Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δραματικές διαβουλεύσεις στην ΕΕ ενόψει της Συνόδου Κορυφής

- Advertisement -

Κορυφώνεται η ανησυχία στην Αθήνα
καθώς στην ΕΕ η διαμάχη Βερολίνου- Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνεχίζεται με αποτέλεσμα κανένα σενάριο λύσης στο «Ελληνικό πρόβλημα» να μην έχει ακόμα πάρει το δρόμο της ουσιαστικής διαπραγμάτευσης.

Η Γερμανία εξακολουθεί να επιμένει ότι οι τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει ουσιαστικά να εξαναγκαστούν να συμμετάσχουν στην ευρωπαϊκή αρωγή, κάτι που απορρίπτει κατηγορηματικά η ΕΚΤ με τη στήριξη της Γαλλίας. Συνθέτοντας την εικόνα σύγχυσης που επικρατεί, δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου ανέφεραν ότι πρόθεση του Βερολίνου είναι να παρουσιάσει πρόταση σχετικά με την ανάγκη επιβολής πανευρωπαϊκού τραπεζικού φόρου ως κίνητρο για τη συμμετοχή των ιδιωτών.

Όπως έγινε γνωστό αύριο, παραμονή της Συνόδου Κορυφής, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στις Βρυξέλλες των εκπροσώπων των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και τηλεδιάσκεψη των ίδιων των υπουργών Οικονομικών.

Ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις σημείωνε χθες ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι δεν θα συγκαλούσε ποτέ Σύνοδο Κορυφής, εάν δεν είχε επαρκείς ενδείξεις από τις μεγάλες χώρες, κυρίως από τη Γερμανία, ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία.
newsbeast

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog