Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Παράνομες με υπογραφή Παπουτσή οι συγκεντρώσεις μουσουλμάνων στις πλατείες της Αθήνας – Ποιοι διώκονται για παράβαση καθήκοντος

- Advertisement -

Μετά τα όσα συνέβησαν προ μηνός περίπου, όταν 3.000 μουσουλμάνοι κατέλαβαν την πλατεία Κοτζιά και το Σύνταγμα προκειμένου να εορτάσουν την γέννηση του Μωάμεθ, απαγορεύοντας προκλητικά σε διερχόμενους Έλληνες πολίτες να πλησιάσουν αλλά ούτε και να περάσουν την περιοχή, το θέμα έφτασε στη Βουλή.

Στις 20 Φεβρουαρίου οι 3.000 περίπου οργισμένοι μουσουλμάνοι κυματίζοντας πράσινες σημαίες του Ισλάμ, αφού κατέλαβαν την πλατεία Κοτζιά για να προσευχηθούν, ξεκίνησαν πορεία μέσω της Σταδίου προς το Σύνταγμα, με αποτέλεσμα να νεκρώσει ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας. Έκλεισαν όλοι οι δρόμοι από την Ομόνοια μέχρι την πλατεία Συντάγματος και στην διαδρομή αυτή φώναζαν διάφορα συνθήματα. Όταν έφθασαν στο Σύνταγμα διαλύθηκαν δίνοντας την υπόσχεση ότι θα ξανακατέβουν σε διαδήλωση αν δεν νομιμοποιηθούν και δεν κτιστεί σύντομα το τζαμί τους.

Να σημειωθεί πως οι αρχές είχαν προσφέρει στους μουσουλμάνους ειδικό χώρο για την πραγματοποίηση της εορτής τους αλλά αυτοί προτίμησαν να… παρέλασουν στους δρόμους της Αθήνας.

Όμως, οι θρησκευτικές συγκεντρώσεις αυτές και οι κάθε είδους μουσουλμανικές απαγορεύσεις προς τους Έλληνες πολίτες να κινούνται ελεύθερα και απρόσκοπτα μέσα στην ίδια τους την πατρίδα είναι… παράνομες. Ήταν που ήταν δηλαδή σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, αλλά τώρα το πιστοποιεί και το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, σε απάντηση του προς την Βουλή των Ελλήνων για την ερώτηση των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκου Βελόπουλου, Θανάση Πλεύρη και Άδωνη Γεωργιάδη, αν είναι νόμιμες αυτές οι συγκεντρώσεις, το υπουργείο δηλώνει ότι η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει την χορήγηση άδειας για την πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο έγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αυτό διευκρινίσθηκε από την Ελληνική Αστυνομία στην αντιπροσωπεία των Πακιστανών όταν ζήτησαν άδεια να πραγματοποιήσουν τις λατρευτικές τους εκδηλώσεις, τις οποίες αργότερα μετέτρεψαν σε οργισμένη κατάληψη της πλατείας Κοτζιάς και της πλατείας Συντάγματος. Να σημειωθεί ότι το έγγραφο αυτό απευθύνεται προς την Βουλή των Ελλήνων…

Αυτό που δεν αναφέρει το έγγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι, αν θα ασκηθούν διώξεις για παράβαση καθήκοντος, αφού αυτή η συγκέντρωση, όπως και άλλες στο πρόσφατο παρελθόν, έγινε παράνομα…

Ακολουθούν ακατάλληλες για την ενημέρωση σας εικόνες από την παράνομη συγκέντρωση-κατάληψη μουσουλμάνων της πλατείας Συντάγματος στις 20 Φεβρουαρίου. Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί δεν τις είδατε στα μεγάλα κανάλια…

Μάνος Μεϊμαράκης
Elcosmos.gr

*himaira
- Advertisement -

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τους νόμους πρέπει να τους σεβόνται όλοι είτε είναι Ελληνες είτε λαθρομετανάστες.Πόσο μάλλον οι τελευταίοι οι οποίοι προσδοκούν την ελληνοποίησή τους.Αν οι λεβέντες μουσουλμάνοι θεωρούν τσιφλίκι τους τη χώρα μας και αποφασίζουν να κάνουν και παρέλαση γιατι έτσι γουστάρουν τότε μάλλον υπάρχει παρεξήγηση,μάλλον κάτι δεν έχουν καταλάβει σωστά τα παιδιά.

  2. ΑΖ,έχεις δίκιο,αν και η πηγή του άρθρου δεν θα έλεγα ότι είναι και απόλυτα έγκυρη και τα παρουσιάζει όπως έγιναν (αν δεις αντίστοιχα video θα καταλάβεις τί εννοώ)…και άσε τους λαθρομετανάστες (άλλο θέμα η περίπτωση τους)…με τα δικαιώματα των ελλήνων πολιτών που δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι ,δεδομένης της ανεξιθρησκείας που λέει το Σύνταγμα,τί γίνεται ;;;…και μην μου πείς την δικαιολογία του να ανοίξουν πρώτα χριστιανικό ναό στο Ιρακ,πχ…γιατί και αυτό έχει ακουστεί σαν επιχείρημα…

  3. Σαφώς υπάρχει ανεξιθρησκεία και καλώς υπάρχει και ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει και να δοξάζει ότι θέλει.Τώρα σχετικά με το ερωτημά σου ξαδερφε απο όσο γνωρίζω οι Ελληνες μουσουλμάνοι έχουν πλήρη ελευθερία στην τέλεση των λατρευτικών τους κθηκόντων.Τζαμιά έχουν και μουφτήδες και ότι θέλουν κι επειδη στο συνολό τους ζούν στην Θράκη εκεί είναι και τα περισσότερα τζαμιά τους.Αλλα και οι δωδεκθειστες είναι αναγνωρισμένη θρησκεία και τελούν και αυτοί ελεύθερα τις δοξασίες τους.Το ίδιο γίνεται και με τους καθολικούς και τουε Βουδιστές.Δέν νομίζω ότι υπαρχει θέμα με τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός στην Ελλαδα του σήμερα.Ξέρεις οι Ελληνες υπήρξαν ανέκαθεν ,απο την αρχαιότητα ακόμα,αρκετά ευσεβείς αλλά ποτέ φανατικοί η θρησκόληπτοι (βλέπε πρωτεστάντες,ισουήτες,ισλαμιστές κλπ.)

  4. αν εξαιρέσουμε τους μουσουλμάνους της Θράκης και τους Καθολικούς της Σύρου (κυρίως),για σκέψου λίγο τί γίνεται με τους νόμιμους μετανάστες που είναι μουσουλμάνοι και κατοικοεδρεύουν στην υδροκέφαλη Αθήνα…τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σε πολυκατοικίες…και δεν λέω να γίνουν τζαμιά στην Αθήνα,αφού τόσο πολύ ενοχλεί κάποιους…αλλά ,νομίζω κι αυτοί δικαιούνται έναν χώρο…το ερώτημα μου είχε να κάνει με τον χώρο,όχι με την ελευθερία τέλεσης της πίστης τους …αλίμονο,δεν έχουμε φτάσει σε τέτοια άκρα ακόμα,να απαγορεύουμε στον αλλόθρησκο να πιστεύει αυτό που θέλει…ευτυχώς…

  5. Συνφωνώ ότι πρέπει να έχουν τον λατρευτικό τους χώρο.Απλως το πρόβλημα είναι οτι εύκολα μπορει να μετατραπει αυτός ο χώρος σε κέντρο περίεργων συναθροίσεων και φυσικά να γίνει αντικείμενο εκμετάλευσης η συνάθροιση αυτή απο ακραία ισλαμικά στοιχεία και να έχουμε και εδώ τα προβλήματα που έχουν άλλες ευρωπαικές χώρες με τους φανατικούς καμικάζι… είναι λεπτό και πολυ σοβαρό το θέμα και απαιτει ειδικούς χειριμούς..βεβαια το ελληνικό κράτος στρουθοκαμιλίζει για άλλη μια φορά.

    ΥΓ.Να σου θυμίσω ότι η Σαουδική Αρααβία που είναι κατεξοχήν η Μέκκα του ισλάαμ πιέζει αφόρητα τις ευρωπαικές κυβερνήσεις και την δική μας για την δημιουργία τζαμιών.Προφανώς και υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα.
    ΥΓ2 Ασφαλώς και όλοι οι μουσουλμάνοι δεν είναι ακραίοι και φανατικοί ισλαμιστές αλλά κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog