Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΟΧΙ χημικά στους Αγίους Θεοδώρους

- Advertisement -

Δημότισσες και δημότες,
Η ολιγωρία και η διαρκής πολιτική απραξία της νέας δημοτικής αρχής μας φέρνει και τώρα προ τετελεσμένων γεγονότων…

Η πρώην Υπουργός κυρία Μπιρμπίλη, εγκρίνοντας τη μελέτη περιβαντολογικών επιπτώσεων, άνοιξε τον δρόμο για την εγκατάσταση της μονάδας χημικών ΣΟΥΣΑΚΙ logistic AE, αγνοώντας την αντίθετη έγκριση γνωμοδοτικής απόφασης του τέως δήμου Αγίων Θεοδώρων και του τέως Νομαρχιακού Συμβουλίου, όπως και της διεύθυνσης Βιομηχανίας του Νομού Κορινθίας. Ο Περιφερειάρχης Πελ/σου κύριος Π. Τατούλης, με απόφαση της 22/6/11 χορηγεί οριστική άδεια εγκατάστασης για τη μονάδα αποθήκευσης και διακίνησης προιόντων πρώτων υλών χημικής βιομηχανίας της εν λόγω εταιρίας που υποβαθμίζει και εγκυμονεί κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή. Απαιτούμε, από τη νέα δημοτική αρχή έστω και μετά από αυτή τη χαρακτηριστική καθυστέρηση να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες και να κινήσει κάθε πολιτική διαδικασία ώστε να αποτραπεί με οποιονδήποτε τρόπο η εγκατάσταση της επικίνδυνης αυτής μονάδας που υποθηκεύει το μέλλον της ευρύτερης περιοχής. Μόνο με σοβαρές, οργανωμένες, συντονισμένες κινήσεις συνεπικουρούμενες από το σύυολο των δημοτών μπορεί να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων
Πέτρου Παναγιώτης, Ράτης Σπύρος, Νικολάου Σωτήρης, Τερχίνογλου Χριστίνα, Νόκας Βασίλης, Παπαθεοδώρου Βούλα, Χατζίκος Βασίλης,  Παπανίκας Γιάννης, Κωνσταντής Άρης, Νικολάου Τάκης, Σταμάτης Δημήτρης, Κορδαλή Σωτηρία, Σταμούλης Άγγελος, Δέδες Τάκης.

Έπονται εκατοντάδες υπογραφές…

- Advertisement -

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στο δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής που εκδόθηκε στις 14/3/2011 και αφορούσε τη λαϊκή συνέλευση στους Αγίους Θεοδώρους διαβάσαμε ανάμεσα στα άλλα :

    Με ιδιαίτερη αναφορά στο περιβάλλον,ο Κώστας Λογοθέτης δεσμεύτηκε ότι υπάρχει αυστηρή κόκκινη γραμμή,είτε αυτό σημαίνει πρόσθετη επιβάρυνση,την οποία αρνούμαστε δυναμικά,είτε αυτό σημαίνει ασύδοτη επιβάρυνση,με την οποία συγκρουόμαστε αποφασιστικά.

    Προσωπικά αισθάνομαι μεγάλη κοροϊδία εις βάρος μας.
    Εσείς?????

    ΥΓ από τα πιο εύστοχα σχόλια που είχα διαβάσει τότε ήταν του Ηλία στην ανάρτηση του loutrakiblog με το κάλεσμα της δημοτικής αρχής στη λαϊκή συνέλευση στους Αγίους Θεοδώρους.
    Αν μου το επιτρέπει θα ήθελα να τα δημοσιεύσω πάλι.

  2. ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ.ΕΡΓΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ,ΤΩΡΑ,ΣΗΜΕΡΑ.ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΙΤΕ,ΛΟΓΟΘΕΤΗ,Κ.Λ.Π. ΕΜΕΙΣ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΤΥΧΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

  3. Φίλοι μην περιμένετε τίποτα απο μια κυβέρνηση που μας πρόδοσε και τώρα μας πουλάει πόσο δε απο μια Δημοτική αρχή που αναριχήθηκε στην εξουσία με την βοήθεια και τις πιέσεις των τοπικών βουλευτών του κυβερνόντος κόμματος , απολύτος τίποτα.
    Αλωστε αυτό το βλέπουμε καθημερινά σε όλους τους τομείς, γι΄αυτό πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας πριν να είναι πολύ αργά,οργανομένα, συνετά , για το μέλλων των πολεών μας και των παιδιών μας.

  4. s-spinos:
    Δεν ξέρω που μπορεί, οι Δήμαρχοι,οι Νομάρχες,οι περιφερειάρχες,να γράφουν τις αποφάσεις των Δημοτικών συμβουλίων.
    Αναρωτιέμαι όμως,γιατί τις παίρνουν αυτές τις αποφάσεις

    Αν τις παίρνουν για πλάκα,καλύτερα θάταν να μη χάνουν το χρόνο τους και το σάλιο τους άδικα.

    Αν πράγματι τις παίρνουν για να τις εφαρμόσουν μπορούν
    κάλλιστα να το αποδείξουν καλώντας τον κόσμο με το έτσι θέλω να (όπως κάνουν και αυτοί άλλωστε), να κατασκηνώσουμε μόνιμα στο χώρο που προορίζουν για την
    ανέγερση των δεξαμενών τους.

    Αυτό όμως θα μπορούσαν να το κάνουν άνθρωποι που όντως νοιάζονται για τον τόπο μας και το περιβάλλον του,και όχι εντολοδόχοι της κυβερνητικής πολιτικής,για την
    εξασφάλιση της καρέκλας της εξουσίας.

    Ντροπή για όλους που δεν σέβονται ούτε τις δικές τους αποφάσεις.

    Για όποιον νοιάζεται ας μπει στην ιστοσελίδα του kfkor (κοινωνικό φόρουμ Κορινθίας) και εκεί θα δει όλο το ιστορικό,τις λεπτομέρειες και τις προσπάθειες που έχουν
    γίνει για την αποτροπή αυτής της εγκατάστασης.
    Και ο καθένας μας ας πράξουμε ανάλογα με το τι λέει η
    συνείδησή μας και το συμφέρον του τόπου μας.

  5. ΚΑΛΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ?ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΝΑ ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ Χ Η Μ Ι Κ Α ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ!ΜΗΜΠΩΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΚΥΤΡΙΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ?ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ

  6. ναι φιλε μου 11:46 μηλα δεν σε ακουμε εχεις να πεις κατι για τα ψεματα που μας αραδιασε και πρην και μετα της εκλογες ο κ.λογοθετης.
    η δεν εχεις να πεις κατι?????????????

    pomlapi

  7. Εγω θελω να σφιξω το χερι στους ανθρωπους αυτους οι οποιοι εκλεχθηκαν για ενα καλυτερο αυριο και τελικα καταληξανε να υπονομευουν το μελλον των νεω ανθρωπων του τοπου μας , οι οποιοι ψαχνουν να βρουνε καθε τροπο για να φυγουνε !!! Εγω ειχα λογους για να μεινω σε αυτο το χωριο οπου εχω περασει τα παιδικα μου χρονια και δεν θελλω να τα αποχωρηστω !!! αλλα πλεον με αυτη την κινηση καποιων παραγωντων και φορεων το ποτηρι ξεχυλησε !!! Δεν θα κατσουμε με σταυρωμενα χερια … δεν θα κατσω ΕΓΩ προσωπικα να δω το χωριο μου να το καταστρεφουν καποιοι ξετσιπωτοι και χωρις συνειδηση ανθρωποι ( ας τους κανει ο θεος) να το καταστρεφουν με αυτη την ΧΗΜΙΚΗ καταστροφη !!! οι επιπτωσεις να το ξερετε …. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΘΡΙΕΣ για το χωριο μας !!!
    Ευχαριστουμε πολυ !!
    Εφηβος Αγιων Θεοδωρων

  8. πάρτε την απάντηση που σας αξίζει από τον έφηβο των Αγίων
    οσοι υποστηρίζουν πως παλεύουν για το μέλλον των παιδιών μας μάλλον παλεύουν για την τσέπη τη δική τους
    όσο για σένα νεαρέ το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να συνεχίσεις να παλεύεις για το μέλλον σου και τα δικαιωματά σου όμως δυστυχώς ο Άγιος Θόδωρας τρώει τα παιδιά του ,άνοιξε λοιπόν τα φτερά σου και ζήτα αυτό που σου αξίζει

    συνεχίσεις να αγαπάς

  9. s-spinos:
    Η αδειοδότηση για μας δεν θα πρέπει να σημαίνει τίποτα,
    παρά μόνο ότι οι κυβερνώντες είναι ανάλγητοι και αδίστακτοι.
    Ας ξεκινήσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για να υπερασπιστούμε
    τον τόπο μας. Ας αναλάβει κάποιος φορέας την πρωτοβουλία
    καλέσματος μιας συγκέντρωσης στους Αγίους ή στο χώρο
    που πρόκειται να ανεγερθούν αυτές οι δεξαμενές,ή μια
    συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμού στο λιμάνι της
    Σουλφούρ,ή ότι τέλος πάντων αποφασίσουμε όταν συγκεντρωθούμε όλοι μαζί. Το ζητούμενο είναι κάτι να
    κάνουμε.

  10. Το e-istos.gr τα λέει όλα σήμερα. Θυμίζει σε όσους έχουν "άνια" ή δεν γνωρίζουν, πώς ξεκίνησε η ….αποκάλυψη από τον προεκλογικό λόγο του Πετρίτση στους Αγίους, στον οποίο σίγουρα κανένας δεν έδωσε βάση, παρότι κτύπησε το καμπανάκι και το τόνιζε ξεκάθαρα ότι υπέγραψε η Μπιρμπίλη ενάντια στις αποφάσεις Δημοτικού και Νομαρχιακού συμβουλίου. Τότε όλοι νοιάζονταν να ακούσουν όμορφα λόγια και υποσχέσεις από τους υποψηφίους δημάρχους, όχι αλήθειες που πονάνε.
    Μετά γυρίζει το χρόνο …πίσω για να ακούσουμε και να θυμηθούμε τι ειπώθηκε τόσο στο Δ.Σ για το ψήφισμα διαμαρτυρίας όσο και στη συνάντηση με τον κ.Μπενάρδο της εταιρείας των χημικών. Μεγάλες κουβέντες τότε. Τώρα τι έχουν να μας πουν!
    Πράγματι πολύ καλή δουλειά για άλλη μια φορά από το e-istos.gr.

  11. s-spinos:
    Για όλους τους ξεχασιάρηδες,ιδού που έγραψε η κ.Τίνα
    Μπιρμπίλη,όλες αυτές τις αποφάσεις.

    Έχοντας υπόψη:
    ….
    30. Το με αριθμό 340/08.05.2008 έγγραφο από του Γραφείου Νομάρχη Κορινθίας (αρ.πρ. Δ/νσης ΕΑΡΘ 158135/19.05.2008) με συνημμένα:
    α) το με αριθμό 272/31.3.08 έγγραφο του Νομάρχη με το οποίο εκφράζονται αντιρρήσεις για την εγκατάσταση της μονάδας
    β) την απόφαση Νομαρχιακού Συμβουλίου Κορινθίας με αριθμό 42/15.04.2008 (διαφωνεί με την ανωτέρω θετική γνωμοδότηση (α.α.27) επί της ΠΠΕΑ, και εκφράζει τις αντιρρήσεις του),
    γ) την απόφαση με αριθμό 61/31.3.2008 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγ. Θεοδώρων (εκφράζει την έντονή δυσαρέσκειά του)
    και δ) την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας με αριθμό 130/15.4.2008 (αποφασίζει να συμπαραταχθεί με το Δήμο Αγ. Θεοδώρων).
    31. Την με 145/18.4.2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευρωστίνης να συμπαρασταθεί στο Δήμο Αγ. Θεοδώρων (αρ.πρ. Δ/νσης ΕΑΡΘ 159192/23.06.08).
    38. Τη με αρ. πρ. Φ14/1527/1571/08.09.2008 αρνητική γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ από τη Δ/νση Ανάπτυξης της Ν.Α. Κορινθίας (αρ.πρ. Δ/νσης ΕΑΡΘ 161036/17.09.2008).
    39. Το με αριθμό 287/24.09.2008 έγγραφο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κορινθίας (αρ.πρ. Δ/νσης ΕΑΡΘ 161343/29.09.2008) με συνημμένα την απόφαση με αριθμό 103/17.09.2008 (αρνητική γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ), τις απόψεις σχετικά με τη ΜΠΕ της Δ/νση Υγείας της Ν.Α. Κορινθίας (αρ. πρ. 3440/02.09.08), τηναρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγ. Θεοδώρων (απόφαση 124/22.08.2008) και την αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας (απόφαση 258/19.03.2008).
    ….
    Αποφασίζουμε:
    Την έγκριση των πιο κάτω αναφερόμενων περιβαλλοντικών όρων της νέας
    εγκατάστασης αποθήκευσης και διακίνησης πρώτων υλών χημικής βιομηχανίας της εταιρίας SOUSSAKI LOGISTICS A.E που βρίσκεται εγκατεστημένη στη θέση «Σουσάκι» του δήμου Αγ. Θεοδώρων νομού Κορινθίας.

    Όπου τους συναντήσετε, δοξάστε τους.

  12. παρακαλώ το blog στην ανακοινωση να διευκρινιστεί για το ποιός είναι ο σωτηρης σταμου. Εαν πρόκειται για τον πρωην δ. σύμβουλο δηλώνω απεριφραστα ότι δεν συμφωνώ με την ανακοίνωση και το ύφος της μια που απερίφραστα δίνει πολιτική χροιά στην υπόθεση και δεν συμπεριλαμβάνει το σύνολο των πολιτών. Πιστεύω ότι το ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο των αγιοθοδωριτών πρωτοστατούντος των δημοτικών συμβούλων και του τοπ. συμβουλίου. Το πρόβλημα αφορά όλους μας και θα πρέπει δίπλα και μαζί με την νέα δημοτική αρχή να αντιμετωπιστεί άμμεσα. Σωτηρης ΣΤαμου του χρήστου

  13. Ηλία,ευχαριστώ πολύ

    Στις 12 Μαρτίου 2011 ο Ηλίας είχε γράψει:
    Φοβούνται μήπως ενοχλήσουν την κ.Μπιρμπίλη,που παρά τις αποφάσεις όλων των δήμων της περιοχής και της νομαρχίας ενέκρινε την εγκατάσταση δεξαμενών αποθήκευσης και διακίνησης χημικών υγρών?
    Μωρέ μπράβο δημοτική αρχή να σου πετύχει,να μην τολμά να βγάλει τη μύξα της μπροστά στο αφεντικό.

    Επίσης ο Ηλίας είχε επισημάνει την ανάγκη δράσης από όλους μας για την προστασία και όχι την παραπέρα μόλυνση της περιοχής.

  14. http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypeka/ada/4%CE%99%CE%9E60-2

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων της νέας εγκατάστασης αποθήκευσης και διακίνησης πρώτων υλών χημικής βιομηχανίας της εταιρίας SOUSSAKI LOGISTICS A.Ε. που βρίσκεται εγκατεστημένη στη θέση «Σουσσάκι» του δήμου Αγ. Θεοδώρων νομού Κορινθίας.

    18 Οκτωβρίου 2010!! ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ….ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ;;;; ΟΛΟΙ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΕΑΝ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

    Είστε ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ. ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΕΧΝΑΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ!!Και σας Ξαναψηφίσουμε…για ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog