Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Βρετανοί αρχαιολόγοι κοντά σε τεράστια χριστιανική αρχαιολογική ανακάλυψη

- Advertisement -

Μπροστά σε μία ανακάλυψη εξαιρετικής σημασίας βρίσκονται Βρετανοί αρχαιολόγοι…
που προσπαθούν να ταυτοποιήσουν ένα αντικείμενο που θα μπορούσε να ήταν ένα ντοκουμέντο ορόσημο του πρώιμου Χριστιανισμού. Ο λόγος για ένα αντικείμενο σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας που μοιάζει με πήλινο τετράδιο και περιέχει 70 κώδικες, οι οποίοι χρονολογούνται από τον 1ο μ.Χ. αιώνα και θεωρείται πως μπορεί να αποκαλύψουν βασικά στοιχεία για τις τελευταίες ημέρες του Χριστού.


Μάλιστα, σύμφωνα με τη ρεπόρτερ της «Daily Mail», Fiona Macrae, κάποιοι ερευνητές εικάζουν πως αυτή ενδεχομένως να είναι η σημαντικότερη χριστιανική αρχαιολογική ανακάλυψη μετά το 1947, οπότε είχαν ανακαλυφθεί τα κείμενα της Νεκράς Θάλασσας.


Το αντικείμενο φέρεται να βρέθηκε πριν από 5 χρόνια σε μια απομονωμένη σπηλιά της Ανατολικής Ιορδανίας. Οι κώδικες περιέχουν εικόνες και κείμενο με σημεία αναφοράς τον Μεσσία, τη Σταύρωση και την Ανάσταση. Σύμφωνα με το BBC, μία από τις λίγες προτάσεις που έχουν ερμηνευθεί μέχρι στιγμής είναι η εξής: «Θα περπατήσω προς τα άνωθεν», φράση που εμφανίζεται και στα κείμενα της Αποκάλυψης, ενώ παράλληλα αποτελεί κοινό τόπο και για τον Ιουδαϊσμό.


Πάντως, ελάχιστα δεδομένα έχουν επιβεβαιωθεί για τους κώδικες και τι ακριβώς μπορεί να περιγράφουν. Στο μεταξύ, έχουν γίνει και αντικείμενο διεκδίκησης μεταξύ ενός Ισραηλίτη βεδουΐνου, του Χασάμ Σαεντά, ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι κώδικες βρίσκονταν στην κατοχή της οικογένειάς του τα περασμένα 100 χρόνια, ενώ ενδιαφέρον έντονο έχει δείξει και η κυβέρνηση της Ιορδανίας, η οποία με κάθε τρόπο ζητεί πίσω το αντικείμενο αυτό.

*24wro
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog