Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λονδίνο: Επεισόδια μετά από τη δολοφονία 29χρονου από αστυνομικούς

- Advertisement -

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε τη νύχτα του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής η φημισμένη γειτονιά του Τόττεναμ στο βόρειο Λονδίνο, καθώς σοβαρότατα επεισόδια ακολούθησαν τον θάνατο ενός 29χρονου, πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικούς σε συνθήκες που ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί…

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Μάρκ Ντάγκαν επέβαινε σε ένα ταξί που σταμάτησε για έλεγχο η αστυνομία. Ακολούθησε συμπλοκή στην διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε  ελαφρά ένας αστυνομικός, πριν ακολουθήσει η δολοφονία του 29χρονου μάλλον από αστυνομική σφαίρα. Το περιστατικό, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης, ερευνάται από αρμόδια επιτροπή της αστυνομίας, ωστόσο πριν βγάλει πόρισμα, υπήρξε αντίδραση από εκατοντάδες νεαρούς που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Το βράδυ του Σαββάτου περισσότερα από 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στο σημείο, έξω από το αστυνομικό τμήμα του Τόττεναμ, για να διαμαρτυρηθούν και γρήγορα ακολούθησαν συμπλοκές και προκλήθηκε… μακελειό.

Για ώρες η High Street μεταβλήθηκε σε πεδίο μάχης, με νεαρούς να πετούν τούβλα στους αστυνομικούς και εκείνοι να απαντούν. Αποτέλεσμα; Οι νεαροί να αρχίσουν αμέσως μετά να πυρπολούν περιπολικά (δύο κάηκαν ολοσχερώς) αλλά και… καταστήματα. Ένα από αυτά λαμπάδιασε και καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ κάηκε και ένα λεωφορείο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η διαμαρτυρία ξεκίνησε ειρηνικά στη συνέχεια όμως κατέληξε σε απόλυτο χάος. Το BBC αλλά και το Skynews αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές, οι περισσότεροι από τους οποίους νεαρής ηλικίας, κατέβηκαν στους δρόμους εξαγριωμένοι.

Πέρα από αστυνομικά οχήματα που κάηκαν, λεηλατήθηκαν και καταστήματα. Οι ζημιές στο κέντρο της πόλης είναι μεγάλες, με πολλά καταστήματα να έχουν πληρώσει τη μανία των διαδηλωτών. Η ηρεμία επέστρεψε με το πρώτο φως της ημέρας, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει πάλι το βράδυ της Κυριακής.
*madata.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog