Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ανάσα ρευστότητας σε μικρές επιχειρήσεις

- Advertisement -

Ανάσα ρευστότητας στην αγορά φιλοδοξούν να δώσουν τα δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με το πρώτο από τα τρία συνολικά προγράμματα της πρωτοβουλίας Jeremie που αρχίζει να εφαρμόζεται στη χώρα μας.


Το πρόγραμμα  παρουσίασαν   ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων Ρίτσαρντ Πέλι.

Στο ίδιο πρόγραμμα προβλέπονται δάνεια για επενδύσεις και επέκταση της δραστηριότητάς τους στις επιχειρήσεις,  με επιτόκια που ξεκινούν κάτω και από 3 %, και συνολικό προϋπολογισμό 120 εκατ. Ευρώ. Από αυτά τα  60 εκατ. προέρχονται από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα 60 από τις δύο τράπεζες, που επελέγησαν μετά από διαγωνισμό.

H δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 50 άτομα, που τελούν υπό ίδρυση ή νεοϊδρυθείσες (δεν πρέπει να  λειτουργούν περισσότερο από τρία χρόνια). Η περίοδος αποπληρωμής είναι 36 – 72 μήνες και θα συμπεριλαμβάνει περίοδο χάριτος.

Το δεύτερο πρόγραμμα, που  θα παρέχει δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ σε πολύ μικρές επιχειρήσεις όλων των τομέων οικονομικής δραστηριότητας,   υπολογίζεται να ενεργοποιηθεί τον Απρίλιο και  έχει ξεκινήσει ήδη  διαγωνισμός επιλογής των τραπεζών. Το πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ.

Την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το τρίτο πρόγραμμα, που  έχει προϋπολογισμό 180 εκατ. ευρώ και θα παρέχει δάνεια μέχρι 500.000 ευρώ σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 250 άτομα για επενδύσεις στους τομείς πληροφορικής και επικοινωνιών.

Ο  κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε ακόμη στην αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης, στην  επιτάχυνση του ΕΣΠΑ με στόχο εφέτος να απορροφηθούν 5,2 δισ. ευρώ, στον  νέο  επενδυτικό νόμο κ.α.
*star.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog