Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Messi vs C. Ronaldo

- Advertisement -

Η κόντρα τους έριξε επιπλέον νερό στο μύλο του ισπανικού «classico» και χώρισε τους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο σε δυο στρατόπεδα…

Οι δυο άσοι, που τα τελευταία χρόνια έχουν καταστεί αντίπαλοι ακόμη και στις …πασαρέλες (δεδομένου ότι διαφημίζουν ανταγωνιστικούς οίκους μόδας στην Ιταλία), θα αναμετρηθούν φέτος και στα «αλώνια» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με το μεγάλο ραντεβού να έχει φιξαριστεί από χτες βράδυ στο «Ουάιτ Χαρτ Λέιν», σας παρουσιάζουμε τους δυο παίκτες μέσα από video, αριθμούς και λόγια, που έχουν καταχωρηθεί και ειπωθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δείτε το video

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:
ΦΕΤΙΝΑ ΓΚΟΛ

Με το γκολ, που πέτυχε στο Ντόνετσκ, ο Μέσι έφτασε τα 9 και είναι πρώτος σκόρερ στη φετινή διοργάνωση. Με τους Ετό (8), Γκόμεζ (8) να έχουν σταματήσει, εμφανίζεται πρώτο φαβορί για να πάρει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει 6 γκολ στο ενεργητικό του και θα πρέπει να ανεβάσει την παραγωγή του στα υπόλοιπα (μάξιμουμ) 3 παιχνίδια για να προσπεράσει τον Αργεντινό. Με την προϋπόθεση, βεβαίως, ο Μέσι να μην σκοράρει ξανά φέτος.

ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Ο Μέσι σκοράρει με συχνότητα πολυβόλου. Έχει φτάσει τα 34 γκολ σε 54 αγώνες, ήτοι ποσοστό 63%. Μπροστά του ο Ρονάλντο με τα 28 γκολ σε 68 αγώνες (ποσοστό 40%) εμφανίζεται να υστερεί.

AΣΙΣΤ

Μικρή η διαφορά που τους χωρίζει καθώς ο Μέσι έχει μοιράσει στη φετινή διοργάνωση 3 ασίστ και ο Ρονάλντο 2.

ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

Ο Μέσι έχει επιχειρήσει 26 ενώ ο Ρονάλντο 22.

ΑΣΤΟΧΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

Ο Ρονάλντο εμφανίζεται περισσότερο άστοχος καθώς έχει στο παθητικό του 27 προσπάθειες (είναι ο πρώτος των πρώτων σε αυτή την κατηγορία. Ο Μέσι με 14 εμφανίζει μεγαλύτερη οικονομία στα άστοχα σουτ ή κεφαλιές.

ΟΦΣΑΙΝΤ

Παίζοντας πιο κοντά στο όριο ο Μέσι έχει υποδειχθεί πολύ περισσότερες φορές σε θέση οφσάιντ (10), απ ότι ο Ρονάλντο (2).

ΦΑΟΥΛ ΚΑΤΑ

Ισορροπία. Ο Μέσι έχει υποπέσει σε 12 φάουλ, ενώ ο Ρονάλντο σε 10.

ΦΑΟΥΛ ΥΠΕΡ

Η αλήθεια είναι ότι ο Ρονάλντο παίρνει πιο εύκολα φάουλ απ ότι ο Μέσι. Μέχρι τώρα έχει κερδίσει 20 φάουλ, έναντι 17 του Αργεντινού.

ΤΡΕΞΙΜΟ

Ο Ρονάλντο τρέχει περίπου 10 χιλιόμετρα σε κάθε αγώνα ενώ ο Μέσι είναι πιο… τεμπελάκος καθώς τρέχει γύρω στα 8.5 χλμ ανά αγώνα.

ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Ο Μέσι μετράει δυο (2). Το 2006 είχε τραυματιστεί τον Μάρτιο και δεν αγωνίστηκε στον τελικό κόντρα στην Άρσεναλ (2-1). Όμως το 2009 ήταν πρωταγωνιστής στη νίκη 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ρονάλντο κατέκτησε τον μοναδικό του τίτλο (1) με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2008 (είχε σκοράρει στο 1-1 με την Τσέλσι στον τελικό).

ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ

Ο Μέσι αναδείχτηκε δυο (2) φορές κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη. Το 2009 και το 2010. Ο Ρονάλντο ήταν νικητής (1) του διαγωνισμού το 2008.

Για τον Μέσι και τον Ρονάλντο έχει μιλήσει και η «κουτσή Μαρία». Σταχυολογούμε μερικές ενδιαφέρουσες ατάκες , που έχουν πει σημαντικοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου

Μουρίνιο (όταν ρωτήθηκε για τις αναμετρήσεις του με τον Μέσι): «Αν έπαιζα εγώ με τον Μέσι, θα έχανα 50-0 και δεν θα ακουμπούσα τη μπάλα».

Μαραντόνα (μετά τα 4 γκολ που πέτυχε πέρσι ο Μέσι στην Αρσεναλ: «Ο Μέσι παίζει μπάλα με τον Ιησού».

Μουρίνιο (για την συνεργασία του με το Ρονάλντο): «Δεν έχω λόγια για να περιγράψω την ποιότητα και την επαγγελματική φιλοδοξία του. Έχει εμμονή με το ποδόσφαιρο. Χαίρομαι να δουλεύω μαζί του κάθε μέρα».

Τζορτζ Μπεστ (για την σύγκρισή του με τον Ρονάλτο): «Υπήρξαν αρκετοί παίκτες που τους εμφάνιζαν ως νέους Τζορτζ Μπεστ αλλά είναι η πρώτη φορά που το παίρνω ως κοπλιμάν»..

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Είναι δυο φανταστικοί ποδοσφαιριστές. Αμφότεροι με την ικανότητα και το κουράγιο να επιτίθενται στους αμυντικούς συνεχώς. Ασχέτως με το πόσες φορές θα τους κάνουν τάκλιν, πάντα θα σηκωθούν και θα ζητήσουν τη μπάλα. Σε φυσική κατάσταση διαφέρουν αλλά στο τέλος της ημέρας, πως μπορείς να τους ξεχωρίσεις;»

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog