Ξεσηκωμός» για το κλείσιμο του στρατοπέδου στην Κόρινθο! 

Οριστικά τέλος για το στρατόπεδο της Κορίνθου αφού αποφασίστηκε ότι θα βάλει λουκέτο! Είναι το θέμα το οποίο συζητιέται όσο τίποτα άλλο στην πόλη της Κορίνθου με τους εμπόρους της περιοχής να είναι κυριολεκτικά αναστατωμένοι και να αναφέρουν ότι αυτή η κατάσταση θα τους επιφέρει και άλλα προβλήματα στη συνέχεια.
Μάλιστα εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεσή τους για τον τρόπο που χειρίστηκε το όλο θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης! Αυτό συνέβη στο πεντάγωνο με απόφαση του Συμβουλίου Άμυνας. Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου στη Πελοπόννησο κλείνουν τα δύο μεγάλα στρατόπεδα υποδοχής και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στην Κόρινθο και στην Καλαμάτα και παραμένει μόνο το στρατόπεδο της Τρίπολης,
Καταργούνται επίσης τα κέντρα Νεοσυλλέκτων : Το κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα, το 625 Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα, το κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας, το 557 Τάγμα Πεζικού στην Ξάνθη, το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς, ενώ εφεδρικό παραμένει το Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι !
Το κλείσιμο των 10 συνολικά στρατοπέδων σε όλη την χώρα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ηγεσίας του Υπουργείου , θα εξασφαλίσει 90 εκατομμύρια ετησίως.
Α. Κόρκας: «Είναι απαράδεκτο αυτό το οποίο συμβαίνει»
Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κορίνθου κ. Α. Κόρκας αναφέρει σε δηλώσεις του στην Korinthian news: «Είναι απαράδεκτο αυτό το οποίο συμβαίνει. Τα καταστήματα της περιοχής είχαν κάποια έσοδα από τους νεοσύλλεκτους. Δεν μπορεί να κλείνει ένα στρατόπεδο κατά αυτό τον τρόπο. Οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν θα πω ποιος φταίει και αν ο κύριος υπαίτιος είναι ο Π. Μπεγλίτης για την εξέλιξη αυτή. Τονίζω ότι αυτό που έγινε είναι απαράδεκτο»
Δ. Λάσκας: «Έκλεισε και ο τελευταίος πόρος εσόδων στους εμπόρους της περιοχής»
Ο πρώην πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κορίνθου κ. Δ. Λάσκας αναφέρει: «Όπως σας είχα αναφέρει και την προηγούμενη φορά (ανάρτηση στην Korinthian news την 1η Απριλίου) πλέον έκλεισε και ο τελευταίος πόρος εσόδων στους εμπόρους της περιοχής.
Οι επιπτώσεις για τους εμπόρους από αυτή την αρνητική εξέλιξη θα φανούν πολύ σύντομα!
Το έχω ξανα πει ότι διαφωνώ με τη στάση του Π. Μπεγλίτη πάνω σε αυτό το θέμα! Θέλω να πω αναφερόμενος στον κ. Μπεγλίτη ότι επιτυχία είναι να …έρχονται οικονομικοί πόροι σε μία περιοχή και όχι να φεύγουν και αυτοί που έχουμε». Οι έμποροι της Κορίνθου αρχίζουν να τα… βάζουν με τον κ. Μπεγλίτη και να αναφέρουν ότι διαφωνούν ΑΠΟΛΥΤΑ με την στάση του πάνω σε αυτό το σοβαρό θέμα.
 Φυσικά δεν είναι μόνο ο κ. Λάσκας που έχει αυτή την γνώμη. Υπάρχουν πολλοί ακόμα επιχειρηματίες της Κορίνθου που διαφωνούν με την στάση του Π. Μπεγλίτη…
*korinthiannews