Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αναστάσιμοι οβελίες σε πολυσύχναστες μητροπόλεις και εξωτικές παραλίες

- Advertisement -

Tο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βλάπτει σοβαρά τη διάθεση»… Το παραπάνω μότο που αποτελεί όλο και περισσότερο το φραστικό φετίχ των εγχώριων celebrities δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και την πασχαλινή τους απόδραση.
Ετσι, οι δικοί μας επώνυμοι φτιάχνουν τις βαλίτσες τους και όπου φύγει-φύγει: «Φέτος το Πάσχα παρατηρείται κάτι το πρωτόγνωρο», λέει ο κ. Γιάννης Χορόζογλου, marketing manager του ταξιδιωτικού γραφείου «The Box», μέλος της εταιρείας GS Travel. «Ενώ η κίνηση στο εσωτερικό είναι εμφανώς μειωμένη, παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα στις πτήσεις του εξωτερικού, και μάλιστα για προορισμούς που δεν ταιριάζουν σε κάθε βαλάντιο».

Η business class γνωστών αεροπορικών εταιρειών είναι σχεδόν sold out, με εκείνους που φρόντισαν να τις κλείσουν από νωρίς να μελετούν ήδη τους χάρτες και να σχεδιάζουν σε ποια παραλία με κοκοφοίνικες θα βάλουν το αντηλιακό με τον υψηλό δείκτη προστασίας. Οπως αναφέρει ο κ. Χορόζογλου: «Υπήρχαν πάρα πολλές κρατήσεις για Ασία. Ο σεισμός όμως στην Ιαπωνία άλλαξε τα σχέδια πολλών. Αποτέλεσμα; Οσοι αναζητούσαν πασχαλινές διακοπές με spring rolls στο χέρι έκαναν στροφή 180 μοιρών, στρέφοντας το βλέμμα τους σε κάποιο σημείο του Ατλαντικού».
Μαγειρίτσα σε Μαϊάμι, Μπάλι, Σεϊχέλες

Η Νέα Υόρκη έχει φέτος το Πάσχα την τιμητική της. Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας, η σύζυγός του Σοφία και τα δύο παιδιά τους θα πετάξουν για Νέα Υόρκη και θα μείνουν στο διαμέρισμα που διαθέτει η οικογένεια στο περίφημο Plaza, έχοντας μάλιστα για παρέα τους την Ελένη Βλαχάκη. Εκεί θα βρεθούν επίσης η Μαρία Κοντομηνά, η Ράνια Φιλίππου, αλλά και το επιχειρηματικό ζεύγος Θανάση και Βάνας Λαβίδα. Οι συναντήσεις ενδέχεται να είναι πολλές και επαναλαμβανόμενες, αφού τα καταστήματα «Abercrombie», «Tiffany’s» και «Bergdorf Goodman» αποτελούν το σταθερό σημείο αναφοράς των Ελλήνων επιχειρηματιών και των κοσμικών.

Για Αμερική θα πετάξει ακόμη ο Πάνος με την Ιωάννα Μαρινοπούλου. Το σπίτι τους στο Μαϊάμι βρίσκεται ήδη σε πυρετό προετοιμασίας καθώς την ημέρα του Πάσχα έχει προγραμματιστεί τραπέζι στον επιβλητικό κήπο της οικίας τους. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και η σύζυγός του Αριέττα Λιβανού προτίμησαν εξωτικό περιβάλλον για τις διακοπές του Πάσχα, οργανώνοντας κρουαζιέρα και πεντάστερη διαμονή στις Μπαχάμες. Οι βαλίτσες γεμίζουν με κοντομάνικα T-shirts, μαγιό και αντηλιακά, αφού η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει μέχρι τους 35 βαθμούς Κελσίου…

Η κατακόρυφη πτώση της ζήτησης για τους προορισμούς της Ασίας δεν φαίνεται να πτόησε τη Μάνια Λούβαρη, η οποία θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα μαζί με την οικογένειά της στο εξωτικό Μπάλι. Ο γάμος του αδελφού της στο ίδιο μέρος, αυτή την εβδομάδα, την ώθησε να νοικιάσει σπίτι στη συγκεκριμένη περιοχή για μια ολόκληρη σεζόν. Ενα πολύ πιο εντυπωσιακό και ασυνήθιστο Πάσχα έχει σκοπό να ζήσει το ζεύγος Λιακουνάκου, αφού θα συνδυάσουν τη Μύκονο με ένα ταξίδι στις Σεϊχέλες. Μετά το Νησί των Ανέμων θα πετάξουν για πιο τροπικά κλίματα. Η κράτηση έχει γίνει στην business class, λόγω της πολύωρης πτήσης, ενώ το ξενοδοχείο όπου θα διαμείνουν αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο μέσα στο πράσινο και την άσπρη άμμο, σαν πούδρα, «λουσμένη» στους κοκκοφοίνικες. Το ξενοδοχείο φημίζεται για το spa του, το οποίο είναι συμβεβλημένο με γνωστή εταιρεία καλλυντικών, καθώς και για διάφορες θεραπείες. Για να μην υπάρξουν μάλιστα απρόοπτα, το ζεύγος Λιακουνάκου φρόντισε να κλείσει τα treatments από την Αθήνα.

Πάσχα με fish and chips

Παρόλο που ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτι έχει μετατρέψει το Λονδίνο σε έναν ιδιαίτερα μοδάτο προορισμό (λέγεται ότι τις ημέρες του Πάσχα θα αρχίσουν να στολίζουν την πόλη για το συγκεκριμένο event), οι Ελληνες δεν φαίνεται να το προτιμούν ιδιαίτερα. Ετσι, οι μόνοι που επέλεξαν να βρεθούν εκεί τις άγιες ημέρες είναι η οικογένεια Τσάκου και το ζεύγος Δαλακούρα. Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος θα πετάξει για την αγγλική πρωτεύουσα μαζί με τη σύζυγό του Ειρήνη, ενώ λίγες μέρες αργότερα στην παρέα θα προστεθούν ο γιος τους Νίκος, η Σήλια Κριθαριώτη και τα εγγόνια τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Ανάσταση στην Αγία Σοφία και Πάσχα με ελληνικού τύπου νοστιμιές σε φιλικό σπίτι.

Επιτάφιος στη Μύκονο

Το φετινό Πάσχα δεν θα είναι το «πατροπαράδοτο» Πάσχα της Μυκόνου, αφού στο Νησί των Ανέμων δεν αναμένεται να επικρατήσει το αδιαχώρητο άλλων εποχών. Πολλοί από αυτούς που διαθέτουν σπίτι αποφάσισαν φέτος να την απαρνηθούν επιλέγοντας κάποιον άλλον προορισμό, αφήνοντας τους περιπάτους με αναμμένο κερί στα Ματογιάννια στους πιστούς της. Οι παπαράτσι που καραδοκούν στα περίφημα σοκάκια του κυκλαδίτικου νησιού είναι αρκετά αποτρεπτικός παράγοντας για την εμφάνισή τους, δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που επιβάλλουν χαμηλούς τόνους. Τη Μύκονο ωστόσο επέλεξαν για φέτος το Πάσχα η Ευγενία Χανδρή, ο Σωκράτης και η Ελένη Κόκκαλη, ο Σωκράτης Κόκκαλης τζούνιορ, ο Αγγελος και η Αντζελα Πλακόπητα, ο Ανδρέας και η Μιλένα Τσαβλίρη, καθώς και η Δέσποινα Μοιραράκη που παντρεύεται τον Ιούνιο. Οι περισσότεροι από αυτούς θα καταφτάσουν στο νησί τη Μεγάλη Πέμπτη. Στα highlights συγκαταλέγεται και το κάλεσμα της Νινέττας Βαφειά στο σπίτι της, που κατά κοινή ομολογία είναι από τα ωραιότερα του νησιού.

Πλώρη για Σπέτσες

Οι φαν των yachts προτιμούν φέτος τις Σπέτσες, όπως ο Χάρης Βαφειάς που θα καταφτάσει στο νησί με το γνωστό σκάφος «X Chios», και το ζεύγος Πόλυ και Ρόζμαρι Χατζηιωάννου που θα μείνουν στη θαλαμηγό τους «Esmeralda». Σκαφάτο Πάσχα στις Σπέτσες θα προτιμήσουν επίσης ο Γιώργος και η Αννα Κούμπα, ο Γιάννης με τη Φλώρα Κατσαούνη, αλλά και το ζεύγος Πέτρου και Νάντιαs Νικολαΐδη. Στο ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο» των Σπετσών οι κρατήσεις ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, όπως άλλωστε και στο trendy κλαμπ «Guzel» του Γιάννη Μωράκη, όπου τα περισσότερα τραπέζια είναι από τώρα reserve. Στις Σπέτσες θα ξεκουραστούν επίσης ο Σάμι Φάις με τη Μαρία Καλάβρια, ο Νίκος και η Φένια Βήχου, ο Νίκος Βαρδινογιάννης και η Αλεξία Αντσακλή, ο Παύλος Μουνδρέας αλλά και η Μάουζη Τσαλδάρη με την οικογένειά της.

O Mάριος και η Μαριάννα Σταφυλοπάτη θα ανοίξουν το σπίτι τους για να υποδεχτούν τους φίλους τους. Aπέναντι στο Πόρτο Χέλι, επιβλητικές επαύλεις καθαρίζονται πυρετωδώς από το προσωπικό προκειμένου να υποδεχτούν τους ιδιοκτήτες τους. Ο πλαστικός χειρουργός Θόδωρος Βουκίδης θα φιλοξενήσει τον εφοπλιστή Ηλία Τσάκο, φίλο του και νονό των παιδιών του. Φωτισμένη θα είναι και η εξοχική κατοικία της Ηρώς και του Γιώργου Κόβα, καθώς και του Τζον Γουλανδρή (γνωστού στους εφοπλιστικούς κύκλους ως Big John), ο οποίος έχει προγραμματίσει να εγκαταλείψει το Λονδίνο για λίγες ημέρες. Το Πόρτο Χέλι εξάλλου θα προτιμήσουν ο Μπίλης και η Μελίνα Δασκαλάκη, όπου θα ψήσουν το αρνί αποδεχόμενοι το κάλεσμα της οικογένειας Τσατσάκη. Η οικογένεια Σαραντόπουλου, παρόλο που ήθελε πολύ ένα ταξίδι στην Αμερική, αποφάσισε τελικά να το ακυρώσει και να περάσει το φετινό Πάσχα στο σπίτι που διατηρεί στο Πόρτο Χέλι. Στην ίδια περιοχή θα βρεθεί και η τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας, η οποία αναμένεται να πεταχτεί και μέχρι τις Σπέτσες προκειμένου να πάρει το early drink της στις βεράντες του μοναδικού «Ποσειδωνίου» και να γιορτάσει την Ανάσταση στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Σπετσών.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που προτιμούν κάτι πιο κλασικό: η Γιάννα και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος θα καταπλεύσουν μαζί με τα παιδιά τους και το «Alpha Nero» στην Κέρκυρα, ενώ ο Δημήτρης και η Τζένη Μελισσανίδη θα ξεκουραστούν στη θερινή έπαυλή τους στο Πόρτο Ράφτη. Last but not least, το πεντάστερο «Costa Navarino» στην Πύλο, αγαπημένο κατάλυμα των bon vivants. Εκεί θα λάβουν το αναστάσιμο φως ο Αρης και Βίκυ Βωβού, καθώς και ο Νίκος Αγγλούπας.
*protothema

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog