Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βγαίνουν ξανά στους δρόμους τα ταξί – Λήξη της απεργίας

- Advertisement -

Την αναστολή της απεργίας τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί μετά από μια μαραθώνια και θυελλώδη συνεδρίαση…

Με ψήφους 13 υπερ της αναστολής, 6 κατά και 2 απουσίες, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν οτι δεν θα συνεχίσουν την απεργία τους η οποία κράτησε για περισσότερες από 3 εβδομάδες.
Κατά της αναστολής της απεργίας, ψήφισαν οι εκπρόσωποι των σωματείων από τη Σπάρτη, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, και την Πάτρα και δύο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από την Αθήνα.

Στις ομιλίες τους οι πρόεδροι των σωματείων της Πάτρας, του Ηρακλείου Κρήτης και της Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Νωρίτερα, οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας πήγαν  στα διόδια του Ρίου, στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, ανοίγοντας τις μπάρες για να περνούν ελεύθερα οι διερχόμενοι οδηγοί.

Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε την απεργία σε κενό χρόνο, είχε δηλώσει το πρωί στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ.Λυμπερόπουλος. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μη γίνει δεκτή η εισήγησή του κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο κ. Λυμπερόπουλος παρατήρησε: «Έχω κάνει την πρόταση για λήξη της απεργίας, κάτι που συμφέρει τον κλάδο. Εάν δεν εισακουστώ ας αναλάβουν άλλοι την ευθύνη να οδηγήσουν τον κλάδο στην καταστροφή».

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ διεμήνυσε πως αν το Σεπτέμβριο δεν υπάρξουν οι προσδοκώμενες κινήσεις από πλευράς υπουργείου, οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν.

Καθοριστική για την εκτόνωση της κατάστασης αποδείχθηκε η παρέμβαση των περιφερειαρχών που συναντήθηκαν χθες με τους εκπροσώπους των αυτοκινητιστών. Οι περιφερειάρχες δεσμεύθηκαν ότι θα είναι αυτοί οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου καθώς και ότι δεν θα υπογραφεί καμία άδεια απ’ όσες έχουν κατατεθεί μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος, αν πρώτα δεν κατατεθεί ο νόμος κι αφού προηγηθεί η σχετική διαβούλευση.
*newsit.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog