Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το μέλλον φώναξε… παρών

- Advertisement -

Στην κορυφή του 6ου προκριματικού ομίλου για το Euro 2012 παρέμεινε η Εθνική μας, που κέρδισε στο Καραϊσκάκη την Μάλτα με 3-1. Με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο της επανάληψης, που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο, η ομάδα του Σάντος πραγματοποίησε καλή εμφάνιση κόντρα στην ομολογουμένως αδύναμη ομάδα του Μπουτιγιέκ, και πήρε το τρίποντο, αφήνοντας Ισραήλ και Κροατία ένα βαθμό πίσω της.

Την παράσταση έκλεψε το νέο αίμα της γαλανόλευκης, με τους Φετφατζίδη -κυρίως-, Νίνη και Κυριάκο Παπαδόπουλο να αποτελούν ένα ομοιογενές κράμα με τις παλιοσειρές και να αφήνουν υποσχέσεις για το μέλλον. Ο άσος του Ολυμπιακού σημείωσε το πρώτο και το τρίτο τέρμα, ενώ αυτός της Σάλκε το δεύτερο. Δυστυχώς πάντως δεν βρέθηκαν περισσότεροι από 12.000 έλληνες στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου.
Τα δύσκολα ωστόσο τώρα ξεκινούν για την εθνική μας, που τον Σεπτέμβρη έχει να δώσει δύο κρίσιμα εκτός έδρας αναμετρήσεις σε Ισραήλ και Λετονία και καλείται σε αυτά τα παιχνίδια να αποδείξει την αξία της.
Καλή εμφάνιση, ζεστό χειροκρότημα
Το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου με την λήξη του ημιχρόνου μαρτυρούσε το ευχάριστο βράδυ, που χάριζε η Εθνική μας ομάδα κόντρα στην Μάλτα. Παρά τις πολλές αναγκαστικές αλλαγές και τους έξι διαφορετικούς παίκτες στην 11άδα, οι παίκτες του Σάντος είχαν ομοιογένεια και με αρκετά τρεξίματα και διάθεση κυριάρχησαν από την αρχή απέναντι στην αδύναμη νησιώτικη ομάδα. Με πίεση από ψηλά, καλή κυκλοφορία και τις πτέρυγες να δουλεύουν σωστά η ελληνική ομάδα έβγαλε πολλές φάσεις, πέτυχε δύο γκολ μέχρι το 25λεπτο και έβαλε ισχυρές βάσεις για μία εύκολη νίκη.
Σκόραρε το… μέλλον της Εθνικής
Η γαλανόλευκη άνοιξε το σκορ στο 8′ με τον Φετφατζίδη, ένα γκολ, που προήλθε από εξαιρετική συνεργασία των Καραγκούνη, Νίνη και Κατσουράνη με τον βραχύσωμο νεαρό να τελειώνει άψογα τη φάση. Η Εθνική δεν έριξε ρυθμούς και αφού στο 24′ της ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ γκολ του Σαλπιγγίδη διπλασίασε τα τέρματά της στο 25′ με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να σκοράρει στο ντεμπούτο του μετά από φάουλ του Καραγκούνη. Ευχάριστη νότα ο Τζιόλης, που στην επιστροφή του μετά από μεγάλη χρονικά απουσία έδειξε σε καλή κατάσταση, αλλάζοντας αρκετές φορές ωραία το παιχνίδι. Η Μάλτα έκανε αισθητή την παρουσία της στο 44′ με τον Μίφσουντ να βρίσκει δίχτυα από θέση οφσάιντ μετά από ασταθή απόκρουση του αγχωμένου Κωνσταντόπουλου και φυσικά το γκολ του να μην μετράει.
Καρδιοχτύπια, δώρο και Φέτφα
Στην επανάληψη η Εθνική μας μπήκε κάπως μουδιασμένα, γεγονός, που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο οι μαλτέζοι και στο 54′ μείωσαν με τον Μιφσούντ να πλασάρει ψύχραιμα και να βάζει την ομάδα του στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Σάντος φάνηκε να χάνουν την συνοχή τους και οι φιλοξενούμενοι, που πλέον είχαν αναθαρρήσει, στο 60′ άγγιξαν την ισοφάριση με τον Κοέν, που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι, να σημαδεύει το δοκάρι. Χάρη όμως σε δώρο του τερματοφύλακα Χογκ τα καρδιοχτύπια δεν κράτησαν πολύ και ο Φετφατζίδης μετά από γύρισμα του Σαλπιγγίδη πλάσαρε σε κενή εστία γράφοντας το 3-1 στο 64′.
Φρέσκα πόδια στην 11άδα
Το γκολ αυτό επανέφερε την ηρεμία στην ελληνική ομάδα, ενώ την ίδια ώρα απογοήτευσε τους φιλοξενούμενους, που δεν είχαν πλέον ψυχικές δυνάμεις να απαντήσουν εκ νέου. Ο Σάντος φρέσκαρε την ομάδα με Καφέ και Χριστοδουλόπουλο, ενώ απώλεσε καλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ με τον Σαλπιγγίδη, που δεν ήταν στην καλύτερη βραδιά του. Τα τελευταία λεπτά απέκτησαν χαρακτήρα διαδικαστικό με το τελευταίο σφύριγμα να είναι ανάλογο του ημιχρόνου και τον κόσμο να χαρίζει απλόχερα το χειροκρότημα στους έλληνες διεθνείς.

ΠΗΓΗ: sport.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog