Μιλώντας για «φασιστο-χουντο-ψευδο-δημοκράτες της εποχής μας» ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος υπερασπίζεται με μακροσκελή ανοιχτή επιστολή του, που κοινοποίησε την Τετάρτη μέσω της ιστοσελίδας του, την επίσκεψή του στον Νικόλαο Ντερτιλή, στον τελευταίο κατάδικο της απριλιανής δικτατορίας που παραμένει έγκλειστος στις φυλακές…

Ο μητροπολίτης που δηλώνει σε υστερόγραφο ότι «εξ ανάγκης ξαναπήρα στα χέρια μου πρός στιγμήν το καρυοφύλλι, επανέρχομαι σύντομα στο πετραχείλι», επισυνάπτει στο κείμενό του την επιστολή που απηύθυνε στον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γ. Πεταλωτή, ο οποίος είχε επικρίνει την στάση του κ. Αμβρόσιου.
Σε αυτήν επιζητώντας, όπως λέει, «τον σωφρονισμόν και την επιμόρφωσιν» του υπουργού δεν διστάζει να χαρακτηρίσει «χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα» το σημερινό πολιτικό σύστημα.
Στο μακροσκελές κείμενό του ο κ. Αμβρόσιος διευκρινίζει μάλιστα ότι η επίσκεψή του, στον Ν. Ντερτιλή στις φυλακές Κορυδαλλού, δεν αποτελεί απλώς ανθρωπιστική πράξη, αλλά «μια γροθιά στην ψευδεπίγραφη Δημοκρατία της εποχής μας»!
Επιμένει, δε, να χαρακτηρίζει γενναία τη δήλωση Ντερτιλή, ότι δέχεται να βγει από τη φυλακή μόνον αν η ελληνική Πολιτεία του ζητήσει συγνώμη, φροντίζοντας πάντως αυτή τη φορά να την διαχωρίζει «από την εν γένει πρότερη συμπεριφορά του».

ΠΗΓΗ: tovima.gr