Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Όλα τα βίντεο από την διαμαρτυρία για τα χημικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο

- Advertisement -


- Advertisement -

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δύο σχόλεια μόνο .
    πρώτο , Κωστάκη είσαι πολύ λίγος για τόσο σοβαρά θέματα !
    δεύτερο εχω μια απορία ο Μαρίνης τι ρόλο παίζει εκεί ?

  2. Για Σουσάκι
    Ωστόσο διαφορετική ήταν η στάση του Πέτρου Τατούλη για το θέμα που αφορά στις δεξαμενές αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι, θέμα που τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στο 14ο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου, που μετά από εισήγησή του εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
    Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι «σε περίπτωση που οι επιθεωρητές περιβάλλοντος συμφωνούν με τους κατοίκους για την ανάκληση της άδειας, δεν θα περιμένει την απόφαση κανενός δικαστηρίου ή ελεγκτή νομιμότητας και θα ανακαλέσει την υπογραφή του».
    Δέδες: Η μελέτη δεσμεύει την αδειοδότηση
    Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε μονόδρομο την υπογραφή της απόφασης για την οποία ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες αποσαφήνισε ότι, όταν η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων εγκρίνεται, η αδειοδότηση έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.
    Οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως ανέφερε ο Πέτρος Τατούλης, δεσμεύουν τον αντιπεριφερειάρχη και τον ίδιο τον περιφερειάρχη, ο οποίος σε αντίθετη περίπτωση θα είχε νομικές και αστικές συνέπειες. Το πρόβλημα, σημείωσε , ξεκινά από το 2003 όταν καθορίστηκε η χρήση γης της περιοχής και στη συνέχεια το 2008 όταν ο τότε γενικός γραμματέας της Περιφέρειας άνοιξε το δρόμο έγκρισης της ΜΠΕ, με συνέπεια το διοικητικό και νομικό μονόδρομο.
    Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με δικαίωση της αίτησης αναστολής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Ιονίου και Δυτικής Ελλάδας είτε από το 5ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
    Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως πρόσθεσε ο Πέτρος Τατούλης, δεν μπορούσε να προβεί σε καμία ενέργεια αναστολής, εφόσον αυτή δεν προβλέπεται θεσμικά.
    Να αναλάβει το κόστος των «ασχημιών»
    Ο Πέτρος Τατούλης κάλεσε το ΠΕΣΥ να σταθεί απέναντι στις ασχήμιες, όπως τις χαρακτήρισε, εκ μέρους των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων και τις βλάβες που προκάλεσαν στο κτήριο το οποίο φιλοξενεί το ΠΕΣΥ και να αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξ ολοκλήρου το κόστος των απαιτούμενων εργασιών.
    Να σημειωθεί ότι κάτοικοι και Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων αντιδρούν στην απόφαση Τατούλη, που επιτρέπει τη δημιουργία αποθήκης χημικών στο Σουσάκι Κορινθίας.
    Έκπληκτος!
    Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στην τοποθέτησή του, δήλωσε έκπληκτος για τις συνεχείς αναφορές των επικεφαλής των παρατάξεων ενάντια σε κάθε δραστηριότητα στην περιφέρεια. Όπως τόνισε, «είναι λάθος να δεχόμαστε άκριτα τις απόψεις αυτές, για παράδειγμα, το μέγα ψέμα», όπως το χαρακτήρισε, «ότι οι ΑΠΕ ρυπαίνουν το περιβάλλον και αποτελούν πρόβλημα για την ελληνική οικονομία».
    Ζήτησε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την υπεύθυνη στάση των επικεφαλής των παρατάξεων για σεβασμό της δημοκρατίας και του πολιτισμού και την αποφυγή των λαϊκίστικων τάσεων.
    http://www.aftodioikisi.gr/perifereies/13004

    Δυστυχώς για μια ακόμη φορά φαίνεται ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ των εκπροσώπων του ΛΑΟΥ. ΚΑΙ ΞΑΝΑΦΩΝΑΖΩ… ΘΕΛΟΥΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΕΣΤΟΥΣ.

    Και δυστυχώς και πάλι στο θέατρο του παραλόγου της Λαϊκής Συνέλευσης στους Αγίους ήταν παρών όλοι οι εκπρόσωποι των Συνδυασμών αλλά και οι Αρχηγοί τους.. Το δυστυχώς δεν ορίζεται στο ότι ήταν παρών αλλά στο δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο ρόλος του ΔΗΜΟΥ και οι αρμοδιότητες του, και στις τοποθετήσεις τους που είναι πέρα ως πέρα άσχετες. Ότι “ό γέγονε, γέγονε”. Μόνο αυτό ήξεραν να πουν και να διαπιστώσουν. Ποιος είναι ο ρόλος του Δήμου δεν μας ενημέρωσε ουσιαστικά κανείς ούτε ενημέρωσαν τον κόσμο. ΚΕΝΑ ΛΟΓΙΑ – ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ.
    Με κλείσιμο δρόμων, Προαστιακού και μαύρες σημαίες δεν είναι λύση. Και εάν πιστεύει κάποιος ότι όλα αυτά έχουν αποτέλεσμα είναι εντελώς αδύναμος και καιροσκόπος.

    Ενας Απλός Πολίτης..

  3. Τώρα που ο κ.Δήμαρχος και οι παρευρισκόμενοι μάθανε για την επέκταση της Μοτορ Οιλ, τι θα κάνουν για να αποτρέψουν την επέκταση. Γιατί δεν ζήτησαν από τον περιφερειάρχη να αποσύρει την υπογραφή του. Μήπως γιατί δεν μας συμφέρει να τα βάλουμε με την συγκεκριμένη επιχείρηση, γιατί έχουμε πολλά οφέλη απ'αυτήν και χεστήκαμε για το περιβάλλον? Ας βρεθεί κάποιος με θάρρος να απαντήσει.

  4. Σας παρακαλώ να μας καταθέσετε τις απόψεις σας τόσο σε σχέση με την συγκεκριμένη επένδυση, αλλά και τις γενικότερες σκέψεις σας για την ευρύτερη περιοχή, η οποία φιλοξενεί βαριά βιομηχανική δραστηριότητα. Παρά το γεγονός ότι η εγκατάσταση της μονάδας δεν επιχειρήθηκε να ανακοπεί σε προηγούμενο στάδιο ,πράγμα το οποίο ήταν τότε δυνατόν, (ΕΔΩ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ…ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ;; ΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ. ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΡΝΗΣΗΣ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ) και παρά την διαχρονική και τεκμαρτή ολιγωρία των δημοτικών αρχών της συγκεκριμένης περιοχής να εφαρμόσουν τον εγκεκριμένο ΖΟΕ, προσωπικά ανέλαβα απέναντι στους πολίτες την ευθύνη, στην περίπτωση που γνωμοδοτήσει η Υπηρεσία Επιθεωρητών αρνητικά ή διατηρήσει κάποια επιφύλαξη σχετικά με την συγκεκριμένη μονάδα να ανακαλέσω την υπογραφή μου στην άδεια εγκατάστασης. Με τη βεβαιότητα ότι η μέριμνα για το περιβάλλον και τον άνθρωπο , δείγμα εξελιγμένης κοινωνίας και ευνομούμενης πολιτείας, πρέπει να είναι συνεχής προκειμένου να δημιουργεί τις βάσεις για κοινωνικές καταφάσεις και ουσιαστικές αναπτυξιακές προοπτικές, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις θέσεις σας.
    Με εκτίμηση, Πέτρος Τατούλης Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
    ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ1.Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΔΕ.Π.ΙΝ.2. Δήμαρχο Λουτρακίου- Αγ. Θεοδώρων3.Αντιδημάρχους Δ. Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων4. Δήμαρχο Κορινθίων5. Παρατάξεις ΠΕΣΥ

    http://www.scribd.com/doc/60372735/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7-%CE%A0%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85-%CE%95%CE%A5%CE%95%CE%A0

    Μακάρι η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΘΕΩΤΗΤΩΝ να πάρει το θάρρος να κόψει πρόγραμμα ΕΣΠΑ!!! Δεν γνωρίζω αλλά το θεωρώ σίγουρο πως τέτοια επένδυση θα είναι στο ΕΣΠΑ που το χρησιμοποιεί η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για να δείξει ανάπτυξη.

  5. Σας παρακαλώ να μας καταθέσετε τις απόψεις σας τόσο σε σχέση με την συγκεκριμένη επένδυση, αλλά και τις γενικότερες σκέψεις σας για την ευρύτερη περιοχή, η οποία φιλοξενεί βαριά βιομηχανική δραστηριότητα. Παρά το γεγονός ότι η εγκατάσταση της μονάδας δεν επιχειρήθηκε να ανακοπεί σε προηγούμενο στάδιο ,πράγμα το οποίο ήταν τότε δυνατόν, και παρά την διαχρονική και τεκμαρτή ολιγωρία των δημοτικών αρχών της συγκεκριμένης περιοχής να εφαρμόσουν τον εγκεκριμένο ΖΟΕ, προσωπικά ανέλαβα απέναντι στους πολίτες την ευθύνη, στην περίπτωση που γνωμοδοτήσει η Υπηρεσία Επιθεωρητών αρνητικά ή διατηρήσει κάποια επιφύλαξη σχετικά με την συγκεκριμένη μονάδα να ανακαλέσω την υπογραφή μου στην άδεια εγκατάστασης. Με τη βεβαιότητα ότι η μέριμνα για το περιβάλλον και τον άνθρωπο , δείγμα εξελιγμένης κοινωνίας και ευνομούμενης πολιτείας, πρέπει να είναι συνεχής προκειμένου να δημιουργεί τις βάσεις για κοινωνικές καταφάσεις και ουσιαστικές αναπτυξιακές προοπτικές, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις θέσεις σας. Με εκτίμηση, Πέτρος Τατούλης Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
    ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ1.Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΔΕ.Π.ΙΝ.2. Δήμαρχο Λουτρακίου- Αγ. Θεοδώρων3.Αντιδημάρχους Δ. Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων4. Δήμαρχο Κορινθίων5. Παρατάξεις ΠΕΣΥ

    Το Μόνο ΚΑΛΟ είναι ότι για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ενώθηκαν ΟΛΟΙ για να ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΩΣ ΕΝΑ ΣΩΜΑ.
    Και η Περιφέρεια ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ότι είναι ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ..ΣΥΣΣΩΜΟΙ.
    Ελπίζω να είναι η αρχή για ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ!!
    ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ..Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ.
    Πολλοί έχουν προσπαθήσει να σας κρατήσουν διαιρεμένους και μακριά ο ένας από τον άλλον.
    Ενωθείτε Αγαπητοί Κύριοι για το ΚΑΛΟ ΜΑΣ και όχι για το ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΛΟ.

    Ενας Απλός Πολίτης..

  6. s-spinos:

    επειδή ήμουν εκεί, θέλω να πω στον κ. Δήμαρχο ότι έκανε,κατά τη γνώμη μου,δύο σοβαρά λάθη την ώρα της ψηφοφορίας.

    1ον: δεν ζήτησε να αποσυρθούν όλες οι προτάσεις ψηφίσματος που είχαν διατυπωθεί,και να παραμείνει σαν μοναδική πρόταση στο περιφερειακό συμβούλιο,μόνο το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.

    2ον: δεν ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί της
    προτάσεως του περιφερειάρχη.
    το αποτέλεσμα θα ήταν ολωσδιόλου διαφορετικό.

    λυπάμαι Κωστάκη,αλλά σ΄αυτές τι περιπτώσεις χρειάζεται
    στροφές στο φουλ και ΆΜΕΣΗ επέμβαση, δεν το έκανες, κι΄έτσι φύγαμε με μεσοβέζικη απόφαση.

    όσο για τους Κορίνθιους αντιπεριφερειάρχες το μόνο που
    μπορώ να πω, ΝΤΡΟΠΉ τους.
    το μόνο που κατάφεραν ήταν συσκοτίσουν να παραπλανήσουν
    και να θολώσουν την υπόθεση,και το ίδιο έκανε και κάποιος κ.παπαγεωργίου(;)

  7. Αγαπητέ Δημήτρη . ο Κωστάκης και ο Μαρίνης ήταν εκεί !
    Ο Δημήτρης που ήταν να συμπαρασταθεί στο μεγάλο αυτό
    Πρόβλημα του Δήμου μας.? ( ρωτώ εγώ )

  8. καλά δεν μιλάμε για τους κατα τ΄αλλα λαλλιστατους περιφερειακούς συμβούλους της Κορινθίας που προκάλεσαν κιόλας στο περιθώριο με τη στάση τους, αλλά υπήρχε και κάποιος Φλώρος στο όνομα δεν ξέρω αν έίχε και την χάρη που επισης προκαλούσε χωρίς ντροπή.
    Σωτήρης Στάμου
    υπογράφω ας με μηνύσουν έχω τα βιντεο
    υποσ. ο παπαγγελόπουλος και ο παπαφωτίου το γράφω με μικρά το λόγο το γνωρίζουν αν θέλουν χημικά να τα πανε ο ένας στο Κιάτο και ό άλλος στην Κόρινθο δίπλα στα σπίτια τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog