Αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα της Τρίτης μεταξύ των χρηστών του Facebook, με αφορμή τη συγκέντρωση, στα πρότυπα των ισπανικών κινητοποιήσεων,  που οργανώνεται για την Τετάρτη στο Σύνταγμα, με σύνθημα  “Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα”.

Λίγο πριν τις 19.30 το group, που καλούσε χιλιάδες ανθρώπους σε μια ειρηνική διαδήλωση, διαγράφηκε αιφνίδια, ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα ως αντίδραση δημιουργήθηκαν δεκάδες νέα για τον ίδιο σκοπό.

Μετά τη διαγραφή του, έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τα μέλη τα οποία είχαν αναπτύξει ένα διάλογο για το θέμα και είχαν δηλώσει ότι θα παραστούν, τα οποία σε μηνύματα τους έκαναν λόγο για χουντικές πρακτικές.

Από το πρωί της Τρίτης, με φόντο τις κινητοποιήσεις της ισπανικής νεολαίας που από τις 15 Μαΐου έχει βγει στους δρόμους καταλαμβάνοντας κεντρικές πλατείες, για να εκφράσει την έντονη αντίθεση της στο πολιτικό σύστημα, οργανώνονταν ανάλογες συγκεντρώσεις μέσω του facebook σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η διαδήλωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί κανονικά σήμερα 15 Μαΐου από τις 18.00 μέχρι 23.30, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν δηλώσει στην ιστοσελίδα “Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα” στο Facebook ότι θα παρευρεθούν.

Η έκκληση για συμμετοχή των πολιτών, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των νέων έναντι των μέτρων, που επιβάλλονται από το μνημόνιο, γίνεται μόνο μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και «ο καθείς καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».
*protothema.gr