Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, αλλά με πιο προσεκτικό τρόπο, αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι κλιμακώνουν την αντιπαράθεσή τους με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας τους, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα και να καθοριστεί η περαιτέρω πορεία του κλάδου.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων, αλλά με πιο διακριτικό τρόπο, ούτως ώστε να μην υπάρξουν «παράνομες» ενέργειες, όπως κλείσιμο δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων, για δύο βασικούς λόγους.

Πρώτον, για να μη στοιχειοθετηθούν αδικήματα εναντίον τους, όπως η παρακώλυση συγκοινωνιών, μετά και τη σχετική ρητή εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και δεύτερον, για να μην έρθουν σε σύγκρουση με άλλες επαγγελματικές ομάδες, κυρίως στον τομέα του τουρισμού.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε, επίσης, να πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση την Τρίτη έξω από τη Βουλή, καθώς θα συνεδριάσει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Ελέγχου Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, από τα μέλη του οποίου έχει κληθεί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, για να εξηγήσει την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.
*cosmo.gr