Σπουδαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός θα φιλοξενήσει η Κορινθία τις επόμενες ημέρες….

Πρόκειται για το 1ο Διεθνές Τουρνουά σκακιού «Ίσθμια» που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 18-25 Αυγούστου στο ξενοδοχείο «Αλκυών» που βρίσκεται στο Βραχάτι Κορινθίας. Την πρωτοβουλία και την οργάνωση της κορυφαίας εκδήλωσης έχουν αναλάβει η Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο σκάκι «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ» κι ο Κορινθιακός σύλλογος ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ «ο Αργοναύτης», που δραστηριοποιείται τον τελευταίο χρόνο με ιδιαίτερη επιτυχία, αφού έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου και κατέλαβε την τρίτη θέση.

Είναι ένα ξεχωριστό γεγονός για την περιοχή αφού θα συμμετάσχουν σπουδαίοι ξένοι αθλητές – από 20 διαφορετικές χώρες – κορυφαίοι Έλληνες Πρωταθλητές αλλά και πολυάριθμοι άλλοι Έλληνες σκακιστές που θέλουν να συνδυάσουν στην παραθαλάσσια Κορινθία μια όμορφη καλοκαιρινή εβδομάδα με παράλληλη αγωνιστική δραστηριότητα.

Τη διοργάνωση συντονίζει και διευθύνει ο πρόεδρος της Π.Σ.Περιστερίου και Γενικός Γραμματέας της Σ.Α.Κ. Αργοναύτης κ. Αντώνης Μπέλλος, ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Βέλου – Βόχας αγκαλιάζουν και βοηθούν την προσπάθεια επιτυχίας της διοργάνωσης, αφού τόσο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης όσο και ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος είναι υποστηρικτές του αθλήματος αλλά και της διοργάνωσης παρόμοιων εκδηλώσεων που προβάλλουν και βοηθούν την περιοχή αθλητικά, πολιτιστικά, τουριστικά και οικονομικά.

Οι αγώνες θα μεταδίδονται καθημερινά ζωντανά μέσω ίντερνετ, θα διεξαχθούν με ελβετικό σύστημα 9 γύρων σε 2 γκρουπ και θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 4:30 μ.μ.
Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 4:00 μ.μ της ίδιας ημέρας ενώ η τελετή λήξης με τις απονομές των επάθλων θα είναι στις 25 Αυγούστου στις 5:00 μ.μ.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη στην εξαιρετική, για τέτοια εκδήλωση, αίθουσα του ξενοδοχείου Αλκυών, «Ευαγγελία».

Θα πραγματοποιηθούν και δύο παράλληλες εκδηλώσεις, πιθανότατα σε ανοιχτό χώρο της περιοχής, που θα περιλαμβάνουν σιμουλτανέ του κορυφαίου Έλληνα Πρωταθλητή και προπονητή, Βασίλη Κοτρωνιά, με νεαρούς αθλητές, αλλά και αγωνιστική επίδειξη γρήγορου σκακιού από τους συμμετέχοντες αθλητές.

sfedona.gr