Προσφορές και εκπτώσεις σε όσους
επιβάτες κλείνουν το εισιτήριό τους έγκαιρα ή και μέσω διαδικτύου περιλαμβάνει το νέο σύστημα τιμολογιακής πολιτικής θα εφαρμόσει από την προσεχή Κυριακή 21 Αυγούστου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αντίθετα θα επιβαρύνονται οι επιβάτες της τελευταίας στιγμής, που δεν έχουν προγραμματίσει νωρίτερα το ταξίδι τους.
Η νέα τιμολογιακή πολιτική αφορά κυρίως στο σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη και τα τμήματα γραμμής Λάρισας – Βόλου & Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας και προσαρμόζεται σε αντίστοιχες διεθνείς πρακτικές άλλων σιδηροδρομικών και αεροπορικών εταιρειών.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, για κρατήσεις θέσεων μέσω διαδικτύου με αμαξοστοιχίες Intercity, για απλή διαδρομή που αφορά εισιτήρια Β’ Θέσης, οι τιμές διαμορφώνονται στα 9, 19 και 29 ευρώ, ενώ για την πρώτη θέση στα 39 ευρώ. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διευκρινίζει, ωστόσο, ότι η προσφορά αφορά περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.
Για τις θέσεις αυτές θα μπορούν οι επιβάτες να πραγματοποιούν κρατήσεις από σήμερα Κυριακή 14 Αυγούστου για δρομολόγια μετά τις 21 Αυγούστου.
Αντίθετα, τα κανονικά εισιτήρια που αγοράζονται το τελευταίο 48ωρο πριν την αναχώρηση του δρομολογίου αυξάνονται κατά 25%. Παράλληλα καθιερώνονται προσφορές με σκοπό την ενθάρρυνση της έγκαιρης κράτησης και της αγοράς μέσω διαδικτύου.
Επίσης θα ισχύουν οι εξής εκπτώσεις:
– 15% όταν το εισιτήριο αγοράζεται σε χρόνο μεγαλύτερο των 2 ημερών.
– 10% για αγορά του εισιτηρίου μέσω του διαδικτύου.
– επιπλέον μείωση 20% θα έχει ο επιβάτης που αγοράζει εισιτήριο μετ’ επιστροφής.
Παράλληλα, για τις περιπτώσεις καθυστερήσεων, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αποζημιώνει τους επιβάτες της. Συγκεκριμένα:
– για καθυστέρηση από 31 – 60 λεπτά, προβλέπεται έκπτωση 25% επί της συνολικής αξίας του εισιτηρίου
– Μέχρι 90 λεπτά έκπτωση 50%.
– Μέχρι 120 λεπτά έκπτωση 75%.
– Και άνω των 120 λεπτών έκπτωση αξίας ίσης με την συνολική αξία του εισιτηρίου.
Από αυτή τη διαδικασία, δεν εξαιρούνται τα εκπτωτικά εισιτήρια των 9, 19, 29 (Β’ θέσης) & 39 ευρώ (Α’ θέσης), όπου εφαρμόζεται αναλογικά η αποζημίωση στα ανωτέρω ποσά. Να σημειωθεί πως τις παραπάνω εκπτώσεις δικαιούται ο επιβάτης για ταξίδι εντός ενός μηνός από την ημερομηνία του δρομολογίου που καθυστέρησε.
Τέλος, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον Σεπτέμβριο θα εξετάσει περαιτέρω προσφορές και εκπτώσεις για τα μέλη των Συλλόγων Φίλων του Σιδηρόδρομου, καθώς και ομάδων και φορέων πολιτών που χρησιμοποιούν και διακινούνται συχνά με το τρένο.