Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πώς να αυξήσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας…

- Advertisement -

Η ασφάλεια του σπιτιού σας πρέπει να στηρίζεται σε πολλά επίπεδα. Έτσι θα κάνετε δύσκολη τη δουλειά των επίδοξων κλεφτών. Συναγερμοί ασφαλείας που θα υποστηρίζονται από πολλαπλούς ανιχνευτές, σειρήνες και κάμερες αυξάνουν δραματικά τα επίπεδα ασφαλείας του σπιτιού σας


Σκεφτείτε όπως οι κλέφτες. Προσπαθήστε για λίγο να μπείτε στη θέση ενός πιθανού διαρρήκτη. Κάντε μια βόλτα περιμετρικά του σπιτιού σας και παρατηρήστε την εικόνα που δίνει. Παρατηρήστε σε ποιά σημεία υστερεί η ασφάλειά σας και σκεφτείτε τρόπους βελτίωσης.

Βρείτε τον αδύναμο κρίκο. Μπορεί να πρόκειται για μια αδύναμη πόρτα ή ένα παλιό παράθυρο με ελαττωματική κλειδαριά. Ό,τι και αν είναι ανακαλύψτε το πριν τον διαρρήκτη και διορθώστε το.

Συνεργαστείτε με τους γείτονές σας. Ενημερώστε και ενημερωθείτε για το ημερήσιο πρόγραμμα των γειτόνων σας. Δώστε τους την άδεια να καλέσουν σε βοήθεια τις αρχές αν αντιληφθούν κάτι ύποπτο κατά την απουσία σας.

Ρίξτε παντού άπλετο φως. Χρησιμοποιήστε οικονομικές λάμπες σε συνδυασμό με αισθητήρες κίνησης και φωτίστε όλες τις σκοτεινές γωνίες που μπορεί να διευκολύνουν ένα κλέφτη.

Μην στέλνετε προσκλήσεις. Αν από το παράθυρό σας φαίνεται ο ακριβός εξοπλισμός σας είναι σαν να προσκαλείτε τους κλέφτες στο σπίτι σας. Αντίθετα οι βαριές αδιαφανείς κουρτίνες στα κουφώματα δεν δίνουν στον πιθανό διαρρήκτη καμμία εγγύηση για το τί θα του αποφέρει ή κλοπή και συνεπώς μειώνουν τις πιθανότητες επιλογής του σπιτιού σας.

Δημιουργήστε ψεύτικες εικόνες. Φροντιστε το σπίτι σας να φαίνεται κατοικιμένο ακόμα και όταν λείπετε. Χρησιμοποιήστε χρονοδιακόπτες που αναβοσβήνουν σε κάποια χρονικά διαστήματα τα φώτα και την τηλεόρταση ή το ραδιόφωνο.

Παρακολουθείστε το σπίτι σας κάθε στιγμή. Χρησιμοποιήστε ένα σύστημα συναγερμού που θα παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση του σπιτιού σας και θα σας ειδοποιεί τηλεφωνικά κάθε φορά που υπάρχει ή υποψία παραβίασης.

Οπλίστε τον συνάγερμό σας. Πολλοί ιδιοκτήτες που έπεσαν θύματα κλοπής θα μπορούσαν να το αποφύγουν αν απλά είχαν ενεργοποιήσει το συναγερμό τους!
*votana-kipos.blogspot

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog