Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο τύπου για την χθεσινή ενημέρωση

- Advertisement -

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                                        18/05/2011
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση σχετικά με την οικονομική πορεία του Δήμου, των Νομικών Προσώπων και της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε, με την αναλυτική παρουσίαση όλων των οικονομικών στοιχείων από το Δήμαρχο, Κώστα Λογοθέτη.
Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στη σημασία της διαδικασίας υπογράμμισε : ΄΄ Ανοίγω μια διαδικασία και παράλληλα κλείνει οριστικά ένας κύκλος με πολύ συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά για το Δήμο μας.
Η Δημοτική αρχή, η οποία περιχαρακωμένη και με κλειστά βιβλία, ορίζει τις τύχες του τόπου μας και των δημοτών μας, αποτελεί παρελθόν.
Η Δημοτική αρχή, που πολιτικολογεί χωρίς κατατεθειμένα στοιχεία και αποδείξεις, αποτελεί παρελθόν.
Η Δημοτική αρχή που αυτοσχεδιάζει χωρίς να αποδίδει το λογαριασμό, αποτελεί παρελθόν.
Η Δημοτική Αρχή που ερήμην κάθε δημοκρατικής, συμμετοχικής διαδικασίας παραβιάζει αρχές και λειτουργίες αποτελεί παρελθόν.
Η Δημοτική Αρχή που υλοποιεί όχι βάσει σχεδιασμού, αλλά παρακινούμενη από έναν άκρατο μεγαλοιδεατισμό, επιζήμιο για τον τόπο, αποτελεί παρελθόν.
Η Δημοτική Αρχή της εύκολης λύσης, του εύκολου ξοδέματος από τα ταμεία του Δήμου, αποτελεί παρελθόν. Η σημερινή διαδικασία, για την οποία θα έβαζα τον τίτλο ΄΄ ανοίγουμε τους λογαριασμούς μας ΄΄ αποτέλεσε καταρχήν μια πάγια, ίσως την κυρίαρχη προγραμματική μας δέσμευση, απέναντι στους πολίτες. Πρόκειται συνεπώς για την εκτέλεση μιας λαϊκής εντολής.
Που ακουμπάει αυτή η δέσμευση και από που πηγάζει αυτή η εντολή;
Είναι σαφές και μέσα από την πολιτική μας διαδρομή και μέσα από την πολιτική μας κουλτούρα ότι αυτή η δέσμευση, δεν ακουμπάει σε ουδεμία διάθεση τιμωρίας και εκδίκησης.
Εμείς περισσότερο από τον καθένα και αυτό το αποδείξαμε προεκλογικά, το αποδεικνύουμε και καθημερινά, δεν αντλούμε λόγο ύπαρξης μέσα από διαδικασίες σπίλωσης και εκδίκησης.
Η πολιτική μας ηθική, μας απαγορεύει τέτοιες κίτρινες διαδρομές, το αντίθετο, μας επιβάλλει πάντα και μόνο, τη χρήση του ορθού πολιτικού λόγου, της ορθής πολιτικής τεκμηρίωσης.
Είναι επίσης εξακριβωμένο και πολιτικά αποδεδειγμένο ότι η σημερινή διαδικασία δεν αποτελεί κανενός είδους εύκολο άλλοθι, που θα το χρησιμοποιήσουμε την επόμενη ημέρα για να δηλώσουμε αδυναμία υλοποίησης και παραγωγής έργου. Ξεκαθαρίζω με απόλυτη συνείδηση απέναντι στους πολίτες μας, αλλά και σε όλους εσάς τους αιρετούς του νέου διευρυμένου Δήμου, η κίτρινη ζώνη της τιμωρίας, η γκρίζα ζώνη του άλλοθι, δεν υπήρξαν ποτέ και δε θα γίνουν ποτέ ούτε πολιτικές μας επιλογές, ούτε πολιτικά προσχήματα και πολιτικά επιχειρήματα.΄΄
Στη συνέχεια ο Κώστας Λογοθέτης εξήγησε τους λόγους που θεωρεί τη διαδικασία της ενημέρωσης απαραίτητη : ΄΄Είχαμε διαγνώσει πολύ καιρό πριν, ακόμη από τον καιρό που ήταν παχιές οι αγελάδες, ότι με μαθηματική ακρίβεια, οι αλόγιστες αποφάσεις, οι άσκοπες και υπέρογκες δαπάνες, οι υπερκοστολογήσεις έργων, η νοοτροπία του ΄΄ ξοδεύουμε γιατί σήμερα έχουμε΄΄ χωρίς πρόβλεψη για το μέλλον, η λογική του στήνουμε ένα έργο χωρίς επιχειρησιακό πλάνο, η φιλοσοφία του τυχαίου και αποσπασματικού, η πρακτική του κοινωνικοποιώ τις ζημίες αφού δεν έχω προβλέψει για κέρδη, θα οδηγούσε σε καταστροφικές συνέπειες. Και είναι αυτός ο λόγος που μιλήσαμε για άλλο μοντέλο διοίκησης. Επειδή βλέπαμε, επειδή προβλέπαμε, ότι αυτός ο ιστορικός και πολιτικός κύκλος για την τοπική αυτοδιοίκηση έκλεισε ανεπιστρεπτί αφήνοντας μόνον σοβαρότατα προβλήματα.
Αυτό που κάνουμε σήμερα για το παρελθόν, είναι η βάση ελέγχου και ενδελεχούς απολογισμού, έως του τελευταίου ευρώ, που θεσμοθετούμε για την παρούσα δημοτική αρχή, για μας τους ίδιους. Καλές οι μεγάλες κουβέντες και οι καλές προθέσεις, αλλά εμείς δε μένουμε σε αυτά. Θεσμοθετούμε τον έλεγχο και την απόδοση λογαριασμού.
Ως δημοτική αρχή με το βλέμμα στο παρόν, γνωρίζουμε ότι κανένα παρελθόν δεν είναι ξένο με το σήμερα.
Ως δημοτική αρχή με το βλέμμα στο μέλλον, γνωρίζουμε ότι με τα υλικά του σήμερα θα οικοδομήσουμε ένα υγιές αύριο.
Σε πολιτικό επίπεδο αυτή υπήρξε η δέσμευσή μας.
Και όπως προανέφερα αυτή η δέσμευση έγινε λαική εντολή.
Και αυτή τη λαική εντολή δεν την κοιτάμε αμήχανοι και άπραγοι.
Τη μετουσιώνουμε σε πράξη.
Πράξη πρώτη που απαντά στο δημοκρατικό απαράβατο δικαίωμα οι πολίτες να μάθουν πώς και γιατί παρήχθη αυτή η κατάσταση στο σύνολο των δραστηριοτήτων του Δήμου μας.
Πράξη δεύτερη που συντελείται όχι κεκλεισμένων των θυρών, με πολλά αποσιωπητικά και ερωτηματικά, αλλά με την εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας, ανοικτά και δημόσια.
Πράξη τρίτη που κατοχυρώνει μια τελείως διαφορετική σχέση με την τοπική κοινωνία, μια σχέση εμπιστοσύνης, ελέγχου και διαφάνειας.
Πράξη τέταρτη που εμπεδώνει τη γνώση, γιατί θεωρούμε ότι η ολοκληρωμένη και απόλυτη γνώση των πολιτών είναι η φύτρα της προόδου των κοινωνιών.
Αυτά είναι τα πολιτικά μας εργαλεία, αυτά είναι τα στέρεα υλικά : η αλήθεια, η δημοκρατία, η εμπιστοσύνη, ο έλεγχος, η γνώση.΄΄
Τέλος ο Κώστας Λογοθέτης διατύπωσε το σχέδιο ώστε ο Δήμος να απεμπλακεί από αυτή τη δυσχερή θέση, ενώ τόνισε ΄΄ Πίσω από τα αναφερόμενα νούμερα υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, συγκεκριμένες πολιτικές συμπεριφορές, συγκεκριμένες πρακτικές. Αυτό το άνοιγμα των λογαριασμών, σε τελική ανάλυση είναι μια καταγραφή και αυτών των πολιτικών, των συμπεριφορών και των πρακτικών που μας οδήγησαν έως εδώ. Το πολυτιμότερο απόσταγμα για μας, από όλη αυτή τη διαδικασία είναι ακριβώς να εντοπισθούν οι κυρίαρχες αιτίες , ώστε να μην επαναληφθούν.
Στην κατεύθυνση αυτή καλώ να συμβάλουν όλες οι δυνάμεις του τόπου. Οι περιστάσεις είναι δύσκολες, η ωριμότητα, η ευθύνη και η συνεργασία είναι τα απαραίτητα στοιχεία αυτής της  συγκυρίας.
                                                                                                                        Από το Γραφείο Τύπου
- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πως είπατε;;;
    Έκθεση ιδεών;;;
    Κ ε ρ δ ί σ α τ ε!! μια θέση στο ακρατήριο!!!

    για το πως ακριβώς θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα; ε!
    θα βάλλουμε τον αυτόματο πιλότο.

  2. ….Δεν ακουμπάει σε ουδεμία διάθεση τιμωρίας και εκδίκησης.
    Τι μας λέτε τώρα!!!
    Τι υποκρισία είναι αυτή!!!!!
    Ολόκληρο λαϊκό δικαστήριο στήσατε χθες με μόνο σκοπό να κρίνετε,επικρίνετε και κατακρίνετε με αιμοβόρα διάθεση τον Γιώργο Γκιώνη.
    Οι μάσκες έπεσαν!!!!
    Τέρμα οι θεατρινισμοί!!!!!
    Αυτο είναι το νέο που θα φέρνατε ?????
    Η σπίλωση του Γιώργου Γκιώνη και ολόκληρης της Παρέμβασης???
    Είχατε πολλές φορές δείξει την εμπάθεια σας με τους ανθρώπους της Παρέμβασης σπέρνοντας κακόβουλες φήμες αλλά χθες ξεπεράσατε κάθε προηγούμενο με τη φαρσοκωμωδία που στήσατε.
    Ω! τι έκπληξη εσείς οι άμεμπτοι βρήκατε τους ενόχους!!!!
    Μόνο που η κρίση σας είναι μονομερής άρα και ανάξια της εμπιστοσύνης των δημοτών…..
    Τα στοιχεία που μας δώσατε χθες ήταν άνευ αξίας,χιλιοειπωμένα και πλέον από όλους εμπεδωμένα.
    Τολμάτε να μιλάτε για διαφορετική σχέση με την τοπική κοινωνία,για σχέση εμπιστοσύνης ελέγχου και διαφάνειας????
    Έχετε μεγάλο θράσος!!!
    Η πολη έχει βουίξει απο την επώνυμη καταγγελία συνδημότη μας εις βάρος σας !!!!!
    Είστε κουφοί???? δεν ακούτε τους ψιθύρους γύρω σας????
    Μιλάτε για κίτρινες διαδρομές όταν απο τον πρώτο καιρό κιόλας δώσατε δείγματα κατάπταιστων τακτικών ,διαγράφοντας τον Δοσσαρά ????
    Τέλος να σας πω ότι η Παρέμβαση δεν φίλησε "κατουρημένες" ποδιές για να είναι σήμερα δημοτικη αρχή.
    Δεν έχει υπαρξιακά προβλήματα και προβλήματα ταυτότητας.
    ΥΣ Η δικομανία σήμερα θεραπεύται………

  3. σας το ειπα και σε καποια αλλη φορα ,μαζεψτε τα και φυγετε , οσο σας παιρνει ,,εχετε καταντησει γραφικοι συκοφαντες και αν φορατε παντελονια στειλτε τους στην δικαιοσυνη,αλλα με πορδες επιτρεψτε μου δεν βαφονται τα αυγα .

    Η πιο ανικανη δημοτικη αρχη που θα μπορουσε να ειχε αυτος ο τοπος .Σταματηστε να λασπολογητε ,βουλωστε καμμια λακκουβα ,γιατι ουτε και γι αυτο δεν σας εχω, ,ο κοσμος εχει ματια και βλεπει ,δουλεψτε και παλι δουλεψτε!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog