Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στέλνουν τραβεστί να συλλέγουν φόρους

- Advertisement -
Το Πακιστάν βρήκε τη λύση κατά της φοροδιαφυγής. Αντί για τις συνηθισμένες επιστολές και τις προσφυγές εναντίον το φοροφυγάδων, στην μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Karachi, στέλνουν μια επίλεκτη ομάδα…τραβεστί για να συλλέγει τους φόρους!

Η ομάδα αυτή, πηγαίνει σε επιχειρήσεις αλλά και στα σπίτια των φοροφυγάδων, με στόχο να τους γελοιοποιήσουν και να αναγκαστούν να πληρώσουν. Η δουλειά του Riffee και των φίλων του, Sana and Kohan, είναι να λαμβάνουν μια λίστα με ονόματα κάθε μέρα και στη συνέχεια να επισκέπτονται τους οφειλέτες, μέχρι να τους ντροπιάσουν αρκετά και να καταβάλλουν τα χρήματα των φόρων.
Οι υπεύθυνοι για την είσπραξη των φόρων, διατείνονται ότι αν το μέτρο δεν ήταν αποτελεσματικό δεν θα εφάρμοζαν.

Ο Sajid Hussein Bhatti, υπεύθυνος για τη συλλογή των φόρων και συντονιστής της ομάδας δήλωσε χαρακτηριστικά “ότι η εμφάνιση τους προκαλεί τεράστια αμηχανία στον κόσμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα με τη φοροδιαφυγή στο Πακιστάν έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, δεδομένου ότι μόλις το 1% καταβάλλει φόρο εισοδήματος, τη στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί μανιωδώς να αυξήσει τα έσοδά της για να εξευμενίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Χρειάζεται μάλιστα να δανειστεί πέντε ακόμα δισεκατομμύρια ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο επιμένει πως το κράτος πρέπει να βελτιώσει το ποσοστό είσπραξης φόρων.

Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με υπέρογκα χρέη, κάτι στο οποίο συμβάλλει και το γεγονός πως μόλις 1,9 από τα 170 εκατομμύρια ανθρώπων κατέβαλλαν φόρο εισοδήματος το 2010.
Για αυτό το κράτος στράφηκε στον Riffee και την ομάδα του ως έσχατη λύση.

cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog