Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στο αυτόφωρο 62χρονος για τη φωτιά στο Λουτράκι

- Advertisement -

Ένας 62χρονος κάτοικος της περιοχής Δροσιά

Λουτρακίου κρατείται και θα απολογηθεί στα όρια του αυτοφώρου για τη μεγάλη φωτιά της Πέμπτης στην περιοχή Δροσιά Λουτρακίου που έκαψε συνολικά 25 στρέμματα ξερών χόρτων και ελαιόδενδρων. Κατά τη διάρκεια που η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη, λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή κινδύνευσαν ακόμα και σπίτια και οι πυροσβέστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν περιουσίες των κατοίκων και κυρίως να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή.

Ο 62χρονος έκοβε με χορτοκοπτικό μηχάνημα ξερά χόρτα και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι σπίθες του μηχανήματος ήταν αυτές που προξένησαν την πυρκαγιά που τελικά για αρκετή ώρα μαινόταν ανεξέλεγκτη.
Πάνω στην αυτοθυσία του για να σώσει σπίτι που κινδύνευε, ένας πυροσβέστης εγκλωβίστηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ ελαφρά εγκαύματα υπέστη κι ένας εθελοντής. Τέτοιες μέρες, υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων, τέτοιες πράξεις, (κοπής με μηχάνημα, ψησταριές στην ύπαιθρο, κάψιμο ξερόκλαδων, κ.τ.λ.) απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά, αφού μπορεί να αποβούν μοιραίες…

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog