Αντί για… σκήπτρο, ο έκπτωτος μονάρχης της Ελλάδας, απέκτησε μπαστούνι. Ο Κωνσταντίνος, ο έσχατος, πήγε στην Επίδαυρο να δει τον Κέβιν Σπέισι ως «Ριχάρδο». Αυτός τουλάχιστον δεν «κινδυνεύει» από τους Αγανακτισμένους, συνταξιοδοτήθηκε πολλές δεκαετίες τώρα.
Αν και πάντα στο πρόσωπό του θα θυμόμαστε εκείνη την ταραγμένη και ξενόδουλη μεταπολεμική περίοδο που τόσο μοιάζει με τη σημερινή… Ένας «βασιλιάς» χωρίς βασίλειο, ένας άνθρωπος χωρίς πατρίδα, έκατσε ανάμεσα στους θεατές και παρακολούθησε την παράσταση.
Το λάθος της «μεταπολίτευσης» του 1974 ήταν ότι ενώ «τελείωσε» τους Γκλίξκμπουργκ δεν έπραξε το ίδιο με τον παλαιοκομματικό κόσμο της χώρας, ο οποίος όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει αλλά και να αναπαραχθεί για να μας… αποτελειώσει. Πλέον όλοι έχουμε καταλάβει ότι ο δρόμος προς την πρόοδο, την ευημερία και την εθνική ανεξαρτησία περνά μέσα από την Άμεση Δημοκρατία. Ένα νέο πολίτευμα που θα αναγεννήσει τον τόπο, θα στείλει τα λαμόγια φυλακή και τους ανίκανους στη σύνταξη, άντε ίσως και σε καμιά Επίδαυρο να κάνουν παρέα στη μοναξιά του Κωνσταντίνου…
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: NDP PHOTO AGENCY