Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σωσίβιο για την Ελλάδα ο τουρισμός

- Advertisement -
Σωσίβιο για την Ελλάδα ο τουρισμός

Παγκόσμια εκστρατεία βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου η Ελλάδα να ενισχυθεί και να γλιτώσει την πτώχευση μέσω του τουρισμού. Όπως αναφέρει το περιοδικό «Time» «η απάντηση για τώρα είναι μία: Τουρισμός», αναφέροντας ότι μέσω αυτού η Ελλάδα καλύπτει το 15 με 20% του ΑΕΠ.

Το αμερικανικό περιοδικό προτρέπει τους αναγνώστες να επισκεφτούν φέτος τα ελληνικά νησιά, αφού η Ελλάδα, που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση δεν πρέπει να πτωχεύσει, καθώς θα δημιουργηθεί μία νέα κρίση, που μπορεί να επηρεάσει πολλά άλλα κράτη.
Το Time σημειώνει ότι ένα χρόνο μετά το πακέτο στήριξης που έλαβε η χώρα μας από την ΕΕ και το ΔΝΤ βρίσκεται ξανά σε αδιέξοδο και μάλιστα οι Γερμανοί, που ανέφεραν ότι δε θα χρηματοδοτήσουν ξανά την Ελλάδα, προτιμούν να συνδράμουν εκ νέου για να μην έρθει η πτώχευση.
Όπως σημειώνει το περιοδικό μεγάλη ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι πολλοί Γερμανοί επιλέγουν την Ελλάδα για ταξιδιωτικό προορισμό παρά τη μεγάλη έκθεση των τραπεζών τους στο ελληνικό χρέος, που σημαίνει ότι σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας θα πληγούν σημαντικά.
Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους Γάλλους, οι οποίοι το καλοκαίρι αναμένεται να γεμίσουν την Κρήτη και τη Σαντορίνη.
Εν τω μεταξύ, ελβετικές εφημερίδες όπως οι «Tribune de Geneve» και «24 heures» της Λοζάνης αφιερώνουν δύο σελίδες στους ταξιδιωτικούς προορισμούς που προτιμούν οι Ελβετοί, αναδεικνύοντας την Ελλάδα σαν τον κορυφαίο προορισμό.
Σε αναφορά του το μεγάλο ταξιδιωτικό γραφείο της Ελβετίας Hotelplan τονίζει ότι Ελλάδα η μείωση των τιμών φθάνει και μέχρι το 30%, έναντι της περυσινής χρονιάς, χωρίς να αποκλείονται και εκπτώσεις που αγγίζουν το 50%.
Στους… κερδισμένους της φετινής τουριστικής πίτας είναι επίσης η Ισπανία και η Κύπρος, μαζί με την Τουρκία που καταγράφει σταθερά ανοδική πορεία. Αντίθετα, στις χαμένες είναι τόσο η Τυνησία, όσο και η Αίγυπτος.
*newstoday.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog