Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Δεν θα ψηφίσω το νέο μνημόνιο» λέει ο Τόνυ

- Advertisement -
Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλάει για το μνημόνιο Νο 2, την κυβέρνηση, τη συναίνεση και τις προτάσεις του κόμματός του.Εκφράζει τη διαφωνία του όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις για ταμειακούς σκοπούς και τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Υποστηρίζει ότι αυτά θα έχουν περιορισμένο αποτέλεσμα χωρίς επανεκκίνηση της οικονομίας. Αποδίδει τις έσωθεν και έξωθεν πιέσεις για συναίνεση στην προσπάθεια κάποιων να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για το λάθος του μνημονίου. Ξεκαθαρίζει ότι δεν ζητά πρόωρες εκλογές, αλλά εκτιμά ότι το αίτημα θα προέλθει από την κοινωνία. Τέλος, απορρίπτει κυβέρνηση συνεργασίας και λέει ότι ενότητα της Κεντροδεξιάς υπάρχει στη βάση.
-Ποια κέντρα σάς πιέζουν για συναίνεση;
Πέρυσι μου άσκησαν κάποιοι κριτική γιατί υπέδειξα το σφάλμα της πολιτικής του μνημονίου και αρνήθηκα να το προσυπογράψω. Σήμερα όλοι διεθνώς -αλλά και η πλειονότητα της ελληνικής κοινής γνώμης- καταλαβαίνουν πια ότι το μνημόνιο υπήρξε λάθος. Το λένε, άλλωστε, και τα νούμερα. Είναι δυνατόν να αποδεχτώ
εκ των υστέρων το σφάλμα που είχα απορρίψει εκ των προτέρων; Υπάρχει, λοιπόν, η ανάγκη κάποιων να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για το λάθος. Ή να αποφύγουν την αναγκαία αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.
-Ποια είναι τα κίνητρα όσων συντηρούν τη σχετική συζήτηση περί συναίνεσης;
Να μη διορθώσουμε το σφάλμα που έγινε, αλλά να συγκαλύψουμε τις ευθύνες όσων το έκαναν.
-Η Ε.Ε. ζητά τη γραπτή συμφωνία σας σε δεύτερο μνημόνιο;Τι απαντάτε στους Ευρωπαίους;

Δεν εμπόδισα την εφαρμογή οποιασδήποτε πολιτικής, απλώς υπέδειξα το λάθος που έγινε. Το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω. Δουλειά της αντιπολίτευσης δεν είναι να προσυπογράφει -με το στανιό- την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά να υποδεικνύει άλλον δρόμο όταν η κυβέρνηση οδηγεί σε αδιέξοδα. Αυτό το επιβάλλουν η συνταγματική τάξη της χώρας και η δημοκρατία σε όλες τις χώρες. Τη συνταγματική τάξη της χώρας μου δεν τη διαπραγματεύομαι, ούτε καν τη συζητώ. Αυτή είναι, αυτά μου επιβάλλει και αυτά κάνω

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. "….Τη συνταγματική τάξη της χώρας μου δεν τη διαπραγματεύομαι, ούτε καν τη συζητώ…."

    Πρέπει επιτέλους να μην τρώμε το κουτόχορτο που μας σερβίρουν τα δύο μεγαλα κόμματα εξουσίας. Η ΝΔ δεν έβγαλε μιλιά – και εξακολουθεί να μην βγάζει-, όταν πριν ένα χρόνο με την υπογραφή από το ΠΑΣΟΚ της σύμβασης δανειακής διευκόληνσης, παραχωρήθηκε η εθνική μας κυριαρχία, που προκύπτει από την ασυλία μας ως ανεξάρτητο κράτος, βάσει ΌΛΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ.

    Μας ξαναπροτείνει ην ΝΔ και φυσικά τώρα συμφωνούν απολύτως με το ΠΑΣΟΚ, να αξιοποιηθεί(διάβαζε, πουληθεί)δημόσια περιουσία. Ούτε καν τολμούν να ψελίσουν αναφερόμενοι στο ψήφισμα του ΟΗΕ, τον Απρίλη του 2010, ότι ένα κράτος χαρακτηρίζει το δημόσιο χρέος του επαχθές και ως εκ τούτου δεν το αναγνωρίζει, όχι μόνο όταν είναι αποτέλεσμα παράνομων συναλλαγών, αλλά και όταν το κράτος υποχρεώνεται να πουλήσει δημόσια περιουσία, προκειμένου να το "αποπληρώσει".

    Η κατά αρχήν λύση είναι έξω κυρίως από τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και από όλα τα υπάρχοντα κοινοβουλευτικά κόμματα. Οι λύσεις θα ξεπηδήσουν από την συσωρευμένη αγανάκτηση του Ελληνικού λαού.

    ο αχρέωτος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog