Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιστορική επίσκεψη Στ. Λαμπρινίδη στην Ίμβρο

- Advertisement -

Επίσκεψη στην Ίμβρο,
την πρώτη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο νησί, πραγματοποιεί σήμερα ο Σταύρος Λαμπρινίδης.
Ο υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται το νησί με αφορμή τις εκδηλώσεις, που διοργανώνουν οι Ίμβριοι προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη και συντοπίτη τους, Βαρθολομαίου, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ιεροσύνης και 20 χρόνια πατριαρχίας.
Στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τον Έλληνα υπουργό υποδέχθηκαν με θερμά λόγια ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, Κύριλλος.
Απευθυνόμενος στους Ιμβρίους, ο κ. Λαμπρινίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις δοκιμασίες που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι, εκφράζοντάς τους τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης.
Επισήμανε ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει, εκ μέρους της κυβέρνησης του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν, θετικά βήματα. Σε αυτό, όπως είπε, έχει συμβάλει η προσέγγιση των δύο χωρών μας, που γίνεται με προσεκτικά βήματα.
Ο ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για ολόκληρη την περιοχή.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog