Η εκκλησιαστική περιουσία σε πρώτο πλάνο

Η εκκλησία δεν μπορεί να επωμιστεί το βάρος της μισθοδοσίας του εφημεριακού κλήρου επισήμανε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο Μητροπολίτης απαντώντας σε πρόταση του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου για κατάργηση του νόμου Τρίτση και επιστροφή της περιουσίας της εκκλησίας με ταυτόχρονη υποχρέωσή της να αναλάβει τη μισθοδοσία των κληρικών που σήμερα καταβάλλει το δημόσιο, ο κ. Άνθιμος δήλωσε ότι η εκκλησία αναλαμβάνει τη μισθοδοσία μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα της επιστραφεί όλη η εκκλησιαστική περιουσία που της έχει πάρει το κράτος από το 1854.
Έκανε μάλιστα λόγο για «ανίερο πόλεμο». «Η εκκλησιαστική περιουσία έχει δοθεί στο κράτος και δεν έχει αξιοποιηθεί. Έχει μείνει από την περιουσία ένα 4% στην εκκλησία το οποίο είναι δεσμευμένο από το κράτος» ανέφερε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.
«Πρέπει να αποκαλυφθεί το μέγεθος της εκκλησιαστικής περιουσίας. Αν προκύψει ότι δεν μπορούν να βρεθούν τα ποσά για τη μισθοδοσία θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος» απάντησε ο κ. Μάνος.
*newstoday.gr