Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ψωμιάδης: «Περνάω την σταύρωσή μου» .

- Advertisement -

                           Αιχμές για πολιτική δίωξη άφησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Ως τον Άρειο Πάγο φέρεται αποφασισμένος να φτάσει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, μετά την σε βάρος του καταδικαστική απόφαση που του επέβαλε τo Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.
«Περνάω το δράμα μου, την σταύρωσή μου. Αν καταδικαστώ θα ελευθερωθώ», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αναφερόμενος στην ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή που του επιβλήθηκε, για την μείωση προστίμου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.
M
ιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5, o κ. Ψωμιάδης άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζει την επόμενη πολιτική κίνησή του, χωρίς να αποκλείει ακόμη και την ίδρυση κόμματος.

Ο κ. Ψωμιάδης άφησε υπόνοιες για πολιτική δίωξη και επισήμανε: «Από εμένα ξεκινά η κάθαρση και εύχομαι να συνεχιστεί. Να διωχθούν όλοι όσοι έχουν πάρει μίζες και έχουν καταχραστεί χρήματα του ελληνικού λαού».

«Εγώ όμως δεν καταχράστηκα, αλλά τροποποίησα το πρόστιμο των 90.000 ευρώ για παράβαση 1.000 ευρώ, όπως έχω το δικαίωμα, βάσει του νόμου. Ο άνθρωπος έπαθε καρκίνο, έκλεισε το βενζινάδικο, έχει πεθάνει πια, κι εγώ ακόμα τραβιέμαι», σημείωσε.
Ο περιφερειάρχης υπεραμύνθηκε της απόφασή του, λέγοντας ότι «σε μια τέτοια περίοδο δεν μπορούμε να επιβάλουμε τέτοια εξοντωτικά πρόστιμα» και δήλωσε πως θα το ξαναέκανε.

Ο Π. Ψωμιάδης υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός γνώριζε για την υπόθεση και παρά ταύτα τον ανέδειξε περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. «Καλύτερος κριτής από τον ελληνικό λαό υπάρχει;» αναρωτήθηκε.
Ο κ. Ψωμιάδης επισήμανε ότι σέβεται τη δικαιοσύνη και σημείωσε ότι θα προσφύγει στον Αρειο Πάγο. Ζήτησε, δε, να μην προτρέχουμε «διότι δεν είμαι ακόμα σε αργία».

Παρατήρησε, δε, πως αν τεθεί σε αργία μέχρις ότου εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου θα τον αντικαταστήσει ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης, ενώ στην περίπτωση που κηρυχθεί έκπτωτος, τότε από την παράταξή του θα εκλεγεί ο νέος περιφερειάρχης.
Μιλώντας στο Alter, o Π.Ψωμιάδης είπε ότι του τηλεφώνησαν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος θα τον επισκεφθεί το πρωί της Τρίτης.

Όπως είπε, τον επισκέφθηκε, επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος και του εξέφρασε συμπαράσταση, ενώ του τηλεφώνησαν περιφερειάρχες .
πηγή : Tanea.gr

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. με αυτά και μ'αυτά,η μισή Μακεδονία πίνει νερό στο όνομα του…αθάνατη Ελλάδα,το μεγαλείο σου…κοντά είναι η ώρα που θα βγεί στους δρόμους ο Άνθιμος με το το μαντρί του,προς υποατήριξη του "Zορρό" …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog