Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Πάνθηρας αποχωρεί…

- Advertisement -

ALEX , mi.fi , μου προτείνατε πολλές φορές να γίνω διαχειριστής στο blog σας και σας ευχαριστώ για την τιμή , σας είπα ότι δεν μπορώ να ανταπεξέλθω υπεύθυνα σε αυτό το ρόλο, θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου αν δεχόμουν .

Προτίμησα να κρατήσω μια άτυπη ιδιόμορφη σχέση φιλίας με το blog σας , προσπάθησα μέσα από αυτό να δώσω μερικές από τις σκέψεις μου , να θίξω κάποια κακώς κείμενα , να χτυπήσω κάποιους που θεώρησα ότι είχαν σφάλει και είχαν αδικήσει και τέλος να προστατέψω στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου ένα νέο blog που πίστεψα ότι θα έκανε την διαφορά στην περιοχή , όπως και την έκανε , ένα blog διαφορετικό που θα έβρισκε πολλούς υποστηρικτές και που θεώρησα ότι το ζητούσαν αρκετοί πριν ακόμα αυτό υπάρξει.

Σας μίλησα για έναν «αστάθμητο παράγοντα» που δεν μου επέτρεπε να γνωρίζω αν θα μπορώ να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις του διαχειριστή , στην ουσία αυτός ο «αστάθμητος παράγοντας» θα έκρινε για μένα πολλά σημαντικά πράγματα σχετικά με την ζωή μου και τελικά τα έκρινε . Δεν θα μπορώ από δω και πέρα να έχω «άποψη» και να αποτυπώνω  την γνώμη μου στο blog .

Θα θελα πολύ να πίναμε κάποια στιγμή ένα κρασάκι στην ταβέρνα του Μιχάλη και μες στη ζαλάδα μου να σας έλεγα,  ρε μάγκες εγώ είμαι και με δυο κρασάκια ακόμα θα έπειθα και τον a.v. του χρόνου στις επόμενες απόκριες να κατεβάσει άρμα με το loutrakiblog και ένα γκρουπ από πάνθηρες  … αλλά δυστυχώς κάποια πράγματα δεν είναι να γίνουν όσο και να θέλουμε .

Συνεχίστε και βρείτε κ άλλους να στηρίξουν την προσπάθεια σας ,  πιστεύω όπως έχω ξαναπεί  ότι τα blogs θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις δύσκολες εποχές που έρχονται , καλή συνέχεια .

Ο ΠΑΝΘΗΡΑΣ φεύγει , αλλά ένα σημαντικό κομμάτι του θα μείνει εκεί πάνω στον περιφερειακό να κοιτάζει ένα μελαγχολικό δειλινό , να θυμάται και να ονειρεύεται …το δικό του παραμύθι.

Υ.Γ.
θα αφιερώσω σε έναν άνθρωπο μια κινέζικη παροιμία που τελικά ανακάλυψα ότι είναι ατελής στη σοφία της …λέει λοιπόν αυτή η παροιμία , «δεν αξίζει να στενοχωριέσαι για αυτά που μπορείς να αλλάξεις  , όπως και δεν αξίζει να στενοχωριέσαι για αυτά που δεν μπορείς να αλλάξεις» .Η ατέλεια της παροιμίας είναι ότι δεν συμπεριλαμβάνει το λούκι και τη στενοχώρια που τρως στη διαδικασία μέχρι να καταλάβεις αν μπορείς ή όχι να αλλάξεις κάτι , κατά τα άλλα ισχύει…
 
Αντίο…

ΠΑΝΘΗΡΑΣ
http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther

- Advertisement -

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δημιουργήθηκε ήδη ένα κενό μέσα μου άσχετα αν δεν γνωρίζω τον άνθρωπο Πάνθηρα..Ο θρύλος που δημιούργησε με τα γραφόμενά του και τις καίριες παρεμβάσεις του, προβλημάτισαν πολύ κόσμο και 'έξυσε' το μυαλό άλλων τόσων παίζοντας καταλυτικό ρόλο σε πολύ σοβαρά θέματα.

    Υπερασπίστηκε όσο κανένας άλλος το μέσο και τον ευχαριστούμε γι'αυτό,εξάλλου ο Πάνθηρας από το καλοκαίρι ανήκε στην 'ομάδα μας' και είμαστε πολύ περήφανοι που είχαμε έναν ανώνυμο και τόσο δυνατό φίλο.

    Εγώ από την πλευρά μου θέλω να τον ευχαριστήσω για όσα έκανε για εμάς και του εύχομαι να'ναι πάντα καλά..Ο μύθος που δημιούργησε, θα εξακολουθεί να υπάρχει και ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να τον ξαναέχουμε κοντά μας..Αντίο φίλε!

  2. Θα λείψεις και σε μας τους επισκέπτες του blog καλέ μας
    πάνθηρα,κι΄ας γρατζούναγες με τα νύχια σου το μυαλό μας για να
    το κάνει να σκέπτεαι.
    Νάσαι πάντα κάλα όπου κι΄αν βρεθείς και να παραμείνεις πάντα
    ΠΑΝΘΗΡΑΣ. Γειά σου
    Ηλίας

  3. Αδύνατον να σκεφθώ ότι θα σταματήσεις να γράφεις κάπου, ειδικά μετά την ανάγνωση της αιτιολόγηση της απόσυρσης, του μύθου Πάνθηρα από το συγκεκριμένο Μπλογκ.
    Τελευταία πολλές προτάσεις καταλήγουν θετικά, δίνουν κατεύθυνση και δημιουργούν υποχρεώσεις, ελπίζω καλές για εσένα
    Είμαι σίγουρος ότι θα αναγνωρίσουμε την γραφή, το σκεπτικό, και την παρέμβασή σου στα τεκταινόμενα, πολλές φορές στο μέλλον και για πολλά θέματα.
    Ευχαριστούμε και απ’ ότι φαίνεται η πρόσκληση είναι μόνιμα ανοιχτή απ’ όλους.

  4. Απ’ αυτήν την αποχώρηση μας μένει αυτό:
    Μια δυνατή πένα έστω και ανώνυμη αφήνει μια πίκρα φεύγοντας.
    Οι υπόλοιποι που γράφουμε σ αυτό το blog ή στα άλλα είτε επώνυμα είτε ανώνυμα ας συνεχίσουμε την αξία της πένας του ΠΑΝΘΗΡΑ…
    Να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους… αυτό είναιτο ΜΟΝΟ που θα βοηθήσει!!!

  5. Πάνθηρα,ελπίζω να μπορούσα να σε μεταπείσω …η μόνη μου ελπίδα είναι να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο…αν,όχι,είναι μια σημαντικότατη απώλεια για το loutrakiblog…μιά υγιέστατη πένα να σταματήσει να γράφει…το μόνο που μπορώ να ευχηθώ,είναι να σου πάνε όλα καλά,να αλλάξεις γνώμη και να είσαι γρήγορα κοντά μας και αναβαθμισμένος…κι η ιδέα για το κρασάκι στου Μιχάλη,ευπρόσδεκτη και όποτε θέλεις πραγματοποιήσιμη…ακόμα κι αν θέλεις μετά να μείνεις ανώνυμος στους υπόλοιπους…να ξέρεις ότι υπήρξες έμπνευση και ελπίδα για όλους μας…να είσαι καλά και σε ευχαριστούμε για όλα…εκ βάθους καρδίας…

  6. Μου είναι δύσκολο να γράψω , ήμουν που ήμουν με κάνατε και σεις…αλοιφή . Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας δεν θα κρύψω ότι συγκινήθηκα . Δεν μπορώ όμως να αποδεχθώ τους χαρακτηρισμούς του «μύθου» ή του «θρύλου» είναι τραβηγμένοι .Eίμαι απλά ένας ανώνυμος που κατάφερε ίσως να αποδείξει ότι στα blogs δεν έχει σημασία ποιος είσαι, αλλά τι γράφεις , ένα τεκμηριωμένο ανώνυμο κείμενο, δεν έχει ανάγκη την ταυτότητα του συγγραφέα του για να σταθεί και επίσης έχει μεγαλύτερη αξία από μια επώνυμη αρλούμπα.

    Μπορώ όμως να δεχθώ ότι καλύπτει ένα μυστήριο την ταυτότητά μου, αυτό ναι .

    Δυστυχώς και για μένα , δεν ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα, ο ΠΑΝΘΗΡΑΣ πρέπει να φύγει .

    Δεν ήταν στο χέρι μου να γίνει αλλιώς .

    Δεν μπορώ να γράψω άλλο , θέλω σας χαιρετήσω όλους, να σας ευχαριστήσω πάλι ,να ΄στε όλοι καλά και να προστατεύετε το μυαλό σας είναι πολύτιμο.

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther

  7. Πάνθηρα από Αγίους είμαι,θέλω να ελπίζω ότι δεν συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος όπως υγεία,οικογένεια,εργασία κτλ για το φευγειό σου.Ρώτησα τον μι-φι στο τηλέφωνο το απόγευμα και ήταν σε αφασία από το σκηνικό με σένα.Σαν να έχασαν ένα φίλο τους-χτύπα ξύλο-ήτανε!Εμείς οι καινούριοι συνδημότες από Αγίους και φίλοι του loutrakiblog σε είχαμε συμπαθήσει και μακάρι να βγάλουμε και εμείς από εδώ έναν ανάλογο Πάνθηρα.Συμπάσχω όμως με τα παιδιά και σου ζητάω έστω να σχολιάζεις τα καλώς ή κακώς κείμενα που ανεβάζονται,σαν απλός σχολιαστής.
    Elli

  8. Έλλη,μόνο και μόνο από τα τραγουδάκια που μας στέλνεις μεταμεσονύκτιες ώρες είσαι εν δυνάμει σημαντικό στέλεχος της ομάδος..

    Τώρα, για το σχόλιό σου εγώ ούτε καν το είχα σκεφτεί και ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό για τον Πάνθηρα,,σεβόμαστε όμως την απόφασή του και ελπίζουμε στο μέλλον να είναι πάλι κοντά μας.

    Όσον αφορά τον μύθο και τον θρύλο που έχει δημιουργήσει,,ο άλεξ,εγώ, και οι υπόλοιποι διαχειριστές ξέρουμε αν ισχύει ή όχι!Όπου και να βρεθούμε,όταν ανοίγει η κουβέντα περί του μπλογκ ΌΛΟΙ ΡΩΤΆΝΕ:Ποιός είναι ο Πάνθηρας;;Αυτό για εμάς λέει πολλά..
    *Ελλη,αν έχεις άλλο τραγουδάκι στείλτο τώρα γιατί δεν την παλεύω και πρέπει να πάω για νάνι κάποια στιγμή..Καληνύχτα από μένα

  9. Αααα και κάτι άλλο,το σχόλιο που στάλθηκε στις 3 και 30περίπου από ανώνυμο για τον Πάνθηρα κατά λάθος σβήστηκε,παρακαλείτε ο αποστολέας να το ξαναστείλει,ζητάμε συγνώμη για το σφάλμα!

  10. ο πανθηρας εγινε μυθος απο τα παιδια που τον παιζανε με χιλια,καλος ητανε δεν λεω.καλο ειναι να ξαναγραφει και να μην εχει κατι με την υγεια του.εγω παντως τον γουσταρα

  11. πανθηρα πρωτα απ"ολα να εισαι καλα.εμεις οι υπολοιποι ας σταματηουςσουμε τα μοιρολογια ας φτιαξουμε μια μονιμη σελιδα πανθηρα και μεσα απο αυτη να συνεχισουμε το εργο που αρχισε.ειναι καιρος να βγαλουμε στη φορα οτι κακο η΄καλο πεφτη στην αντιληψη μας.αν δεν το παλεψουμε ολοι μαζι τα λαμογια θα συνεχιζουν τη δουλεια τους ανενοχλητα.ασ'τουςδειξουμε οτι υπαρχουν ατομα που ενδιαφεροντε για το τοπο.ευχαριστω και περιμενο. απο αγιους ΒΟΜΒ.

  12. Elli , ο λόγος είναι πολύ σοβαρός, να τον παρομοιάσω με ένα σταυροδρόμι που συναντάμε στη ζωή μας και επιλέγουμε τον δρόμο που έχει δυσκολίες, αλλά είναι αυτός που ονειρευόμαστε, που δεν πιστεύαμε ότι υπήρχε , αυτόν προσπάθησα να διασχίσω .

    Δεν τα καταφέρνουμε όλοι όμως να φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής και είμαι ένας από αυτούς .

    Όπως καταλαβαίνεις , δεν είναι μόνο ότι φεύγω , ψυχολογικά ο ΠΑΝΘΗΡΑΣ έχει πιάσει πάτο καλά το παρομοίασες ο ΠΑΝΘΗΡΑΣ πέθανε , ίσως να τα ξαναπούμε στο blog σε επίπεδο σχολιασμού το διαδίκτυο δεν γνωρίζει αποστάσεις , αυτό τώρα όμως μου φαίνεται ακατόρθωτο δεν θέλω να υποσχεθώ τίποτα .

    Και κάτι άλλο προς όλους τους φίλους που έχουν γράψει σχόλια εδώ , δεν είμαι τίποτα διαφορετικό ,έχω γράψει πολύ στο διαδίκτυο όπως πολλοί άλλωστε, έχω μια εμπειρία και έχω κρατήσει άγνωστη την ταυτότητα μου, αλλά αυτά δεν είναι λόγος να με ηρωοποιείτε παιδιά .Aν τεκμηριώσετε την γραφή σας βάζοντας σε μια τάξη τις σκέψεις σας, κλειδώνοντας και ασφαλίζοντας με στοιχεία αυτά που γράφετε και παράλληλα προβλέψετε τον πιθανό αντίλογο, έχοντας έτοιμο εφεδρικό οπλοστάσιο για να υπερασπίστε τα επιχειρήματα σας , δύσκολα θα μπορεί να ανατρέψει κάποιος αυτά που θα γράψετε , επίσης υιοθετήστε ένα ψευδώνυμο και νιώστε υπεύθυνοι για αυτό .

    Σας ευχαριστώ όλους, δυσκολέψατε και άλλο την απόφαση μου αλλά μακάρι να με δυσκόλευαν πάντα έτσι .

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ
    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther

  13. Διάβασα με πολύ προσοχή την σκέψη του αγαπητού Πάνθηρα και με λυπεί ιδιαίτερα η επιλογή του να φύγει και να μας αποχαιρετήσει.
    Πράγματι και για εμένα όπως και στους υπόλοιπους ήταν ο Πάνθηρας μια αιτία για να μπορούμε μέσα από την ορθολογική σειρά της σκέψης του να προβληματιστούμε.
    Κρίμα που αναγκάστηκε να πάρει μια τέτοια απόφαση.
    Θα μας λείψουν τα στοιχεία σου και η προσθετική σου σκέψη στα κακώς κείμενα της λειτουργίας του Δήμου μας.
    Για εμένα πάντως είσαι έμπνευση και εύχομαι να είσαι καλά.
    Οι λόγοι που σε ανάγκασαν να απομονωθείς εύχομαι να είναι αντιμετωπίσιμοι και ιάσιμοι είτε σωματικά είτε συναισθηματικά είτε ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ.
    Σε ευχαριστούμε και ελπίζουμε ως μάνα εξ ουρανού να παρουσιαστείς όχι με την μορφή σχολίων αλλά ξανά με την μορφή επικεφαλίδας.
    Σε ευχαριστώ για την γνωριμία.

    Mε τιμή

    Ο Εξωραϊστής.

    Υ.γ.
    Α).Ότι σκληρό και δύσκολο κρύβει την λύτρωση και την σωτηρίαν.
    Β).Αν φύτεψες ποτέ σου δέντρο, θα έχεις πάντοτε γι’ αυτό μια ιδιαίτερη συμπάθεια. Το φύτεψες ΕΣΥ κι αυτό είναι αρκετό για να σε κάνει να το ξεχωρίζεις ανάμεσα στα δέντρα όλου του κόσμου!

    Εσύ φίλε..μου επιτρέπεις να σε αποκαλώ φίλο.. Πάνθηρα φύτεψες την δημιουργική μορφή των Blog που τα κάνει να διαφέρουν από το Καφενείο και το κουτσομπολιό.
    Ευτυχώς τα παιδιά σε έχουν ακούσει όπως και άλλα blog.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog