Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι πολιτικοί που άφησαν τα έδρανα και γύρισαν… στη φύση

- Advertisement -

“Είχα άγιο που δεν εξελέγην πάλι βουλευτής και εγκατέλειψα την πολιτική”, λέει ο πρώην υφυπουργός της ΝΔ, Θεόδωρος Κασσίμης, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τα έδρανα και γενικότερα την πολιτική και εκτρέφει σαλιγκάρια.

 “Δεν μου άξιζε να ζήσω μία κατάσταση σαν αυτή που ζουν σήμερα οι πολιτικοί”, εκμυστηρεύτηκε στην “Ελευθεροτυπία” (17/04), ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών με την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, μιλώντας για την απόφασή του να καλλιεργήσει τα λεγόμενα “χρυσά” σαλιγκάρια σε έκταση 8,5 στρεμμάτων στην ορεινή Αρκαδία.

“Δεν μπορούσα να επιστρέψω στη δημοσιογραφία, όταν δεν εξελέγην βουλευτής. Η υπογραφή μου δεν θα είχε πια την ίδια αντικειμενικότητα”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι με το εφάπαξ από την Ένωση Συντακτών αγόρασε τους γεννήτορες των σαλιγκαριών, προμηθεύτηκε τον εξοπλισμό και άρχισε να πειραματίζεται στην εκτροφή.

Σημειώνεται ότι η παραγωγή του κ. Κασσίμη επιδοτείται κατά 60% ωστόσο ακόμη δεν έχει ανοίξει ο επενδυτικός νόμος.

Βέβαια, ο κ. Κασσίμης δεν είναι ο μόνος που από πολιτικός “γύρισε στη φύση”.

Ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Αλέξανδρος Δαμιανίδης, αν και δικηγόρος στο επάγγλεμα, εγκατέλειψε την πολιτική και στράφηκε προς τη γεωργία.

“Προτιμώ να ζω έτσι παρά να είμαι πολιτικός. Γιατί εγώ αυτά που πίστευα πριν μπλέξω με την πολιτική τα ζητούσα και μετά και δεν τα είδα. Προέρχομαι από την Αριστερά. Έλεγα τα πιστέυω μου στο ΠΑΣΟΚ και με έλεγαν σοσιαλδημοκράτη και μετά συμπαθή αριστερό”, τόνισε.

Με τα αμπέλια έχει καταπιαστεί ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Παναγιώτης Σγουρίδης. Από τα 100 στρέμματα της οικογένειας παράγει εξαιετικό κρασί.

“Παραμένω πάντοτε ενεργός πολίτης αλλά όχι επαγγελματίας πολιτικός. Χωρίς να τη σπουδάσω γνωρίζω την οικονομία καλύτερα από αυτούς που έχουν σπουδάσει στο LSE και έχουν καταστρέψει την Ελλάδαανέφερε χαρακτηριστικά.
*cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog