος στις γραμμές του και έφτασε στην ισοφάριση με τον Λέτο. Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Παναθηναϊκός ανέβαζε την απόδοσή του, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν κακός. Μάλιστα οι “πράσινοι” σημείωσαν και γκολ με τον Κατσουράνη, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά όπως φαίνεται από τον τηλεοπτικό φάκο ο επόπτης δεν είχε δίκιο.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα τελείωσε ισόπαλο, ο Τζεμπούρ στο 91′, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 2-1 και μια διαφορά δέκα βαθμών που του δίνει ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Γήπεδο: “Γεώργιος Καραϊσκάκης”

Διαιτητής/ Βοηθοί: Καλόπουλος (Μακεδονίας)/ Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Τρύφωνας (Κέρκυρας)

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Ριέρα (90′ Πάντελιτς), Μιραλάς (77′ Ζαϊρί), Φουστέρ (61′ Ντουντού), Τζεμπούρ.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (80′ Σιμάο), Κατσουράνης, Λέτο, Νίνης (66′ Γκοβού), Σισέ.

Κίτρινες κάρτες: Μιραλάς (20′, Ολυμπιακός), Μοδέστο (95′, Ολυμπιακός)- Λέτο (95′, Παναθηναϊκός)

Κόκκινες κάρτες: Τοροσίδης (92′, Ολυμπιακός)

Σκόρερ: Μιραλάς (20′, Ολυμπιακός), Τζεμπούρ (91′, Ολυμπιακός)- Λέτο (58′, Παναθηναϊκός)

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog