Κιμαδόπιτα… και ο κιμάς έγινε πίτα!

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • 250 γρ. κίτρινο τυρί (καλύτερα ανάλατο τύπου γκούντα)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος




  • 1Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σόταρε το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά και το σκόρδο













  • 2Πρόσθεσε τον κιμά και ανακάτεψε καλά να καβουρδιστεί και να πάρει χρώμα













  • 3Τρίψε την ντομάτα στον τρίφτη και ρίξέ τη στον κιμά μαζί με αλατοπίπερο. Άσε τη σάλτσα σου να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά













  • 4Αφού κατεβάσεις από τη φωτιά πρόσθεσε το τυρί και ανακάτεψε να πάει παντού και να λιώσει













  • 5Στρώσε σε ένα μεγάλο ταψί τα μισά σου φύλλα, αφού τα λαδώσεις ένα, ένα με το πινέλο













  • 6Στρώσε τον κιμά σου και σκέπασε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα λαδώσεις και αυτά













  • 7Χάραξε ελαφρά τα φύλλα σε κομμάτια και ψήσε στους 180oC για περίπου μία ώρα