Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θέλουν να καταργήσουν!!!….τις καμπάνες από τις Εκκλησίες

- Advertisement -

Μετά από όλα αυτά που αποφασίζουν για μας και βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια, ναι

ίσως ζήσουμε και αυτό.

Όπως δήλωσε πρόσφατα Βουλευτής του κοινοβουλίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ, σύντομα, ετοιμάζονται να φέρουν σε άσχετο νομοσχέδιο, τροπολογία με την οποία θα απαγορεύσουν το κτύπημα των καμπάνων στις Εκκλησίες. 
Θέλουν να βάλουν τέλος στα καμπαναριά και το κάλεσμα της καμπάνας για οποιονδήποτε λόγο!!! Αναρωτήθηκε βέβαια αν θα καταργηθεί και το κάλεσμα του ιμάμη από τους μιναρέδες, στην Θράκη ή στο τζαμί που ετοιμάζουν στην πρωτεύουσα;;;




Φυσικά όλοι γνωρίζουμε πότε και για πιο λόγο κτυπούν οι καμπάνες των Εκκλησιών μας και κάθε Έλληνας γονιδιακά θα έλεγα, έχει συνδέσει τον ήχο της καμπάνας της Εκκλησίας της γειτονιάς, με σημαντικότατα γεγονότα της; ζωής του, πρώτιστος θρησκευτικά αλλά και άκρως εθνικά ή κινδύνου πάσης φύσεως.


Αν ενθυμήστε πριν λίγα χρόνια, η περιοχή των Καλαβρύτων είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον σημερινό Πρωθυπουργό, τότε υπουργό Εξωτερικών και όπως δημοσιεύματα ανέφεραν και βίντεο έδειξαν, είχε διαμαρτυρηθεί ανήμερα της Εορτής του πολιούχου της περιοχής Αγ. Γεωργίου, ότι τον ενόχλησε η λειτουργία και το κτύπημα της καμπάνας στον Ναό, κάλεσε δε και την Αστυνομία!!!
Τι άλλο θα καταργηθεί στο όνομα; της κρίσης !!!??? μήπως και η κρίση μας ;

Τα σχόλια δικά σας.

 “Το νομοσχέδιο, προβλέπει περιορισμό και έλεγχο της έντασης με την οποία χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών.Το έτοιμο σχέδιο ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), το οποίο είχε ολοκληρώσει η τέως υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, έρχεται να «τακτοποιήσει» θεσμικά αυτό που έχει επισημάνει με πόρισμά του ο «Συνήγορος» του Πολίτη, τις επιπτώσεις δηλαδή του θορύβου από τις καμπάνες για τις οποίες…υπάρχουν διαμετρικά αντίθετες αποφάσεις δικαστηρίων!”

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog