Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το αιώνιο αντικείμενο του πόθου

- Advertisement -
Το αιώνιο αντικείμενο του πόθου

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συγκρούονται απόψε στον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών της Α1 στο κατάμεστο ΣΕΦ (22:00, ΝΕΤ). Πάνοπλοι-εξαιρουμένων των γνωστών απουσιών Νεστέροβιτς και Βασιλόπουλου-οι «ερυθρόλευκοι». Απών ο Περπέρογλου για τους «πράσινους». Τη δική τους μάχη, που ξυπνά μνήμες και προκαλεί… νοσταλγία, δίνουν ΠΑΟΚ και Άρης (19:00).

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (22:00, ΝΕΤ)

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται για ενδέκατη φορά στους τελικούς της Α1 και τέταρτη φορά την τρέχουσα σεζόν στην πρώτη μάχη για τον τίτλο. Οι «ερυθρόλευκοι» οπλισμένοι με πάθος για επιστροφή στο θρόνο της Α1 μετά από 14 χρόνια και αυτοπεποίθηση που τους δίνουν οι τρεις νίκες σε ισάριθμα φετινά ματς απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, στοχεύουν στη νίκη μπροστά στο κοινό τους που θα γεμίσει το ΣΕΦ. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικούς πονοκεφάλους πέραν των δεδομένων απουσιών των Ράσο Νεστέροβιτς και Παναγιώτη Βασιλόπουλου, που έχουν τεθεί νοκ άουτ ως το τέλος της σεζόν. Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Μίλος Τεόντοσιτς και ο Τζαμόν Γκόρντον έχουν ξεπεράσει τους δικούς τους τραυματισμούς και θα είναι διαθέσιμοι, σε αντίθεση με τον Ματ Νίλσεν που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Οι «πράσινοι» γνωρίζουν πως αν θέλουν να κατακτήσουν το 32ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, ένατο συνεχόμενο και 13ο τα τελευταία 14 χρόνια θα πρέπει να κερδίσουν τουλάχιστον μία φορά στο άντρο του Ολυμπιακού. Το φετινό 0-3 δεν φοβίζει, αλλά περισσότερο πεισμώνει τους πρωταθλητές Ευρώπης, που είναι πεπεισμένοι πως μπορούν να κατακτήσουν για τρίτη φορά πρωτάθλημα δίχως να έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του στην ωμοπλάτη και θα καταβάλει προσπάθεια να είναι έτοιμος στο δεύτερο ματς της σειράς. Το κενό του θα καλυφθεί κατά βάση από τον Ρομέιν Σάτο, ενώ θα χρησιμοποιηθούν για κάποια διαστήματα του ματς σχήματα με τρεις «κοντούς».

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Σχινάς, Αναστόπουλος και Σώμος. Ο δεύτερος αγώνας της σειράς των τελικών θα γίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ (22:00).

ΠΑΟΚ-Άρης (19:00, Novasports 3)

Αναμετρήσεις δίχως την αίγλη των τελικών, αλλά που ξυπνούν μνήμες του ένδοξου παρελθόντος των δύο ομάδων θα είναι αυτές ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη. Οι δύο ομάδες δεν διεκδικούν τον τίτλο, αλλά το εισιτήριο για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας και τίθενται αντιμέτωπες στα play offs για πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια! Ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί πλήρης στο κατάμεστο κλειστό της Πυλαίας, καθώς ο Ρόουλ Μάρσαλ επέστρεψε… πατέρας (η σύζυγός του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι) από τις ΗΠΑ, ενώ ο Γιώργος Δέδας έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του. Αντίθετα, από τον Άρη θα απουσιάσει εκτός απροόπτου ο Μπρένταν Γουίντερς λόγω τραυματισμού. Ωστόσο ο Λευτέρης Σούμποτιτς μπορεί ξανά να υπολογίζει ξανά στους Ταπούτο και Μπράουν, που ξεπέρασαν τα δικά τους προβλήματα, αλλά και στον Κώστα Σλούκα, που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στον Ολυμπιακό.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Γκόντας, Τανατζής και Καρακατσούνης. Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα γίνει την Κυριακή στο «Αλεξάνδρειο» (19:00).

sport-fm.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog