Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο τύπου για την συνάντηση του δημάρχου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη

- Advertisement -

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011
Την Πέμπτη το πρωί, 4 Αυγούστου 2011 στο Δημαρχείο Λουτρακίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δήμαρχου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη, του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Σπύρο Νικολάου και τη βουλευτή του Σύριζα Ηρώ Διώτη συνοδευόμενη από στελέχη του Σύριζα του Ν. Κορινθίας.

Η συνάντηση έγινε για να ανταλλαχτούν απόψεις και προτάσεις σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης Χημικών από την εταιρία Logistics AE στη περιοχή Σουσάκι Αγίων Θεοδώρων.

Ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης έκανε μια εκτενέστατη αναφορά ως προς τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του Δήμου για την αποτροπή της εγκατάστασης χημικών έως τώρα και τόνισε χαρακτηριστικά :

”Είμαστε αποφασισμένοι η χημική βιομηχανία να μην περάσει και θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο για να αποτρέψουμε την εγκατάσταση της βιομηχανίας Χημικών στο τόπο μας καθώς η περιοχή είναι ήδη βιομηχανικά επιβαρημένη και οποιαδήποτε νέα εγκατάσταση θα επιφέρει σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα .”


Η Βουλευτής του Σύριζα δήλωσε:

Επιθυμώ να εκφράσω την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους και σύσσωμη τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, στην άνιση μάχη που δίνουν τις τελευταίες ημέρες, ενάντια στην κυβερνητική και επιχειρηματική αυθαιρεσία, στην υπόθεση της δεξαμενής αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι Κορινθίας.
Οποιαδήποτε ανάπτυξη δεν μπορεί να μην είναι συμβατή με τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Έχοντας αυτά τα δεδομένα στα χέρια μας και βλέποντας ότι το ΥΠΕΚΑ αλλά και η εταιρία είναι ανυποχώρητοι, στα μέσα Μαΐου προχωρήσαμε σε κατάθεση ερώτηση προς την τότε κ. Υπουργό. Σε αυτήν αναφέραμε την αντίθεση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας καθώς και το περιεχόμενο της ερωταπάντησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας την άμεση διακοπή των εργασιών κατασκευής των δεξαμενών των χημικών και την επανεξέταση της περιβαλλοντικής μελέτης, λόγω των ελλιπών και ανακριβών στοιχείων πάνω στα οποία στηρίχθηκε και τα οποία δεν αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση.”

Στη συνέχεια η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι περί τα τέλη Αυγούστου θα επαναφέρει το θέμα στον υπουργό ΥΠΕΚΑ προσκομίζοντας όλα τα νέα στοιχεία της υπόθεσης και παρότρυνε όλους τους κατοίκους να συνεχίσουν τον Αγώνα για να μην γίνει ποτέ η εγκατάσταση αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι.

Από το γραφείο Τύπου
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog