Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ποιό είναι το άρωμα που έχει 100% επιτυχία στους άντρες;

- Advertisement -

Μήπως το άρωμα «au naturel» δεν σου φαίνεται γνωστό; Κι όμως, η συγκεκριμένη μάρκα, αυτή που έχεις εκ φυσικού φαίνεται πως αποτελεί την μεγαλύτερη παγίδα για να ρίξεις έναν άντρα, σύμφωνα με μια τελευταία αμερικάνικη έρευνα.

Η έρευνα: έγινε από τους ψυχολόγους Σολ Μίλερ (Saul Miller) και Τζον Μέινερ (Jon Maner) του Πανεπιστημίου της Φλόριντα και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Psychological Science», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mail».
Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι οι γυναίκες έλκονται από τη σωματική οσμή των ανδρών, η οποία περιέχει φυσικές φερομόνες, που λειτουργούν ως χημικά σήματα, τα οποία ξετρελαίνουν το άλλο φύλο.
Στην εν λόγω έρευνα, είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές διαπιστώνουν πως τα επίπεδα της τεστοστερόνης (της κατ’ εξοχήν ανδρικής ορμόνης) αυξομειώνονται, ανταποκρινόμενα στη φυσική μυρωδιά μιας γυναίκας, και μάλιστα όταν αυτή βρίσκεται στην πιο γόνιμη περίοδό της.
Αποκαλύπτεται δηλαδή ότι η έλξη είναι αμοιβαία, αφού και το γυναικείο σώμα εκκρίνει τη δική του χαρακτηριστική μυρωδιά που ενημερώνει το αρσενικό πως βρίσκεσαι στις γόνιμες ημέρες του κύκλου σου. Τα σήματα αυτά αυξάνουν την τεστοστερόνη των αρσενικών, κάτι που είχε αποδειχτεί στα ζώα, αλλά όχι στους ανθρώπους μέχρι τώρα.
Στο κορμί μου, σαν μπλουζάκι: Οι δύο ψυχολόγοι προέβησαν σε δύο κύκλους ερευνών, στους οποίους νεαρές γυναίκες φορούσαν ένα μπλουζάκι για τρεις νύχτες, κατά τη διάρκεια των διαφορετικών φάσεων του εμμηνορροϊκού τους κύκλου. Μετά από αυτή τη φάση, τα μπλουζάκια δόθηκαν σε άντρες ηλικίας από 18 -23 ετών που κλήθηκαν να αξιολογήσουν την οσμή τους. Κάποιοι από τους συμμετέχοντες μύρισαν κάποια καθαρά μπλουζάκια που δεν είχαν φορεθεί από κάποια γυναίκα.
Κατόπιν, οι ερευνητές πήρα ένα δείγμα σάλιου από τους άντρες (αμέσως μετά το πείραμα) με σκοπό να μετρηθεί το επίπεδο της τεστοστερόνης τους.
Τι το θες το μπουκαλάκι; Όπως αποδείχτηκε, δεν χρειάζεσαι τελικά το ακριβό μπουκαλάκι από το αγαπημένο σου άρωμα για να τον ρίξεις.
Η έρευνα είναι σαφής:
1. Οι άνδρες που μύρισαν τα μπλουζάκια από τις γυναίκες που βρίσκονταν στην φάση της ωορρηξίας, εμφάνισαν τα ανώτερα επίπεδα τεστοστερόνης..
2. Μάλιστα, όταν οι συμμετέχοντες άντρες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν από μόνοι τους τα μπλουζάκια , ανάλογα με την ευχαρίστηση που τους προκαλούσαν, την υψηλότερη βαθμολογία πήραν τα t-shirts που είχαν φορεθεί από τις γυναίκες στο πιο γόνιμο στάδιο του κύκλου τους.
3. Για πρώτη φορά έχουμε μια ξεκάθαρη αλληλεπίδραση της φυσικής μυρωδιάς μιας γυναίκας με την ερωτική ανταπόκριση ενός άντρα. που παρέχει ξεκάθαρα στοιχεία ότι οι άνδρες πράγματι ανταποκρίνονται θετικά στην φυσική μυρωδιά των γυναικών, ιδίως όταν αυτές διάγουν τις γόνιμες μέρες τους.
4. Οι ψυχολόγοι επεσήμαναν ότι οι άνδρες που έχουν αυξημένη τεστοστερόνη, γίνονται συνήθως πιο ανταγωνιστικοί και ριψοκίνδυνοι, υιοθετώντας συμπεριφορές που είναι ελκυστικές στις γυναίκες, διευκολύνοντας έτσι το ζευγάρωμα.
5. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που παίρνουν κάποιο αντισυλληπτικό χάπι, τροποποιούν το φυσικό τους άρωμα, με αποτέλεσμα το αρσενικό να χάνει την ικανότητά του να αναγνωρίσει τις γόνιμε για εσένα ημέρες.
Εύλογες επισημάνσεις επί της έρευνας:
Με λίγα λόγια, στην περίπτωση που ψάχνεις ταίρι, οι ειδικοί σου προτείνουν να βγεις τσάρκα μία από τις γόνιμες ημέρες του κύκλου σου, χωρίς να χρειαστεί να ψεκαστείς από πάνω μέχρι κάτω με κάποιο άλλο ακριβό άρωμα, εκτός του φυσικού σου.
Ταυτόχρονα, μας επισημαίνουν, ότι εφόσον παίρνουμε κάποιο αντισυλληπτικό χάπι, όποιο ακριβό και ωραίο άρωμα και να βάλουμε, αγόρι δεν θα ρίξουμε.
Αν πάλι πούμε όχι στο χάπι, και το «ρίξουμε» το αγόρι, πρέπει να εμπιστευτούμε το προφυλακτικό για την αντισύλληψη μας.
Έτσι, στην περίπτωση που αποφασίσεις να καταλήξεις στο κρεβάτι μαζί του, η πιθανότητα εγκυμοσύνης αυξάνεται επικίνδυνα, αφού οι μόνες ημέρες που έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να έλξουμε ένα αρσενικό, είναι και οι πιο γόνιμες για εμάς.

ΠΗΓΗ: womenonly.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog