Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με μπαστούνι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στην Επίδαυρο

- Advertisement -

Αντί για… σκήπτρο, ο έκπτωτος μονάρχης της Ελλάδας, απέκτησε μπαστούνι. Ο Κωνσταντίνος, ο έσχατος, πήγε στην Επίδαυρο να δει τον Κέβιν Σπέισι ως «Ριχάρδο». Αυτός τουλάχιστον δεν «κινδυνεύει» από τους Αγανακτισμένους, συνταξιοδοτήθηκε πολλές δεκαετίες τώρα.
Αν και πάντα στο πρόσωπό του θα θυμόμαστε εκείνη την ταραγμένη και ξενόδουλη μεταπολεμική περίοδο που τόσο μοιάζει με τη σημερινή… Ένας «βασιλιάς» χωρίς βασίλειο, ένας άνθρωπος χωρίς πατρίδα, έκατσε ανάμεσα στους θεατές και παρακολούθησε την παράσταση.
Το λάθος της «μεταπολίτευσης» του 1974 ήταν ότι ενώ «τελείωσε» τους Γκλίξκμπουργκ δεν έπραξε το ίδιο με τον παλαιοκομματικό κόσμο της χώρας, ο οποίος όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει αλλά και να αναπαραχθεί για να μας… αποτελειώσει. Πλέον όλοι έχουμε καταλάβει ότι ο δρόμος προς την πρόοδο, την ευημερία και την εθνική ανεξαρτησία περνά μέσα από την Άμεση Δημοκρατία. Ένα νέο πολίτευμα που θα αναγεννήσει τον τόπο, θα στείλει τα λαμόγια φυλακή και τους ανίκανους στη σύνταξη, άντε ίσως και σε καμιά Επίδαυρο να κάνουν παρέα στη μοναξιά του Κωνσταντίνου…
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: NDP PHOTO AGENCY

- Advertisement -

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. πώς δεν φώναξε κι αυτός "a horse,a horse,my kingdom for a horse !!!" στην μητρική του γλώσσα ;;; και άκουσα κάτι παλαμάκια όταν το είπε ο Spacey,να πω την αμαρτία μου…

  2. πλακωμα με το μπαστουνι που θελει κ δαυτος.
    αλλά σαματι οι τωρινοι σε τι διαφερουν απο αυτον?
    τα ιδια χαλια κ χειροτερα εχουν.

    TaliBan

  3. Δεν ξέρω πραγματικά σ'αυτό το χάλι που βρισκόμαστε τώρα, αν ο Παπούλιας είναι καλύτερος απ'αυτόν. Για Βασιλιάς ίσως μας στοίχιζε λιγότερο από την πανάκριβη γλάστρα που ακούει στο όνομα Παπούλιας.

  4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ 5:44.
    ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΗΜΠΩΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΣΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;;; ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ;; (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑ-ΛΙΣΤΕΣ.)
    ΥΣΤ/ΟΝ:
    ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ;; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

  5. 5:44,ξέρεις τί αποζημίωση πήρε για το Τατόι ο εν λόγω κύριος ;;; …από πού κι ως πού ήταν περιουσιακό του στοιχείο ;;;…9:07,επειδή δεν σε κόβω να γουστάρεις και πολύ την δημοκρατία,πρώτον να σε ενημερώσω ότι στο blog μας (κι όχι μπλόκ,όπως το αποκαλείς),μπορεί ο καθένας να εκφράζει τις απόψεςις του,αρκεί να είναι με κόσμιο τρόπο…φυσικά,κι καθένας έχει μετά το δικαίωμα να σχολιάσει ή να κρίνει αυτό που κατέθεσες σαν άποψη…οπότε,αυτό ακριβώς θα κάνω…μπορείς να μου παραθέσεις με επιχειρήματα ποιός ο λόγος ύπαρξης βασιλιά στην Ελλάδα,την σήμερον ημέρα ( και μην μου πείς "επειδή έτσι γουστάρω",δεν είναι επιχείρημα…)…επίσης,σε ενοχλεί που το Σύνταγμα μας λέει ότι το πολίτευμα της χώρας είναι Προεδρευόμενη Δημοκρατία ;;;…και ποιό πολίτευμα ταίριαζε καλύτερα στην Ισπανία αντί για τους σοσια-λιστές (όπως εσύ τους αποκάλεσες,άρα κι εγώ που δεν ανήκω στον ίδιο χώρο με σένα,δικαιούμαι να χαρακτηρίσω άλλον πολιτικό χώρο…),οι Φασίστες του δικτάτορα Φράνκο ,που αιματοκύλισαν την χώρα ;;;..για πες μας,να γνωριζόμαστε σιγά – σιγά…

  6. s-spinos:

    αφιερωμένο
    ==========

    Βασίλης Τσιτσάνης

    Ω, πριγκηπομαστούρηδες κι αλητοβασιλιάδες
    ανάψτε τους λουλάδες να μαστουριάσουμε μαζί

    Κι απάνω στα ντουζένια μου
    θα πάω με την έννοια μέχρι την Γιοκοχάμα
    να κάνω χαρακίρι με μια ασημένια κάμα

    Ω, πριγκηπομαστούρηδες κι αλητοβασιλιάδες
    γουστάρω μπαγλαμάδες και τσιγαράκι γεμιστό

    Και μέσα στον τεκέ
    της ψεύτρας της ζωής μας όπου δεν έχει μπέσα
    να πιω και να γινώ μια νυχτοπριγκηπέσσα

  7. Γιατὶ ρέ Βασιλεῦ δὲν εἶπες στοὺς υἱούς σου νὰ πάρουν Ἑλληνίδες συζύγους μμ; Ὀλίγον Ἑλληνικὸν DNA καλό θα ἦταν γιά την δυναστεία σου,καί μή μοῦ πεῖς γιὰ γαλαζοαίματους γιατὶ οἱ νύφες σου δὲν εἶναι. Ἐξ΄ ἄλλου ἱστορικῶς ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες εἴχαμε Βασιλέες καὶ δυναστείες πολύ πριν οἱ προγονοί σου μάθουν νὰ τρῶνε μαγειρευτά σὲ τραπέζι μὲ μαχαιροπείρουνα. Τουλάχιστον κάνε κάτι μέ τα ἐγγόνια σού, καὶ βλέπουμε γιά την περιπτωσοῦλα σού.

  8. Η κακία είναι γνώρισμα του νεοέλληνα από τις 18 Οκτωβρίου του 1981 και μετά, που από τότε μέχρι σήμερα τα φάγανε όλοι μαζί και γέμισε η Κηφισιά, η Εκάλη και όλα τα Βόρεια προάστια με βίλες που τις κατέχουν λαμόγια από την Αγία Βαρβάρα και το Περιστέρι.
    Τουλάχιστον ο Πρώην Βασιλεύς των Ελλήνων δεν κατηγορήθηκε ποτέ για κάποιο οικονομικό σκάνδαλο. Όσον αφορά το κτήμα Τατοΐου το Ευρωπαϊκό δικαστήριο έκρινε και αποφάσισε.
    Ιστορικά φίλε a.v:
    "Το 1994, είκοσι χρόνια μετά το ∆ημοψήφισμα του 1974, η ελληνική κυβέρνηση ουσιαστικά δήμευσε όλη τη βασιλική περιουσία χωρίς καμία αποζημίωση. Η κατάσχεση αυτή κρίθηκε παράνομη από το Ευρωπαϊκό ∆ικαστήριο. Η επιχειρηματολογία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στράφηκε στην αξίωση ότι η εν λόγω ιδιοκτησία αποκτήθηκε από τους προκατόχους του με νόμιμα μέσα και επομένως υπόκειτο στην κανονική προσωπική κληρονομιά. Το ελληνικό κράτος υποστήριξε ότι η ιδιοκτησία αυτή παρακολουθούσε
    το θεσμό της μοναρχίας και επομένως, μόλις καταργήθηκε η μοναρχία, η ιδιοκτησία έπρεπε να επανέλθει στο δημόσιο αυτόματα. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η περιουσία που παρακολουθούσε το θεσμό της μοναρχίας είχε ήδη περιέλθει αυτόματα στο ελληνικό κράτος (Ανάκτορα Αθηνών στη οδό Ηρώδου Αττικού, η έπαυλη Ψυχικού, το ανάκτορο Καραμπουρνακίου κ.αλ.) το 1974 και ότι το κτήμα Τατοΐου, το κτήμα Πολυδένδρι και το Μον Ρεπό αποτελούσαν ιδιωτική περιουσία και η Ελληνική ∆ημοκρατία έπρεπε να
    πληρώσει εύλογη αποζημίωση στη τέως βασιλική οικογένεια, αν ήθελε να διατηρήσει στην ιδιοκτησία της αυτά τα ακίνητα και εκτάσεις".

  9. πολύ ωραία όλα αυτά που λες…πότε όμως αγοράστηκαν και από ποιόν και σε ποιά τιμή,για να αποτελούν περιουσιακό στοιχείο της οικογένειας ;;;

  10. Λες το Ευρωπαϊκό δικαστήριο να μην το έψαξε το θέμα? Ίσως εσύ να ξέρεις κάτι περισσότερο, κρίμα που δεν τους το είπες να τους ενημερώσεις.

  11. εγώ δεν ξέρω,ερώτηση κάνω,γιατί από όσο ξέρω ο εν λόγω κύριος δεν είναι ελληνικής καταγωγής…εσύ που είσαι της δημοκρατικής παρατάξεως ( και προφανώς και διακεκριμένος νομικός,για να ειρωνελυεσαι),για πες μας επιχείρημα και δώσε μας και στοιχεία , γιατί ακόμα δεν έχεις απαντήσει σοβαρά…

  12. Κάνε αναζήτηση για την ιστορία του Τατοΐου και θα δεις όσα θες να μάθεις. Ότι ένα μεγάλο τμήμα το αγόρασε με κατά διαστήματα αγορές ο Γεώργιος ο Α΄και ένα μεγάλο τμήμα του παραχωρήθηκε από το κράτος και πολλά άλλα. Άλλωστε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αν δεν κάνω λάθος, δεν του επιδίκασε όλο το Τατόι.
    Ας μην είμαστε προκατειλημμένοι, εδώ απαλλοτριώνονται εκτάσεις χωρίς τίτλους και από χρησικτησία μετά από 15-20 χρόνια. Εκεί μας βολεύει να κολλάμε!!!
    Αν ήταν καλός ο τέως ή όχι δεν μπορώ να το κρίνω εγώ γιατί ήμουν μωρό τότε, αλλά η αλήθεια θα πρέπει να λέγεται.

  13. δηλαδή,όπως λες,η αλήθεια είναι ότι ήρθε ένας ξένος ουρανοκατέβατος,(ο πατέρας του εν προκειμένω και ο παππούς του),τους έχρισαν βασιλιάδες,πήραν δημόσια περιουσία για προίκα (και αγόρασαν κι άλλη,αν και δεν έχει ακουστεί ποτέ κάτι τέτοιο) και όταν έφυγαν πήραν κι αποζημίωση…μάλιστα…μπορεί να την δέχεσαι λοιπόν,όσο θες εσύ αυτή την αλήθεια,αλλά δώσε μου το δικαίωμα εγώ να μην την δέχομαι…και διάβασε και λίγη ιστορία,αφού όπως λες ήσουν μωρό,για να μάθεις ποιό ρόλο έπαιξε στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδας…

  14. Σσσσσσσ. Ησυχία, διαβάζω ιστορία να μάθω ποιό ρόλο έπαιξε ο τέως στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδος, γιατί όταν το κάναμε μάθημα στο σχολείο, έλειπα!!!
    Ας αλλάξουμε λοιπόν θέμα, γιατί ενώ μιλάγαμε αν δικαιούτο αποζημίωση για το Τατόι, τώρα μιλάμε για το ποιός ήταν και αν ήταν καλός. Η ιστορία έχει κρίνει. Εγώ το έθεσα το θέμα κρίνοντάς τον σαν έναν απλό ηλικιωμένο θνητό κυριούλη με μπαστούνι (σήμερα), ο οποίος, πήρε αυτό που του επιδίκασε το Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Τελεία και παύλα.
    Αν εσύ φίλε a.v είσαι υπεράνω του νόμου και των χρημάτων, δώρισε ότι έχεις και δεν έχεις στο ελληνικό δημόσιο, για να σε πουν ΗΡΩΑ!

  15. αν θες να συζητάς,μάθε να συζητάς με αυτή την ΓΑΜΗΜΕΝΗ λέξη,που τόσο καιρό ουρλιάζω εδώ πέρα…Ε-Π-Ι-Χ-Ε-Ι-Ρ-Η-Μ-Α-Τ-Α !!!…από το πρώτο σχόλιο ξεκίνησα και έθεσα 2 ερωτήματα…και ή είσαι ο ίδιος και το παίζεις τρελλίτσα,ή είσαι μιά από τιςε γνωστές σφηνόπ@@τσες,που μπαίνουν,πετάνε μιά εξυπνάδα και νομίζουν ότι θριάμβευσαν…λοιπόν,για να στο κάνω λιανά για να καταλάβεις….εμένα,ο παππούς μου,ο πατέρας μου,εγώ και τα παιδιά μου (αν κάνω κάποτε),όπως κι εσένα ο δικός σου παππούς,ο πατέρας σου και τα παιδιά σου (που εύχομαι να έχεις και να κερδίσουν το ΛΟΤΤΟ),για μιά ζωή δουλεύαμε για να βγάλουμε ένα μεροκάματο…αυτός ο θνητός κυριούλης,ο μπαμπάς του και ο παπππούς του (που δεν ξέρουν και ποιοί είναι,γιατί ως γνωστόν οι γαλαζοαίματοι παίρνονται μεταξύ τους,για να μένουν γαλαζοαίματοι),δεν δούλεψαν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ…επειδή κάποιοι,αποφάσισαν ξαφνικά να τους χρίσουν βασιλιάδες…αν εσύ ,φιλαράκο,αυτό το δέχεσαι με ευχαρίστηση,δώσε μου το δικαίωμα εμένα να με ενοχλεί…και για τον ρόλο τους στην ιστορία,μάλλον και τώρα κοιμάσαι…μικρασιατική καταστροφή,1940,εμφύλιος,χούντα…ψάξε,δεν κάνει κόπο…καλύτεροι γινόμαστε μαθαίνοντας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog