Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ARSENAL ELITE ACADEMY in Greece

- Advertisement -

Οι Arsenal Soccer Schoolsκαι το Δ.Σ. του Π.Α.Ο.Λ σας προσκαλούν
στην εκδήλωση που διοργανώνουν στο πλαίσιο έναρξης της συνεργασίας τους.




Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Sport Camp στις 15 Ιουνίου 2011 και ώρα 18:00. 

Εκ μέρους των σχολών ποδοσφαίρου της Arsenal θα παραστούν οι:
Λάκης Παπαϊωάννου, Τεχνικός Δ/ντής των σχολών και επίσημος scout της Arsenal
Adam Day, Προπονητής της Arsenal Elite Academy στην Ελλάδα

Ελάτε να μάθετε τα πάντα για τη νέα δυνατή συνεργασία που θα φιλοξενήσει η πόλη του Λουτρακίου.

Ξεκίνησε και επίσημα η ακαδημία των «κανονιέρηδων» για νεαρούς ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
Η Arsenal FC είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη μιας καινούριας ακαδημίας στην Ελλάδα, που σκοπό έχει να εντοπίσει νέα ταλέντα τόσο στην χώρα όσο και στα Βαλκάνια.
Η Arsenal FC έχει επενδύσει στις δυνατές σχέσεις και το καλό scouting σε στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να ιδρύσει την Arsenal Elite Ακαδημία στην Ελλάδα, με έδρα την πόλη του Λουτρακίου, περίπου 80χλμ δυτικά της Αθήνας. Όντας στην τρέχουσα τοποθεσία του Sportcamp, ενός πετυχημένου αθλητικού πολυχώρου, η Elite Ακαδημία απευθύνεται σε νεαρούς παίκτες μεταξύ 12 και 16 ετών, οι οποίοι θα επιλεγούν από την Ελλάδα και τις γύρω χώρες στα Βαλκάνια.
Την πρωτοβουλία αυτή πήρε ο βετεράνος άσος των «Κανονιέρηδων» κ.Steve Morrow, ο οποίος προΐσταται του τμήματος Ανάπτυξης Διεθνών Συνεργασιών της Arsenal FC και έχει αφιερώσει πολύ χρόνο δουλεύοντας με το Sportcamp στην Ελλάδα, προκειμένου να υλοποιήσει το συγκεκριμένο project.
Ο κ. Morrow έχει ορίσει ως Υπεύθυνο Προπονητή της νέας Ακαδημίας τον προπονητή των σχολών ποδοσφαίρου της Arsenal, κ. Adam Day. Ο κ. Day μαζί με διακεκριμένους Έλληνες προπονητές θα ασχοληθεί πλήρως με την ανάπτυξη 30 νέων παικτών στην Arsenal Elite Ακαδημία της Ελλάδας.
Ο κ. Steve Morrow είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα ξεκινήσει η Ελληνική Arsenal Elite Ακαδημία στο Λουτράκι. Η Ελλάδα και τα Βαλκάνια έχουν μεγάλη περηφάνια και πάθος στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με πολλά χαρισματικά παιδιά να διαλέγουν το ποδόσφαιρο ως το αγαπημένο τους άθλημα. Η εγκατάσταση της Arsenal Elite Academy στην Ελλάδα θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Είμαστε όλοι ρεαλιστές για να αντιληφθούμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή να γίνει ένας μελλοντικός παίκτης της Arsenal, αλλά είμαστε περήφανοι που θα προσφέρουμε στους μικρούς ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια τη μεγάλη ευκαιρία να εκπληρώσουν τις δυνατότητές τους ως παίκτες».
Ο κ. Λάκης Παπαϊωάννου, βετεράνος Έλληνας ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι ο Τεχνικός Δ/ντής των σχολών ποδοσφαίρου της Arsenal στην Ελλάδα και επίσημος scouter των «Κανονιέρηδων» στα Βαλκάνια, στάθηκε στα εξής: «Είμαστε υπερήφανοι που η Arsenal FC ξεκινάει μία ακαδημία εδώ στην Ελλάδα. Το Sportcamp είναι ένα εξαιρετικό αθλητικό κέντρο που παρέχει στους νεαρούς παίκτες ένα υπέροχο περιβάλλον για να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Έχουμε πάρα πολλούς νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές σε αυτή τη χώρα και γύρω από τα Βαλκάνια και είναι πολύ ωραίο που ένας αθλητικός σύλλογος με το προφίλ και την ιστορία της Arsenal έχει αποφασίσει να δώσει στους νεαρούς παίκτες μας την ευκαιρία να αναπτύξουν τον καλύτερό τους εαυτό ως ποδοσφαιριστές».
Η Arsenal FC είναι μια ομάδα με μακρά παράδοση στην εκπαίδευση και αξιοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών παγκόσμια. Ηδη λειτουργούν άλλες 5 Elite Ακαδημίες σε όλο τον κόσμο που σκοπό έχουν να εκπαιδεύσουν την επόμενη γενιά παικτών που θα επανδρώσει την Ακαδημία της Arsenal FC στο Λονδίνο και εν συνεχεία την πρώτη ομάδα.
Ο κ. Steve Morrow, παλιός παίκτης της Arsenal, διευθυντής των Elite Ακαδημιών της Arsenal FC σε όλο τον κόσμο, ο οποίος σε συνεργασία με τους υπευθύνους των Ελληνικών & Κυπριακών Arsenal Soccer Schools, που λειτουργούν με τεράστια επιτυχία τα τελευταία 4 χρόνια, έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια να αποτελέσει η Ελλάδα κέντρο ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Arsenal.
Το τριπτυχο λειτουργιας της Ακαδημιας (Ασφάλεια – Εκπαίδευση – Προπονητικό πρόγραμμα) στοχευει στην αναπτυξη των νεαρών αθλητων που συμμετέχουν σε αυτήν, πρωτα ως ανθρώποι και εν συνεχεια ως ποδοσφαιριστες.
Η Ελληνική Arsenal Elite Academy, στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του SPORTCAMP στο Λουτράκι, τον μεγαλύτερο ιδιωτικό οργανισμό κατασκηνωτικών – αθλητικών προγραμμάτων στην Ελλάδα, με 35ετή εμπειρία. Τα παιδιά που επιλέγησαν να επανδρώσουν την ομάδα της Ακαδημίας μένουν σε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια μέσα στο SPORTCAMP. Παράλληλα έχουν στη διάθεση τους ολες τις εγκαταστάσεις του αθλητικού κεντρου εστιατόριο, γυμναστήριο, πισίνα, κλπ καθως και ειδικα διαμορφωμενους χωρους ψυχαγωγίας (playroom) και μελέτης (study room).
Συνεχής παρουσία και διαμονη με τα παιδια υπεύθυνου για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές διασφαλίζει την τήρηση του προγράμματος και την ασφάλεια τους.
Η ακαδημία συνεργάζεται με επιλεγμένους ιατρούς και φυσιοθεραπευτές ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει έκτατες περιπτώσεις των αθλητών της σχετικά με ιατρικά θέματα.
Μεγάλο βαρος δινεται στην σχολική εκπαιδευση των παιδιών οπου μια πλειάδα καθηγητών (που περιλαμβανει φιλόλογο, καθηγητή θετικής κατεύθυνσης καθώς και Αγγλικών)
φροντιζουν για τα ιδιαίτερα μαθηματα και την μελέτη των νεαρών ποδοσφαιριστών που παρακολουθούν καθημερινά τα μαθηματα τους σε σχολείο της πόλης.
Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας είναι ο Λάκης Παπαϊωάννου (επίσημος scout της Arsenal FC στην Νοτιοανατολική Ευρώπη), ο οποίος εποπτεύει τη σωστή λειτουργία της και συνεργάζεται με τους προπονητές της ομάδας, Adam Day (προπονητής ακαδημιών της Άρσεναλ που διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα) και Γιώργο Χαρίτο (κάτοχος προπονητικής άδειας UEFA PRO). Προπονητής των τερματοφυλάκων στην Elite Ακαδημία είναι ο Θανάσης Τυκταπανίδης
Τα παιδιά που επιλέγησαν να επανδρώσουν την ομάδα της Ακαδημίας μέσα από διαδικασία Try out, γεννημένα τα έτη 1997 & 1998, προπονούνται σε καθημερινή βαση συνολικά 20 ώρες την εβδομάδα 9 με 10 μηνες το χρόνο. υπεύθυνος των σχολών τερματοφυλάκων των Arsenal Soccer Schools σε Ελλάδα και Κύπρο.
Arsenal Soccer Schools
Τα τελευταία 4 χρόνια λειτουργούν με επιτυχία 25 σχολές ποδοσφαίρου με 3.000 παιδιά σε Ελλάδα και Κύπρο. Με σύνθημα «Play the Arsenal Way» και συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης – προπόνησης, η Άρσεναλ έχει ως στόχο τα νεαρά φιντανάκια του ποδοσφαίρου να παίξουν, να κοινωνικοποιηθούν , να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου και τέλος να αναδείξουν το ταλέντο τους, να γνωρίσουν το πρωταθλητισμό.Οι Arsenal Soccer Schools θα λειτουργήσουν σαν δίκτυο scouting της Arsenal FC σε Ελλάδα και Κύπρο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog