Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανησυχεί για το χρέος των ΗΠΑ η Λαγκάρντ

- Advertisement -

Την άποψη
ότι μια πιθανή στάση πληρωμών των υποχρεώσεων των ΗΠΑ που να συνδέεται με το χρέος τους θα έχει άσχημες επιπτώσεις στη χώρα και στον υπόλοιπο κόσμο, εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Αυτό πραγματικά θα έρθει σε αντίθεση με τους στόχους και την αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», δήλωσε στη συνέντευξή της η Κριστίν Λαγκάρντ, συμπληρώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται αυτήν την στιγμή σε πολιτικό αδιέξοδο, καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν για την αύξηση του ορίου δανεισμού με στόχο τη μείωση του χρέους.

Είπε επίσης πως αν οι διαπραγματεύσεις δεν ολοκληρωθούν και δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της προθεσμίας που είναι 2 Αυγούστου, αυτό θα είναι ένα πραγματικό σοκ και ένα πολύ άσχημο νέο.

Στην συνέντευξή της στην εκπομπή «This Week» του ABC, η κ. Λαγκάρντ μίλησε και για τον προκάτοχο της Ντομινίκ Στρος Καν, λέγοντας πως έκανε εξαιρετική δουλειά στην ηγεσία του ΔΝΤ.

«Όμως όταν ένας οργανισμός χάνει τον γενικό του διευθυντή κάτω από τέτοιες συνθήκες, αυτό αφήνει σίγουρα τραύματα», πρόσθεσε.

«Ορισμένοι άνθρωποι είναι περισσότερο εύθικτοι, άλλοι αισθάνονται προδομένοι. Είναι μια παράξενη χημεία. Ένας συνδυασμός απογοήτευσης, οργής, θυμού, αλλά και βαθιάς θλίψης», είπε χαρακτηριστικά.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog