Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συγκλόνισε την Ελλάδα αλλά γυρνάει σπίτι..

- Advertisement -

Ο εκπληκτικός ΠΑΟΚ… χόρευε στα χιόνια της Μόσχας, έριξε στον καναβάτσο την ΤΣΣΚΑ αλλά η πόρνη μπάλα του στέρησε την επική πρόκριση (1-1)!

Ο Χάβος σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι διαφοροποίησε κατά πολύ την 11αδα του. Με σχήμα 4-2-3-1 και με τους Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια. Η τετράδα της άμυνας, αποτελείται από τους Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο και Λίνο. Ο Γκαρσία με τον Τσουκαλά στον άξονα, ο Σαλπιγγίδης δεξιά και ο Βιεϊρίνια αριστερά. Ο Ιβιτς σε ρόλο επιτελικού χαφ και ο Μουσλίμοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.
 
Με Λοβ στην επίθεση Ο Σλούτσκι δεν άλλαξε το παραγωγικό 4-4-2 με τον Ακινφέεφ κάτω από τα δοκάρια και τους Βασίλι Μπερεζούτσκι και Ιγκνασέβιτς στα στόπερ. Ο Ναμπάμπκιν στα δεξιά και ο Σένικοφ αριστερά. Ο Μαμάεφ είχε δίπλα του τον Σεμπέρας. Στις πτέρυγες δεξιά ο Τόσιτς και αριστερά ο Τσάουνα. Στην επίθεση οι Λοβ και Νέσιντ.
Διαβασμένος ο ΠΑΟΚ
Ούτε το κρύο, ούτε ο συνθετικός χλοοτάπητας επηρέασαν τους παίκτες του ΠΑΟΚ που μπήκαν ψυχωμένα και με τσαμπουκά γα να ανατρέψουν ο σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Δικέφαλος του Βορρά ανασταλτικά ήταν αλάνθαστός, ενώ πίεζε πολύ ψηλά προκειμένου οι Μοσχοβίτες να κάνουν το λάθος. Οι Θεσσαλονικείς έδειχναν αρκετά διαβασμένοι υποχρεώνοντας τον Σλούτσκι να κουνιέται διαρκώς πάνω στο κάθισμα του.
Έδειξε τα νύχια ο Δικέφαλος
Οι Ρώσοι έδειχναν να αιφνιδιάζονται με το επιθετικό πνεύμα που είχαν οι Θεσσαλονικείς και τις δύο καλές στιγμές που δημιούργησαν στα καρέ του Ακινφέεφ. Στο 9ο λεπτό ο Μουσλίμοβιτς γύρισε στον Ίβιτς που μέσα από την περιοχή πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ίβιτς μπήκε στην περιοχή, αλλά αντί να κάνει το σουτ γύρισε, με τους Ρώσους να διώχνουν αρχικά. Η μπάλα πήγε στον Σαλπιγγίδη που σούταρε στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.
Δύο ευκαιρίες οι Μοσχοβίτες
Η ΤΣΣΚΑ που έδειχνε να έχει επηρεαστεί περισσότερο από τις καιρικές συνθήκες άργησε να «ξυπνήσει». Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο οι Ρώσοι έδειχναν να βρίσκουν τα πατήματα τους και να αναπτύσσονται από τα δεξιά με τον Τόσιτς. Ο Λίνο έδειξε πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αμυντικά του καθήκοντα χωρίς να κάνει λάθη. Σε μια αντεπίθεση της ΤΣΣΚΑ, ύστερα από λάθος του Βραζιλιάνου αμυντικού του ΠΑΟΚ, στο  18′ ο Λοβ βγαίνει στην αντεπίθεση με τον Κρέσιτς να βγαίνει από την εστία και να τον προλαβαίνει. Η δεύτερη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους έγινε στο 41ο λεπτό. Ο Νέτσιντ πάσαρε στον Λοβ με τον Κρέσιτς να καταφέρνει να διώχνει με τα πόδια το πλασέ του Βραζιλιάνου
«Ανεβείτε» φώναζε ο Χάβος
Από το 25’ μέχρι και το 36ο λεπτό ο ρυθμός έχει πέσει για τα καλά, καθώς ο ΠΑΟΚ μετά τις συνεχόμενες ευκαιρίες δεν έχει συνεχίσει στο ίδιο τέμπο. Οπισθοχώρησε παρότι ο Μάκης Χάβος ξελαρυγγιάστηκε να φωνάζει «ανεβείτε μη κλείνεστε». Ευτυχώς το 10λεπτο πέρασε ανώδυνα για τους Θεσσαλονικείς. Η συνέχεια ήταν διαφορετική για τον Δικέφαλο του Βορρά που είδε δύο φορές την τύχη να του γυρνάει την πλάτη.
Πόσο δίκιο είχε ο Όσιμ
Κάποτε ο Ίβιτσα Όσιμ είχε αποκαλέσει την μπάλα «π…» και στον ΠΑΟΚ αμέσως θυμήθηκαν αυτή την έκφραση. Οι φιλοξενούμενοι σε δύο περιπτώσεις είδαν την μπάλα να χτυπάει το κάθετο δοκάρι του Ρώσου τερματοφύλακα και στην δεύτερη να περνάει δίπλα από την εστία. Στο 36’ο Σαλπιγγίδης έφυγε στην αντεπίθεση μετά από κόντρες η μπάλα πήγε στον Μουσλίμοβιτς που έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι του Ακινφέεφ. Και στο 38′ ο Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ ο Τσιρίλο έπιασε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Έφτασε κοντά στο γκολ
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ βγήκε φορτσάτος και μάλιστα έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ μόλις στο πρώτο λεπτό της επανάληψης. Ο Μουσλίμοβιτς με προβολή έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ και το 0-0 παραμένει. Η απάντηση από τους Μοσχοβίτες ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Νέτσιντ ξέφυγε για λίγο έκανε το σουτ, αλλά ο Κοντρέρας έβαλε την κόντρα και έστειλε την μπάλα κόρνερ.
Έξω ο Ακινφέεφ
Ο ΠΑΟΚ για την συνέχεια κράτησε μακριά την ΤΣΣΚΑ από την εστία του Κρέσιτς και με τον Γκαρσία να κρατάει την μπάλα και να μοιράζει παιχνίδι άψογα ο Δικέφαλος πέρασε πολύ χαλαρά ένα 20λεπτό. Η συνέχεια έκρυβε πολλές εκπλήξεις και μάλιστα ευχάριστες για τους Θεσσαλονικείς. Καθώς ο ανίκητος Ακινφέεφ τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε.
Το «Αλάνι» το έβαλε
Στο 63ο λεπτό ο Τσετσούκοφ πέρασε στο παιχνίδι χωρίς να κάνει καθόλου ζέσταμα και  τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε το μοιραίο λάθος. Ο τερματοφύλακας των Ρώσων έδωσε στον Ιγκνάσεβιτς και αυτός κάτω από την πίεση του Μουσλίμοβιτς την ξανά γύρισε στον Τσετσούκοφ. Ο Βόσνιος που δεν εγκατέλειψε έτρεξε προς την εστία της ΤΣΣΚΑ με τον Τσετσούκοφ να προσπαθεί να διώξει την μπάλα. Όμως αυτή κόντραρε στον Μουσλίμοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα
Βάλτο ρε Δημήτρη
Στο 75′ ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το παιχνίδι. Ο Ίβιτς έκανε τους πάντες χαζούς, πάσαρε στον Σαλπιγγίδη που μόνος του απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά στέλνοντας την μπάλα άουτ
Το διπλό λάθος
Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τα λάθη του Κρέσιτς αρχικά και στην συνέχεια των αμυντικών. Στο 78′ πέναλτι για την ΤΣΣΚΑ με τον Κροάτη τερματοφύλακα σε μια ανόητη έξοδο που δεν χρειαζόταν ανατρέπει τον Τόσιτς με τον Ντουαμέλ να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Κρέσιτς απέκρουσε το πέναλτι του Λοβ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο Ιγκνάσεβιτς με προβολή έκανε το 1-1 που έμελλε να είναι και το τελικό.

MAN OF THE MATCH: Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε περισσότερο. Ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις ενώ πέτυχε και το μοναδικό γκολ του ΠΑΟΚ που έκανε όλη την Ελλάδα να ελπίζει πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Βάκνερ Λοβ ήταν ο χειρότερος παίκτης του αγώνας. Μόνο τα μαλλιά του ανέμιζαν και τίποτα άλλο. Ακόμα και όταν του δόθηκε η ευκαιρία να χρηστεί σκόρερ την έχασε την ευκαιρία.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Πάμπλο Γκαρσία έδειξε πόσο πολύτιμος παίκτης είναι για τον ΠΑΟΚ. Καθαρό μυαλό. Ψύχραιμος. Ήταν αυτός που έβγαζε τον Δικέφαλο από την άμυνα στην επίθεση. Η ΓΚΑΦΑ: Το διπλό λάθος στο 80ο λεπτό ήταν τελικά αυτό που στέρησε από τον ΠΑΟΚ στο να ελπίζει σε μια πιθανή πρόκριση. Αρχικά η έξοδος του Κρέσιτς και στην συνέχεια η αδράνεια των παικτών να τρέξουν και να μπλοκάρουν τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Λοράν Ντουαμέλ έδειξε γιατί η ΟΥΕΦΑ τον εμπιστεύεται. Ήταν με μια μόνο λέξη άψογος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ άγγιξε το θαύμα, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο κόσμος του Δικεφάλου όμως ήταν συγκλονιστικός. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό φώναζε στήριζε. Ακόμα και όταν οι Ρώσοι ισοφάρισαν οι 1000 οπαδοί δεν το έβαλαν κάτω. Όμως η γεύση ήταν πικρή καθώς το παιχνίδι τελείωσε. Παρ’ όλα αυτά οι φίλοι του Δικεφάλου αποθέωσαν τους πα΄κτες του Μάκη Χάβου.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας:
Ακινφέεφ(63’ Τσετσούκοφ) , Ναμπάμπκιν, Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Μαμάεφ, Σεμπέρας, Τόσιτς, Τσάουνα(61’ Αλντόνιν) , Νέσιντ, Λοβ(90΄+ Μπερεζούτσκι) ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς(87’ Αθαναιάδης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog